⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול אחרי שמתחילים לקבל קצבה

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 13:44
האם זה נכון שבכל קרנות הפנסיה ברגע שמתחילים לקבל קצבה דמי הניהול קופצים למקסימום,כלומר 0.5 מהצבירה? (בשלב זה ההנחה שכבר אין יותר הפקדות.) זאת משום שכרגע אין אפשרות לעבור לקרן אחרת לאחר התחלת קבלת קצבה?

האם אין אפשרות להתמקח גם על זה?

@נדב
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 13:55
זה הסיפורים שאני שמעתי.

הקלף שיש לך כיום מול בית השקעות/חברת ביטוח זה רק "אני עובר חברה".

אבל כשאתה מתחיל לקבל קצבה...

כמאמר "חגיגה בסנוקר" -

"מי תיקח אותך יא דובדוב"?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 14:08
אבל למה בעצם? גם אחרי שהתחלת לקבל קצבה מרוויחים עליך דמי ניהול. מישהו יכול להחליט ששווה לו לגבות ממך קצת פחות כדי לקבל אותך כלקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 14:15
אני זוכר בוודאות שמבחינה רגולטורית או תקנונית, אי אפשר לעבור אחרי שמתחילים לקבל קצבה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 14:16
ברגע שמתחילים לשלם לך קצבה, נוצרת חבות אקטוארית.

אם אני אקח ממך פחות דמי ניהול, אני משאיר לך יותר בקופה ובשנים הבאות אני צריך לשלם לך קצבה לפי סכום גבוה יותר.

בכל מקרה, כיום כשההחלטה היא לתת קצבה לפי נקודת הנחה של 4% רווח שנתי כשכולם מסכימים שקשה עד אי אפשר להבטיח כאלו תשואות ולכן כל לקוח שאקבל ואתחיל לחלק לו כספים הוא גרעוני מבחינתי - למה לי לעשות דבר שכזה?

תמיד מרוויחים עליך דמי ניהול.

ברגע שאת מאבדת את השוט של "אני עובר" - הם עולים למקסימום.

גם ברגע שהפסיקו להפקיד לי כספים לקרן הפנסיה העלו לי את דמי הניהול, כי זה בחוזה מולם - נותנים הנחה בדמי הניהול רק כל עוד מפקיד, לא מוציא כספים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 16:37
מה שאומר שבשלב משיכת הקצבה מבצעים שופינג בין קופות גמל וקרנות פנסיה , וזה יכול לסיע לקיבוע תנאים לתקופת הפרישה וזה אחד הפרמטרים בהחלטה הסופית לגבי מסלול הפרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 17:30
כיום במקדם מגולמים דמי ניהול של חצי אחוז, בכוונת האוצר שגם שם תהייה תחרות בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 22:16
למה הכוונה דמי ניהול? מה שקורה בפרישה הוא לא שחברת הביטוח לוקחת לך את כל הצבירה ובתמורה מתחילה לתת קיצבה שנקבעה לפי המקדם שנקבע לפי המסלול (הבטחת x חודשים, אחוזים לקצבת שארים וכו')?

אז מה איכפת לפורש מה קורה לקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 23:05
יש שני מצבים

בפרישה החוקית כמו שנדב אמר זה מגולם במקדמים , אבל מהרגע שנוצרו קופג לקצבה יש סיכוי שתווצר תחרות

מי שפורש לפני גיל הפרעשה החוקית ומפסיק את ההפקדות ויש לו צבירה גדולה יכול להתמקח ולמנוע קפיצה של דמי הניהול מהצבירה ( איומי ניוד)