⬅ חזרה לאינדקס

בן 28 - מתוסכל מהענף

🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 13:09
בן 28, נשוי + 2 , הנדסאי בניין.

נתחיל מזה שאני די חדש בפורום , וכמובן המון תודות לבלוג הזה ולעומדת בראשה.

בכוונתי עם הזמן לתעד את היעדים והמטרות, אבל לפני כן אשמח לשתף במשהו שדי מטריד אותי לאחרונה ובכלל.

עובד כיום בתחום בחברת בניין כמהנדס ביצוע 7-17 (10 שעות בממוצע) בחום בקור בגשם בשלג.

משכורת 12k נטו (חשוב לציין שזה השנה הראשונה לעבודתי, מאמין שיגדל מעט עם הוותק).

אני לא באמת מתלונן כי אני יודע שהרבה אנשים (אפילו בארץ) היו רוצים להיות במקומי, אבל מתסכל אותי מאוד עניין השכר בתחום , קורא הרבה יומני מסע פה ומרביתם מרוויחים פי 2-3 ממני ומתאמצים אולי רבע ממני, ובנוסף לזה שעובד כרגע באתר ענק עם המון לחץ ועם בוס לא הכי מפרגן שיש, גם ירדה לי ההתלהבות שהיתה לי בהתחלה.

מצד אחד יחסית כן מתחבר לתחום וגם יש לי תוכניות ומטרות די מעניינות בהמשך עם צבירת הניסיון (בגדול זה לעבוד כשכיר 5 שנים ואח''כ לפתוח חברת בנייה יזמית), ואני יודע שעבודה שלי לגמרי מקדמת את היעד העיקרי שלי כפי שציינתי לעיל, מה גם שהאופי שלי מאוד יזמי (גם קצת מופנם , מטפל בזה).

ומצד אחד מתחרפן מהמשכורת פה שחברה בגילי פה עושים תוך כמה שנים (אפילו חודשים) מסיום הלימודים , מרגיש לי תחושת פרייארות ושאני נמצא לא בצד הנכון במפה בעניין הזה.

רציתי לבדוק את מידת התאמתי לתחום התכנות ראיתי כמה סרטונים וממש לא דיבר אליי, לא שאני חושב שאני אחליף מקצוע עכשיו זה היה יותר לוודאות (אבל לא שולל שום דבר).

תודה לכל מי שהיה בהקשב עד כה , זה היה יותר שיתוף תחושות , בהחלט אודה על כל עצה ותובנה, אולי חברה שהיה במקום שלי, כל תגובה תעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 13:14
ברוך הבא לפורם!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 13:19
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 13:45
אם הכוונה שלך למאמץ פיסי, אתה כנראה צודק.

אם אתה מדבר על שעות/מאמץ/עומס/לחץ אתה טועה בענק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 13:56
מתחבר למה שאתה אומר.

זו תופעה שמורגשת חזק בישראל - אם אתה לא בהייטק אתה לא שווה.

נמצא בצד הלא נכון של המפה גם מבחינה גאוגרפית - יש המון מדינות עם שכר הרבה יותר שיוויוני בין התחומים.

בצפון אירופה למשל השכר הממוצע של מהנדס בתחום הבניה דומה או במקרים ספציפים אפילו גבוה מזה של מהנדסי תוכנה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:01
זה לא כזה פשוט להרוויח את השכר שאתה מדבר עליו כן?

אני עובד בפיתוח תוכנה ורק השנה (אחרי 4 שנות עבודה) השכר שלי עלה ל 14-15 נטו..

במשרה הראשונה שלי השכר היה בערך 6 נטו אז, כן, יש ויש ואולי סטטיסטית מרוויחים יותר וזה יותר קל פיזית אבל גם יש לחץ וצריך להשקיע זמן בבית ללמוד עוד כדי להישאר רלוונטי...

שלא תחשוב שזה פיקניק...
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:04
אין קשר בין מאמץ לרמת השתכרות
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:18
אם אתה לא מתלונן, מתחבר לתחום, יש לך תוכניות ואתה לא חושב שמדבר אליך תחום ש:

וגם

אז אתה סובל מבעיה מוכרת.

לבעיה שלך יש שם. קוראים לה: ״תורת ההשוואה החברתית״. הציע אותה פסיכולוג בשם ליאון פסטינגר בשנות החמישים. בגדול, התאורייה אומרת :

לאנשים יש דחף פנימי להעריך את עצמם, לעתים קרובות בהשוואה לאחרים. אנשים מעריכים את עצמם כל הזמן, ואחת הדרכים העיקריות שאנחנו עושים זאת היא באמצעות השוואה חברתית, או ניתוח העצמי ביחס לאחרים.

תהליך ההשוואה החברתית כולל אנשים שמכירים את עצמם על ידי הערכת עמדותיהם, יכולותיהם ואמונותיהם בהשוואה לאחרים.

ברוב המקרים, אנחנו מנסים להשוות את עצמנו לאלה בקבוצת העמיתים שלנו או עם אלו שאנחנו דומים להם.

ישנם שני סוגים של השוואה חברתית:

השוואה חברתית כלפי מעלה : כאשר אנו משווים את עצמנו עם אלה שאנו מאמינים שהם טובים מאיתנו. השוואות אלה כלפי מעלה מתמקדות לעתים קרובות ברצון לשפר את רמת היכולת הנוכחית שלנו. אנחנו יכולים להשוות את עצמנו למישהו טוב יותר ולחפש דרכים שאנחנו יכולים גם להשיג תוצאות דומות.

השוואה חברתית כלפי מטה: כאשר אנו משווים את עצמם לאחרים גרועים יותר מאיתנו. השוואות כאלה כלפי מטה מתמקדות לעיתים קרובות על מנת לגרום לנו להרגיש טוב יותר עם היכולות שלנו. אולי לא נהיה טובים במשהו, אבל לפחות אנחנו טובים יותר ממישהו אחר.

אתה משווה את עצמך לאנשים אחרים על בסיס פרמטר יחיד - שכר, וגוזר ממנו נגזרות כמו

תחושת הערך שלך לא צריכה להיות קשורה לפרמטר יחיד (שכר) של אנשים אחרים. אתה כנראה לא משווה את עצמך לג׳ף בזוס, ולכן לא מפריע לך שהוא מרוויח הרבה יותר ממך. באותו אופן, העובדה שמישהו אחר (שאתה חושב שאפשר להשוות בניכם) נכנס לתחום מבוקש יותר ולכן השכר שלו גבוה יותר לא רלוונטית לערך שלך.

אם כבר אתה רוצה להשוות, תשווה לאנשים מסביבך שפחות הצליחו בעיניך. זה ישפר את הרגשתך.

הכי טוב יהיה אם לא תגזור את הערך שלך מאחרים בכלל, אבל אני יודע שזה אתגר גדול. תשדל להצטיין בתחום שלך והכסף הגדול יבוא. ובסוף בסוף, כסף זה לא הכל בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:23
ברוך הבא לפורום.

יש איזה פוסט שרץ ברשתות החברתיות, עם תמונה של בקבוק מים ומלל:

בקיוסק הבקבוק הזה יעלה לך 5 שח

בסופר יעלה 10 שח

במטוס 30 שח

בשביל אותו בקבוק מים. אז הערך שלך לא נקבע לפי התוכן של הבקבוק, אלא לפי המיקום שלו.

אפשר להשליך מהפוסט שתיארתי לגבי הפוסט שלך. בקבוק קולה ששמו במחלקת הגבינות.

אלו שני תחומים שלדעתי לא קשורים אחד לשני, ואין מה להשוות בין בקבוקים לגבינות.

יכול להיות שאתה לא נמצא במשרד שבו השכר הכי גבוה *לתפקיד הנוכחי*, אבל אם אתה מרוצה מהיום יום שלך, למה להסתכל למקומות אחרים?

בפורום הזה, רוב האנשים עובדים בתפקיד שאתה תיארת שלא מוצא חן בעיניך. עוקבים אחרי מסלול שבנו לעצמם, שתמיד אפשר ללמוד (אני מדבר על השקעות, ידע פיננסי על שוק ההון באופן כללי). מילא היית אומר שאתה מאוד אוהב לתכנת אבל מפחד מהמעבר. אבל העניין פה שונה.

זה מזכיר לי שלאורך הרבה זמן סתם הצצתי ברחבי יד2 על רכבים (תחום שאני אוהב). ועם הזמן ננעלתי על כל מיני דגמים מעניינים. רכבים שרציתי לקנות כי מהצד זה נראה מעולה.

אבל כבר יש לי משהו ביד. למה לחפש דברים אחרים? להוציא עוד כסף שאין לי על משהו שאין לי צורך בו? למה להעסיק את המוח בדברים שהם לא רלוונטיים?

ברגע שהפסקתי להסתכל עליהם כל כמה שעות, ירד לי מהעניין לגמרי.

יכול להיות זה משהו ששייך לפה. לא להסתכל על מה אחרים מקבלים ומה אחרים עושים, כי אין לזה סוף.

אני לא אומר שזה קל, אבל אני גם לא אומר שזה לא אפשרי.

אני בן 24, ואני קורא פה פוסטים על חבר׳ה בני 20+- חיילים בצבא שמשקיעים בשוק ההון ומה המסלול שלהם להגיע לדירה וכו וכו. יש לי כרגע מספר 4 ספרתי בעוש, בלי השקעות בכלל.

זה לא יעזור לי לקנא בהם שהם ״לא עושים כלום בצבא ורק לומדים איך לעשות כסף״, אלא אני מתמקד במה התכנית האישית שלי, המתאימה לצרכים שלי, עם השיקולים שלי, לאיך להגיע למטרות האישיות שלי.

בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:51
לא הייתי ממהר להחליף סוס אם אתה מרוויח 12 נטו. מה שאתה שומע על משכורות הייטק זה גם ככה הכל ברוטו... רבים לא עוברים את ה-20 נטו בהייטק אחרי כל המסים והפנסיות. קל וחומר לא בגיל 28 - ואני גם בן 28 וכך גם רוב החברים שלי בתחום, בסביבות הגיל הזה... רק כנס למחשבון שכר ותראה מה נשאר מ-30 אלף, לדוגמה. אולי זה יפתיע אותך.

ונחש מה, גם בהייטק יש מנהלים לא מפרגנים שלא בא לך להתייצב לעבודה כדי לראות אותם. לגבי עבודה קשה, אפשר להתווכח. אני חושב שעובד הייטק עובד יותר קשה מרוב עבודות הכפיים - בייחוד אלה שלא נדרשים שם כישורים רבים. כי אם אתה לא טוב, אתה מאבד את הראש.

אמרת בעצמך שזה לא ממש מדבר אליך, תחום התכנות. אבל אתה כן בשאיפה היית רוצה להפוך לעצמאי בתחום הבניין. לדעתי, אתה צריך להתאזר בסבלנות ולהיצמד לתכנית המקורית.

גם ככה אם תתחיל עכשיו בתכנות, יקח לך לפחות שנתיים אם לא שלוש להגיע לרמות שכר כמו שאתה שומע מסביב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:53
אם יש UPSIDE גדול מאוד בעתיד (ויש במיוחד כשמדובר בייזום של בנייה), אז למה שאתה מרוויח עכשיו כמעט אין חשיבות. תסתכל על זה הפוך - משלמים לך בשביל להתמקצע.

אני בטוח שאין מהנדס תוכנה אחד שנוסע בפרארי. מצד שני רק היום ראיתי בשני אתרי תמ"א שונים פרארי
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 14:58
הוא לא טועה.

@אריאל כהן אני מכיר טוב את ענף הבנייה, והלחץ שם פשוט לא סביר, בתוספת אחריות פלילית לטעויות ולחיי אדם.

לא מאחל לאף הייטקיסט לעבוד בתנאים כאלה.

אם אתה רוצה להישאר בתחום, לדעתי הכי סביר מבחינת ללכת ולהיכנס לעולמות של יזמות נדל״ן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 15:17
אתה מרוויח יותר מרוב בני גילך. התסכול נובע רק מההחלטה שלך להסתכל על המיעוט שמרוויח יותר.

אין פתרון קל לצורך להשוות ולקנאה באחרים. אחת האפשרויות במצבך היא להגיד לעצמך שאתה עדיין משלם סוג של שכר לימוד (כמו מתמחה) כי בעצם העבודה שלך זמנית לקראת הקמת העסק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 16:22
שנה ותק ומרוויח 12? זה מעולה!!

לרוב מפתח גוניור עם שנה ותק לא עובר את 8.

הכסף הגדול באמת בהייטק מגיע ממניות, בתחום הבנייה אני מניח שלא מחלקים מניות, אז כמו שנאמר לך אתה משווה פה בין תפוחים לאגסים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 16:37
לרוב? יותר כמו "נדיר מאוד"
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 17:21
לא עבדתי בהייטק אז ככה שאני לא יודע.

אבל ענף בנייה זה אוטוסטרדה, לחץ מהקבלנים, מהבוס , מהלוז, מאיכות העבודה, מלקוחות, ועוד ועוד.

כל זה תוך עבודה מול חברה לא כך ידידותיים..
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 17:24
תודה על התובנה בהחלט מסכים.

פוקוס על המטרות ויעדים זה הדברים הכי מקדמים.

המלצה על ספרים בתחום בתמדה ומיקוד התקבלו בברכה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 17:26
לא נדיר מאוד...

גג לא שכיח
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 17:32
תודה שהזכרתי לי את הסיבה שאני בתחום הזה.

הנקודה שציינת בהתחלה , לגמרי נקודה מעולה לעידוד.

כמו שרשמתי היעד המרכזי שלי זה היזמות, חלק מהיעדים שלי כרגע הם בשביל להיכנס לתחום היזמי , התחום הזה לוקח כמה שנים טובות והרבה סבלנות..

בנוסף הידע בתחום הבניה שרני רוכש הוא פקטור ענק כיזם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 18:17
יש לך משכורת גבוהה. כל התחלואות בעבודה שאתה מציג לרוב תמצא בכל עבודה. כן, גם בהייטק.

ושהפינוקים בהייטק לא יסנוורו אותך - לאף אחד באמת לא אכפת מזה.

תתרכז בלהתמקצע (בטח כשאתה צעיר ויש לך דרייב) ופחות במשכורת. המשכורת תגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 18:18
לא בטוח שהבנתי את הטענה, אתה אומר שיש הרבה ג'וניורים שמרוויחים פחות מ-8?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 18:44
נטו,

אני טוען שקיים ולא עד כדי כך קשה יהיה למצוא אם נשאל באקראיות
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 19:25
כמו שכבר אמרו ההכנסה שלך יפה אבל אני לא מכיר את התחום.

אם הייתה מרוויח 5K יותר, שאר הדברים היו מסתדרים לך?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 19:26
בחברה אמריקאית גדולה, שאינה ידועה בתשלום מהגבוהים למפתחי תוכנה, המינימום של המינימום שאני בספק שמישהו בכלל מתחיל ממנו זה כ-16 ברוטו (כולל בונוסים) מה שמשאיר יותר מ-11 נטו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 19:31
לפעמים בזמנים יותר חלשים מנטלים , אנחנו מתחילים לפזול ולהשוות, ולפעמים זה גם מחליש, (חושב שזה סיבה טובה להצבת יעדים)

בתחום שלי העלאת שכר היא יחסית יותר איטית..

מה שאין כן בהייטק.

גם עכשיו דברים מסתדרים אבל מי לא רוצה להרוויח יותר באותו מאמץ לפחות.

אבל התגובות פה עזרו לי לגמרי להעריך את מה שיש לי, בפרט שכל זה לצורך התקדמות ביעד המרכזי ואני לא נתקע בטווח השכר הזה עד לפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:15
מההיכרות שלי עם תחום הבניה, אתה מרוויח ממש לא רע לתחום ואף גבוה. בטח ובטח בשנה ראשונה...תוכל לפרט אולי איך הגעת לזה ובאיזה תפקיד בדיוק? /איך הצלחת לקבל תנאים כאלה בלי ניסיון?

ולגבי השאלה הספציפית שלך.

קח בחשבון באמת שהמשכורות ההייטק אכן גבוהות אבל הדרישות בהתאם- שעות מטורפות,לחצים אנשים בוסים רעילים,כל הזמן אתה בתחרות וצריך להוכיח את עצמך, ואין קביעות בכלל יכולים לפטר אותך בכל רגע נתון. יש לחץ נפשי מאוד מאוד גדול תמיד, ואם אתה תיכנס לענף שאתה לא מתחבר אליו(תכנות) אתה תסבול מאוד...אז כן כנראה שאם תשקיע בטירוף תעשה קורסים תכתוב פרוייקטים אולי תצליח להיכנס לתחום, אבל לא כל אחד גם עושה משכורות בהייטקס אם אתה לא מנהל או מתכנת סיכוי סביר שתעשה 20 ברוטו, אבל תחשוב עם עצמך אם זה שווה את זה בשביל עוד 5 אלף בנטו
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:18
אנחנו מדברים על 10 ברוטו?.. זה אפילו לא נמצא בטבלאות שכר..

הטבלאות עבור בוגרים מתחילות ב-18 (ומניסיון גם זה יחסית בשוליים)

אני מצטער אם אתה התחלת במשכורות כאלה, אבל אני מבטיח לך שזה מאוד חריג וזה נטו ניצול

בתור סטודנט ללא תואר ולא ניסיון הרווחתי 12-13 וזה היה נחשב נמוך בקרב חבריי ללימודים (וזה היה הרבה לפני ניפוח המשכורות בשנתיים האחרונות)
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:22
עבדתי בחברה אמריקאית גדולה בשם bmc

בפיתוח אוטומציה תמורת 35 שקלים לשעה ברוטו כמשרה ראשונה אחרי התואר
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:23
אולי משכורות במרכז. בפריפריה לא מתחילים מ 18
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:23
אני מכיר עוד אחרים ולא רק אני כשהתחלתי

אני מכיר גם מי שלא אבל מכיר עוד שכן
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:58
ראשית תודה.

נכון מודע לזה, האמת שדוקא לא כזה מעודד אותי הנתון הזה, כי במידה ולא אמשיך בחברה זה יכול להשתנות.

בקצרה על התהליך , לפני שנתיים עבדתי 3 חודשים ללא תשלום בחברה קבלנית, ומפרוץ הקורונה עשיתי כמה עבודות כקבלן שיפוצים, וקצת צברתי ניסיון שחור אבל יעיל מאוד.

ולפני חצי שנה עשיתי שינוי מסלול בכיוון ליעד, וחיפשתי משרה כמהנדס ביצוע, פשוט הסתובבתי בעשרות (100+) אתרי בניה, עד שהתמזל מזלי באיזה אתר ונכנסתי.

העבודה היא לא קלה אבל עם הזמן מספקת לאחר שאתה מתחיל להכיר את השפה (המנטלית) ומבין איך מוזיזים דברים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 22:02
תודה על החיזוק!

כי לא באמת חשבתי לעשות הסבה אחרי הצבת היעדים שלי (יזמות בנייה) והכנת הקרקע לזה בשנים האחרונות (במקביל להתמקצעות בבניה, עובד על יזמות קטנות , בבוא העת אהיה עם תיק משקיעים סביר).

זה היה יותר תסכול מזה שכל בוגר מדמ''ח מתחיל ב30 אבל אני מבין שזה לא כזה נוצץ ופשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 22:33
בלת"ק

כל הכבוד לך!

אתה בחור חרוץ מאוד

אני לא רואה את עצמי עושה חצי מזה ומעריך אותך מאד

יש על זה משפט נוקב ב'וילסון ראש כרוב' אבל אינו תחת ידי
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 22:43
תודה משה

ממש ממלא לקבל תגובות כאלה

מאחל לך הרבה הצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 23:41
א. כשאתה רואה בפורום מישהו שמרוויח פי 2-3 ממך סביר להניח שהוא מדבר בברוטו, והנטו שלו לא כזה רחוק משלך. (תבדוק במחשבוני מס שכר)

ב. לדעתי, העבודה שלך סופר מספקת. בסוף פרויקט אתה יכול להצביע על בניין / דירה / חדר שנבנה או שופץ ולהגיד: "רואים את זה? זה שלי". (לא באופן מילולי כמובן )

ג. תבדוק אפשרות של הגירה בעבודה במקום יותר מתורבת מישראל, אולי יחסוך ממך אינטרקציות קשות בעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 02:02
ניצול שאלה:

הזכירו לו את זה פה כמה פעמים שבסופו של דבר אם מישהו מרוויח יותר ממנו - בנטו הם דומים מבחינת השכר.

אני שואל:

ואם נחפש את ההיתרונות בלהרוויח ברוטו גבוה, האם אין?

האם זה לא מתבטא בהפרשות גדולות יותר? פנסיה גבוהה יותר בעתיד? הטבות כאלה ואחרות שאני לא יודע- ואולי מי שיענה לי, יחכים אותי

כי כרגע מציגים את זה כמי שמשתכר 30 זה לא כזה נוצץ, כי גם ככה בנטו לא נשאר לו יותר מדי מפות"ש.

ולי זה נראה קצת כמו לעודד אותו. לא שיש בזה רע. אבל מה עם הצד האחר? או שאין צד אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 08:26
ברוטו גבוה בהחלט עדיף.

ההפרשות הסוציאליות הן כסף של העובד ואפילו לתשלומי ביטוח לאומי גבוהים יש יתרונות במקרים מסויימים.

הנושא של שכר נטו נמוך יחסית לברוטו בדרך כלל מוזכר בקשר לטענה שגם שכר גבוה מבטיח כוח קניה (רמת חיים) לא כל כך גבוה לדעת מי שטוען את הטענה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 22:25
@אריאל כהן

מכר שלי מהנדס עם 7 שנות נסיון ומרוויח כמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 23:32
באמת אני לא מבין למה התחילו לדון בשרשור הזה בשכר של מתכנתים, פותש לא מתכנת אלא מקנא בשכר של מתכנתים שבד"כ יותר גבוה ולדעתו לא צריך להתאמץ בשבילו (חולק על כך). זה לא עוזר לו.

הכי חשוב שהעבודה מקדמת אותך ומספקת אותך, לגבי מנהלים ועובדים מעצבנים, צריך לשים להם גבולות , אך לדעת שעדיין האופי שלהם לא ישתנה. אחרי שתצבור ניסיון יהיה לך יותר קל לעבור עבודה.

הכי חשוב שיש לך מקצוע מכניס (תראה מה השכר החציוני במשק, שזה כולל אנשים שעובדים עשרות שנים, לבעלי ניסיון מועט השכר החציוני עוד יותר נמוך) ותוכניות לעתיד.

לצערנו תמיד יהיה מי שירוויח יותר ממך, יעבוד פחות קשה, יקבל יותר כסף מההורים וכו.. זה לא רלבנטי לגביך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 06:58
יש מחסור חמור במהנדסי בניין לכל סוגיו, לאן שלא תירק תמצא עבודה. לראיה שמונה עשר האלף שאתה מקבל כמשרה ראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 11:16
זה לא 18.

אין כזה מחסור לדעתי.

המחסור לא בא לביטוי בשכר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 11:41
מחסור בכח אדם, ברוב תחומי התעסוקה, בסקטור הציבורי במיוחד אך גם בפרטי, לא מעיד בהכרח על מדרגת שכר גבוהה יותר (יחסית). תקן אותי אם אני טועה.

אמנם הביקוש גבוה אבל השכר לא צמוד למדד ״הביקוש״ הזה ואני לא חושב שהשכר משקף את הדרישה ו/או הצורך בהון אנושי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 13:36
אבל הנטו שלך לא רלוונטי לדיון.

הנטו שלך יכול להיות תלוי בהטבות כאלה ואחרות שאתה מקבל מהמדינה, או שלא. זה הרי לא נושא הדיון, ומה שרלוונטי לדיון הוא מה שהמעסיק משלם לך, שזה הנטו.

לנקודה של הלחץ בעבודה - מה מלחיץ אותך בעבודה? האנשים? כי כמו בכל נושא בחיים, אולי יש דברים שאתה יכול לשפר עם עצמך כדי להילחץ פחות מהסביבה.

אכן אני מנחש שלמפתח תוכנה הממוצע יש פחות אנשים שצועקים עליו פעם בשעה כי נותנים לו לעשות את העבודה שלו פשוט, ובמקצוע שלך אני מניח שיש יותר עבודה עם אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 09:09
מכיר מספר אנשים כאלה מהנדסי מכונות/אזרחית/חומרים/אווירונאוטיקה/כימית עם מספר שנות ניסיון 2-7 שלא מגיעים ל-12 נטו.

ואפשר להרחיב את זה לעוד מקצועות כמו מורים, עובדים סוציאליים, מטפלים למניהם - פיזיותרפסטים וכו'.

יש בציבור הטייה חמורה לשכר גבוה עקב רשתות חברתיות וכתבות בעיתונים, מה שגורם לאנשים להאמין ש-8 עד 12 נטו זה נמוך.

כמו כן, כדאי לשים לב אבל שלפות"ש יש 2 ילדים והוא בן 28, אז אניח שהם מתחת לגיל 5, מה שמקטין את תשלומי המס שלו. בנוסף, אני לא בטוח אבל אולי הנדסאי מזכה בנק"ז במס הכנסה?

בכל מקרה, עדיף לדבר בברוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 09:22
היצע וביקוש משפיעים בכל שוק, כולל בשוק העבודה.

אבל נכון שיש עוד גורמים שמשפיעים על גובה השכר, בפרט במגזר הציבורי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 10:49
כן, אבל זה רק לשנה שאחרי הלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 01:33
טוב אז תודה לכל מי שטרח והגיב ,הבנתי שאני במקום לא כזה רע כמו שחשבתי זה בתחום התעסוקה אז לגמרי מעודד.

באותה הזדמנות אשמח לשאלה.

מתכנן (ועובד על זה) בעוד כ-4 שנים לפתוח חברת בתחום ההתמחות שלי (בנייה ויזמות)

הייתי בהחלט רוצה לקבל ידע וכלים בתחום הניהול וכספים על מנת שאוכל לנהל בצורה יעילה וטובה את החברה.

מחבר'ה שלמדו/לומדים תואר ובעלי עסקים כמובן (מנהל עסקים בשילוב של פיננסים, לא כזה מודע למה יש), הייתם ממליצים להשקיע בלימודים כלשהן בתחום, זאת אומרת האם באמת התואר מקנה כלים לניהול עסק בצורה טובה יותר.

או שזה משהו לומדים עם הזמן על הבשר וכמובן העסקה של בעלי מקצוע באיכות טובה.

חשוב לציין לא מרגיש צורך בלימודים לשם לימודים אלא יותר לצורך ידע מעמיק בתחום שאני מעוניין לעסוק בו בטווח הבינוני והארוך....
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 06:38
אחרי תואר בניהול (מקביל למנהל עסקים) בפתוחה, יכול להגיד לך בוודאות שזה לא נתן לי שום כלי פרקטי לניהול עסק. ידע כללי ש 90% ממנו אני לא זוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 09:29
לא שאני נגד לימודים אקדמאיים (כמה מחברי הטובים הם אקדמאיים..)

רק שמנסיוני אין תחליף לנסיון ולליוווי מיקצועי של רואה חשבון ועורך דין

תבחר את הכי טובים בשבילך ותבדוק אותם תמיד

להיות בעל עסק זה עולם שלם

להיות בעל עסק מצליח זה עוד יותר קשה

מאמין גדול בפינוי זמן מחשבה על העסק

לא להיות נעול על כלום

לאפשר לשינויים לקרות

ולהוציא את המירב מכל מצב

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 10:42
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 20:24
הי אריאל,

מתחבר מאד למה שכתב Solid seat

אני מסיים בהצטיינות תואר בחשבונאות (4 שנות לימודים), עובד מזה שנתיים במשרד רו"ח. וזה עתה סגרתי התמחות במשרד גדול. לאחר התמחות ומשא ומתן הגעתי להסכמה על 8K ברוטו.

כל זאת כאשר אישתי עובדת בהייטק ומרוויחה פי 3 ממני....

ע"ז נאמר במקורות: "איזהו עשיר? השמח בחלקו"!

בהצלחה!