🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 23:01
אני בשאיפה רוצה לשנות כמה קריירות במהלך החיים ולהגיע למצב שבו הקריירה שלי לא קובעת את האפשרויות הכלכליות שלי(לפחות חלק של מגורים במיקום כרצוני, רפואה, פנאי, שעות עבודה, חופשות וכו), אבל אתה לא יכול לתת לאדם עצה ללכת לעבוד במקצוע שהוא לא אוהב כי יש הרבה שמסיימים בלשכת האבטלה, אתה תנסה להיות טוב ולהפוך את זה למקצוע. אני לא עיוור אבל היום טווח המשכורות של אדם שהוא שכיר(ולא כל אחד בנוי להיות יזם/עצמאי /וכו) לא מאפשר תחת סטנדרט חיים ממוצע, לפרוש. הפורום פה מוכיח אחרת, אבל הרבה פעמים מדובר בסטנדרט חיים שרוב האנשים לא מוכנים, או אפילו יכולים לחיות בו, מנטלית. לי למשל כל פעם שאני מעביר אשראי יש תחושת אושר קטנה.
אבל לעבוד 3 ימים בשבוע לא כולם יכולים להרשות לעצמם. אני אלך איתך למקרה יחסית קיצוני. אדם שמרוויח 200 שקל לשעה כשכיר, לעבוד משרה של 120 שעות בחודש, זה בערך 24 ברוטו. לא כולם יכולים לחיות מ24 ברוטו היום(אני מעריך 16-15 נטו? ). וזה מקרה של אדם שמרוויח יחסית הרבה.
עריכה: אני יודע שזה נשמע מגוחך אבל יש המון המון אנשים בהייטק שכן מרגע שהם התחילו להרוויח קשה לחזור לקבל כמעט 10 פחות בנטו. זה לקצץ משמעותית בבשר. גם אם הרוב חוסכים, חוסכים 10-20-30 אחוז, ומידי פעם משתוללים(חופשה בחול, אוטו נוח +) שמישהו יצליח להסתדר עם שכר של 15 נטו במקום 22, זה לרוב מעבר לשולי החסכון, בשביל שזה יהיה ריאלי צריך להוציא עד 12 בחודש, ואם בן/בת זוג נוספ/ת לא מרוויח/ה כל כך הרבה אלא יותר לכיוון הממוצע של בערך 10 נטו, השאיפה היא להוציא פחות מ20 בחודש. משפחה שהייתה רגילה להוציא 25 להוציא 20 זה לא קל.