⬅ חזרה לאינדקס

מישהו פה קנה שטח חקלאי שהופשר לבניה?

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 15:09
האם יש מקרה אחד כזה? בעקרון אני לא רוצה לבנות היום רוצה בעוד 10 שנים. אז אולי האופציה של לקנות שטח חקלאי תוך התבוננות למה יש יותר סיכוי להיות מופשר אופטימלית לי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 15:30
לא קניתי אף פעם שטח חקלאי אבל, גם כאשר שטח מופשר (בהנחה שהשטח שקנית יופשר באמת) זה לא אומר שאכן תוכל לבנות על החלקב שקנית. בא נתחיל מזה שכאשר שטח יופשר יהיו הפקעות לכבישים וצורכי ציבור. אז זה לא כמו שזו נראה שבמידה והשטח יופשר יש לך רבע דונם לבנות עליו בית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 15:43
ואני ממש בסדר עם זה אני רוצה להגדיל כמה שיותר את הסיכויים לכך שבעוד כעשר שנים יהיה לפחות נניח כמו שאמרת 250מר.

מה שניסיתי לבדוק אם יש פה אנקדוטה דוגמא רק בשביל בדיקת שפיות אם איי פעם למישהו פה אפילו לאחד הופשר שטח לבניה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 16:51
לא. אתה קונה רבע דונם ואחרי ההפשר, יכול להיות שבדיוק רבע הדונם הזה ייפול על שטח שמתוכנן לכביש. במקרה הזה, אתה תפוצה (אולי) לפי הערך של שטח חקלאי. וזה עוד לפני הצורך לאגד עוד מאות בעלי קרקע כמוך כדי לבנות בניין כי זה לא בתי קרקע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 20:51
אתה צריך להבין מאוד מה אתה עושה כדי להתעסק עם שטחים חקלאיים. אם זה לא המקצוע שלך ואתה לא שולט ביד רמה בפרטים - לדעתי הסיכון גדול מידי.

ואם עדיין החלטת להסתכן - שים לב שאתה לא רוכש חלקה בחכירה. במקרה של שינוי ייעוד, המדינה מפצה ב50k ש''ח בלבד. בלי קשר, יש המון נוכלויות בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2022 00:29
אתה יכול גם לקנות כרטיסי לוטו, יכול להיות שתזכה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2022 01:24
כמי שגם מחזיק וגם ומכר קרקע חקלאית שהיתה במשפחה עשרות שנים

לא ממליץ על אפיק זה להשקעה

כשזה אדמת מנהל אז הוא לוקח ומפצה בסכום מצחיק

נכון שהיה אופציה לקנות 20% מהשטח בפטור ממכרז

אבל זה לא ממש רלוונטי

התהליכים בישראל לוקחים עשרות שנים

אם אתה רוצה לקנות עבור הילדים/נכדים

וזה לא מרכיב משמעותי בהון שלך תתקדם

אם אתה חושב שתקנה ותבנה שם בית- תכין פופקורן..
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2022 00:27
כן. מה השאלה?

מאד אופטימי.

הכל תלוי במה אתה קונה ובכמה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 10:31
זאת פעולה שמחייבת הבנה עמוקה של הנעשה בועדות התכנון, רשות מקומית ספציפית, היכרות עם תוכניות מתאר ותהליכים.