⬅ חזרה לאינדקס

זה הזמן להקצות יותר לקריפטו?

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2022 23:18
מצד אחד, תיק ההשקעות שלי.

מצד שני, יש מחשבה להקצות 10% לקריפטו במקום 1%. (בכמה פעימות).

אפשר להסתכל על זה כך: לבחור בלקבע הפסדים (10.5%) בתיק הממוסה ו״לקחת הלוואה״ מעצמי על סך X ש״ח ולרכוש ביטקוין (אמנם לא 25k אבל בהחלט נדמה שזו תקופה ברמת קנייה טובה).

אם כבר לשלם ריבית (אחוז ההפסד) אז לפחות זה לא לבנק.

ובמקביל גם כך: אחוז ההפסד מהווה כמה חודשים טובים של חסכון ואם הוחלט לקבע הפסדים אז אני שואל את עצמי האם זה נכון לסטות מאסטרטגיית הביי-אנד-הולד-דונט-סייל לשם רכישה של קריפטו? או נכס אחר בסיכון גבוה.

מרגיש שקצת חפרתי לעצמי יותר מדי, כמעט משותק מניתוח-יתר ולא מצליח לבחון את הנושא הזה באופן מאוזן, יכולים לסייע לי בתהליך של הבחינה כדי שאוכל לקבל החלטה (לכאן ולכאן)?

מעולם לא מכרתי בהפסד ואולי אני קצת מרגיש שאני ״בוגד״ בתכנית המקורית שלי או בעצמי ולכן לא מצליח לפעול.

ביטקוין מובא כאן כדוגמא אישית, זה יכול למעשה להיות כל נכס אחר בעינכם שהוא בעל סיכון/תמורה גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2022 23:45
נכליל את השאלה:

אתה מזהה "הזדמנות קנייה", ושואל אם נכון לשנות את הקצאת הנכסים שהחלטת עליה מראש.

זו שאלה אינדיבידואלית, אבל אני אישית מעדיף להיצמד לתכנית ההשקעה הסדורה שלי.

בעיניי זו אסטרטגיה שמקטינה את הסיכון לטעויות בשיקול הדעת,

וכמו כן נותנת לי יותר שקט נפשי (יש פחות צורך להתלבט כל הזמן אם ללכת אחרי הזדמנות כזו או אחרת).
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 00:41
10% נשמע המון. למה שלא פשוט תכניס את כל הכסף שתרוויח מעכשיו לקריפטו עד שהוא יגיע ל10%? מה דחוף לך ליצור אירוע מכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 08:43
לא דחוף. מצד אחד יש לי הזדמנות לרכוש מניות ומצד שני ביטקוין - שניהם במחירים שבעיניי מזמינים - כמשקיע אני די משעמם, DCA + מדד עולמי רחב ידה ידה ידה, וטרם נאלצתי להתמודד עם השאלה של האם ומתי ליצור אירוע מכירה.

10% תואם את רמת הסיכון שאני מוכן לקחת.

לפרקים גם משתעשע ברעיון של 100% אבל לא חושב שזה מתאים לי.

האם היו לך מקרים שבהם החלטת לסטות ו״לקפוץ״ על הזדמנויות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 09:12
לדעתי אתה לוקח סיכון כרגע על 10 אחוז אבל אתה מאבד את המעלה של המשקיע שהולך לפי מסלול שסללו לו.

רוב המשקיעים הפסיביים הם לא מבינים יותר מדי בחברות שהם משקיעים ובמיוחד לא בדוחות הכספיים, והמעלה שלהם על שאר המשקיעים הוא שאת הפעולה שהם כן עושים, הם עושים לפי סטטיסטיקות ארוכות טווח ממילא זה פעולה מושכלת. לדעתי ברגע שסוטים מהמסלול (ואני מדבר רק על כסף שכבר הושקע לא על כסף חדש) אתה כבר חייב להבין במה אתה משקיע, אבל לעומק. ולא רק לדעת שאתמול היה שווה 200 דולר והיום שווה 100.

הבעיה לדעתי שכל הזמן יש שינויים בשוק וברגע שעכשיו אתה מוכר אז אני כבר מפקפק בכל ה90 אחוז הנותרים למה אתה משאיר שם הרי כל ההיגיון לקנות את השוק זה רק בגלל שאתה לא משנה אסטרטגיה אבל ברגע שאתה משנה אין שום היגיון בזה. במיוחד שתראה עכשיו את עצמך, עכשיו יש ירידה משמעותית ואתה מקבע הפסד, אז די ברור שזה לא השקעה שווה.

תשאל את עצמך מה יקרה אם עוד 4 שנים (שזה הממוצע לשוק דובי) יהיה ירידות של 20 אחוז, אם יש סיכוי שגם אז תגיד שאתה מסכים לסכן 10 אחוז וממילא למכור מהתיק, ואם התשובה היא כן, אז כל האסטרטגיה שלך עומדת בסימן שאלה
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 13:04
עד כה עמדתי בפיתויים : )

גם מי שמאוד מאוד מאמין בביטקוין יהיה חכם אם יפזר.

"תן חלק לשבעה וגם לשמונה, כי לא תדע מה יהיה רעה על הארץ" (קהלת י"א, ב').
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 15:02
שאלה טובה יותר:

האם ויתרת פעם על האופציה לסטות ו"לקפוץ" על הזדמנות שנפתחה בפניך? האם התחרטת על כך?

(לא להתבלבל עם הזדמנויות שרק בדיעבד גילית שהן היו קיימות)

פייר, ההחלטות הכלכליות שהניבו עבורי הכי הרבה תשואה, היו כשבחרתי לא לעשות כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 15:09
@אליהו תודה על התגובה המושקעת.

כפי שתיארת היטב, בהחלט קשה לי לסטות מהדרך בה בחרתי לפעול, צורת ההשקעה הפאסיבית מתאימה לי מהרבה בחינות ואני מאד מזדהה עם מה שהיא מייצגת.

עם זאת, נשאלת השאלה האם אני יכול להרשות לעצמי לגוון, או אם תרצה, לפזר, ע״י נטילת סיכון מוגבר.

אני בשלב הצבירה, המאד התחלתי. ולאחרונה מחלחלת לה התחושה שאולי השקעה במדדים היא אסטרטגיה שלא תצליח לעמוד ביעדים שדמיינתי. (עיבוי הקצבה החודשית בפרישה, חיי נוחות ורווחה צנועים, כרית בטחון ומרחב תמרון פיננסי ריאלי וכו׳ וכו׳).

בעיקר השילוב של גילי (30~) עם ההון שברשותי כרגע הם שגורמים לי לרצות ולא להתחרט על הזדמנויות שנקרות בדרך.

חזאי טוב הוא זה שמגיב למתרחש ואינו מתבייש לשנות את הצפי שלו, ולא כזה שדבק בעיוורון בתחזית הישנה בכל מחיר.

יש מאות חברות במדד העולמי שאני אפילו לא יודע את שמן ולא מעוניין גם כי החלטתי לקנות את השוק ואני עדיין מאמין בכך.

מהתקופה האחרונה למדתי שאני לא מוטרד כלל מהנפילות, להפך, אמדתי טוב יותר את סיבולת הסיכון שלי. אני לא מוטרד לראות את התיק נחתך בפראות, אני מוטרד שאולי אני לא מנצל הזדמנות.

וזה מאד מתחבר לאופי ומבנה האישיות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 15:14
שאלה מצוינת.

הרזומה הפיננסי שלי דל מדי כדי לענות לך על השאלה. אבל אם אתייחס לשאלתך בתחומים אחרים בחיי אז בהחלט הבחירה ״לא לפעול״ או ״ לא לעשות כלום״ התבררו המשתלמות ביותר. אמנם הדרך הייתה ארוכה וקשה יותר אך בדיעבד זה בהחלט דפוס התנהגות שכיח ביותר בחיי.

תמיד הייתי דמות ״החקלאי״.

זה שזורע, וקוצר בעתיד.

רוצה גם להיות דמויות אחרות.

מעטים הדברים שאני מתחרט עליהם בחיי ולשמחתי (או לצערי) הם אינם קשורים לכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 15:36
חזאי טוב הוא מגיב למתרחש רק אם מתרחש בשונה מהצפוי...

כרגע הירידות הם לא בשונה מהצפוי כי בממוצע כל 4 שנים יש שוק דובי (למרות שעדיין לא הגענו אבל אנחנו קרובים).

אני חושב שתמיד יהיה הזדמנויות שאני יפספס אבל בהשקעות לדעתי חשוב לא להיות תאב בצע, צריך לתכנן יעדים וללכת לפי היעדים.

שאלה שבעיני חשובה. אם תוך חודש מהיום השוק חוזר לעצמו פלוס עלייה של 5 אחוז האם גם תהיה מוטרד שאתה לא מנצל הזדמנויות? או שהירידות מעצימים את ההרגשה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 16:44
אכן. גם כשהיחסתי לנושא בפריזמה של עליות ורווחים תחושת הספק / החמצה נותרה והיוותה גורם בעל משקל לא קטן.

*אני גם מודע לכך שיש אפקט FOMO שמשפיע אבל אני משוכנע שהוא במידה בריאה ולא מעוותת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 19:00
טרה לונה הורידה לתהום משקיעים מהטובים והמעמיקים בעולם. לא יודע אם הבנה עמוקה מדי באמת עוזרת יותר מדי בקריפטו. צריך לדעת להעריך את הסיכון באופן כללי (למשל שביטקוין יציב יותר משיטקוין), אבל בגדול זה הימור ארוך טווח על עתיד הקריפטו. אפשר לשים כמה פוזיציות סבירות (קצת ביטקוין, אתריום, קוינבייס...) ולהמתין 5-10 שנים. לא יודע אם קיימת אסטרטגיה טובה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 21:03
דווקא במקרה הזה, מי שחיפש על לונה מצא. היו אלה שחזו את אי היכולת של לונה להיצמד ל- peg.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2022 00:10
בנתיים נראה שהשערים נמוכים, השאלה מה יהיו שערי נכסי הקריפטו כאשר תרצה למכור.