⬅ חזרה לאינדקס

כיצד לבקש העלאה בשכר? הלכתי לאיבוד

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 18:22
שלום לכולם, רציתי להתייעץ אתכם כיצד אני מבקש העלאה בשכר מהבוס שלי.

אספר לכם בקצרה על מה שאני עושה היום,

עובד בחברה פרטית דיי גדולה שמספקת ציוד רפואי ברחבי הארץ, התחלתי את התפקיד הזה בחודש מרץ שנה שעברה.

התפקיד שלי מוגדר כסוכן שטח, אך מכיוון שבחברה לא היה מי שהתעסק עם קידום האתר הבעלים נתן לי גם את התפקיד הזה כי ציינתי בקו"ח שעשיתי כמה קורסים בנושא הזה באופן עצמאי והוא סמך עלי - את התפקיד של קידום האתר אני עושה ON THE WAY ובתאכלס מקדיש לו יום אחד בשבוע בממוצע.

מפה לשם, הבאתי לבעלים תוצאות מדהימות בשנה החולפת באתר האינטרנט - גדלנו כ45% בכניסות יחודיות באתר בהשוואה לאשתקד, והשנה ברבעון הראשון של השנה עשיתי גידול של כ65% במכירות האתר, כאשר חודש אפריל האחרון היה מעולה והמגמה ממשיכה.

החברה היא יבואן בלעדי של מכשיר רפואי מסוים, כשנכנסתי לתפקיד החברה מכרה בממוצע כ290-320 מכשירים בחודש והיום החברה מוכרת כ420-450 בממוצע בחודש.

כיום אני משתכר במשכורת נמוכה שהיא 7000 ש"ח בסיס ויש עמלות מכירה בממוצע של כ 1500-2000 ש"ח בחודש, לאחר ההורדות לא נשאר הרבה בגלל הרכב.

הקושי הכי גדול שאני לא יודע כמה להעריך את עצמי נכון, וקושי נוסף שאני לא יודע כיצד לקבוע איתו שיחה להעלאה בשכר, בעבודה הקודמת התקדמתי בתפקידים והשכר עלה מעצמו ללא שיחות שיזמתי מהצד שלי.

כיצד לקבוע את השיחה? לשלוח לו מייל שאני רוצה לדבר איתו? להרים לו טלפון ולהגיד שאני רוצה לדבר איתו? מה רושמים במייל\אומרים בטלפון? מה אומרים בשיחה עצמה כאשר אני מגיע לבקשה העלאה שכר? אני דיי אובד עצות.

כמה נהוג לבקש העלאה במשכורת? מצד אחד אומרים שלא נהוג לבקש יותר מ20%, מצד שני מרגיש לי מעט מידי אם אקבל גם העלאה של 1400-1500 ש"ח ברוטו למשכורת מכיוון שאני עושה תפקיד וחצי בחברה.

אשמח להכוונה ועזרה בנושא,

שבוע טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 21:03
נשמעת משכורת מאוד נמוכה לאיש מכירות, גם אם כוללים את העמלות. יש לך סיבה להישאר דווקא שם ולא לנסות למצוא מקום אחר שמשלם שכר נורמלי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 21:43
אמממ, כרגע מה שמחזיק אותי שם זה שעות עבודה מאוד גמישות, אני ברוב הימים מתחיל ב8 בבוקר וכבר ב3 בצהריים מוצא את עצמי בבית, בנוסף מתחיל קורס QA חודש הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 23:09
פשוט. מבקשים לתאם פגישה בנושא שכר.

אומרים את כל מה שכתבת בהודעה, איזה ערך נתת. נוקבים במספר. כדאי לבדוק כמה אחרים במשרתך מקבלים(טבלאות שכר, חברים וכו').

אל תפחד לנקוב במספר. מקסימום יגידו לך לא. אז תדע מה חושבים עליך ומה מוכנים לתת ותעשה את השיקולים שלך אם כדאי להמשיך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 23:44
קובעים פגישת שכר.

״שלום, להלך הערך שלי לחברה (א/ב/ג), אשמח אם תוכלו לבוא לקראתי ולעלות לי את השכר ב-X.

תודה.״

לא צריך לעשות מזה כזה סיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 17:28
לא מכיר אנשים שעוסקים בתחום המכירות בתור סוכני שטח.

טבלאות שכר לא תמיד משקפות את המצב באמת, ככה שמאוד קשה להעריך באמת.

מה עושים במצב אם אני מבקש נניח סכום שהוא תוספת של 3000 ש״ח למשכורת והבוס מסכים לעלות אך ורק ב1000 ש״ח והוא נעול על הסכום הזה, אומרים לו פשוט שאני אשקול את זה ותוך כדי מתחילים לחפש עבודה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2022 18:49
אני באותה סירה איתך. ואם אקבל תשובה כזו מהמעסיק ללא ספק אחפש עבודה אחרת.

הרבה פעמים ברגע שמניחים את המכתב המעסיק חוזר בו ועונה לדרישות שלך, לפעמים זה מסתדר, לפעמים זה מאוחר מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 05:10
כול להיות שנקודת ההשוואה שלהם תהיה אתה מול איש קידום, מבחינת עלות נוספת ותועלת

אתה צריך לשאוף אחרת, לכמת להם בכסף, רווח גולמי או נקי כמה הוספת להם בחודש, לעומת התוספת שכר שלך ולגרום להם להבין שקידום זה עבודה שדורשת תחזוקה תמידית אחרת האתר ירד במיקומים

אפשר לשאול מה עשית, בקווים כללים? שיווק דיגיטלי זה תחום עניין שלי

והאם הצלחת לבנות קישורים? כי זה הקטע הקשה בארץ
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 15:52
אתה מבין את כל מה שצריך, אבל כנראה בתת מודע אתה מפחד מהתשובה שתקבל מהבוס שלך.

תנסה לכתוב על דף מה הדברים הכי גרועים שיכולים לקרות בעקבות השיחה, ולחשוב אם שווה לך ללכת לעשות את זה.

קשה להיות מונעים מהיגיון ולא מהפחד.

איך שאני רואה את זה, במקרה הגרוע הוא יגיד לך "לא, ויסביר לך כמה אתה לא נחוץ"

או

"יפטר אותך בשלב כזה או אחר"

(וכמובן שהלכתי על המקרים הקיצוניים, כדי שתבין אם אתה במקום בחיים שאתה יכול לקבל פיטורין בתור אופציה כלשהי. אם לא, אולי עדיף לך להשאיר את המצב כמו שהוא)

איך שאני רואה את זה, בכל מקרה, אתה יכול בקלות למצוא עבודה אחרת בשכר זהה או גבוהה, אז המחיר לא מאוד גבוהה לסיכונים המוגזמים שכתבתי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 12:15
תגיד עשית את הדיון שכר? מעניין לשמוע איך הסתדר