⬅ חזרה לאינדקס

שוקלד מריר תיק השקעה "רגיל" + IRA

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 13:53
בירשותי תיק השקעה "רגיל" שפעיל כבר כשנה, בתקופה האחרונה העברתי את כל הכספים הזמינים שלי מקופות גמל במעמד עצמאי וקרנות השתלנות ל-IRA.

ולשאלה:

איזה נכסים (מתוך התיק "שוקלד מריר") כדאי להחזיק ב-IRA ואיזה בתיק הרגיל, המשקיעה התיחסה כבר בעבר לעובדה שצריך להתיחס לתיקים כשלם אחד ולנצל את הטבות המיסוי ב-IRA.

לא ברור לי איך אני יכול לדעת מאיזה רכיב יבואו הרווחים (זה הוא הרעיון בבסיסו של תיק מסוג זה, שלא מנסים "לדעת" מה השוק יעשה).

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 14:54
ככל שלרכיב יש תוחלת רווח גבוהה יותר יש יתרון גדול יותר שהוא ישב בIRA, אז לפי סדר העדיפויות:

מניות

אגח

זהב

מזומן
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 15:03
אתה בטוח שבמצב הנוכחי לאגח יש תוחלת רווח גבוהה יותר מזהב?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 15:24
תחשוב ארוך טווח ולא בהכרח המצב מהשנתיים האחרונות
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 15:31
הוא דיבר על תוחלת רווח. ניתן להעריך את התוחלת בעבר על ידי הממוצע בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 15:32
כמה ארוך טווח? עשר שנים? מקבלים 1% נטו לשנה (במקרה הטוב) באג״ח ישראלי ל-10 שנים.

תוריד מזה אינפלציה ותקבל מעט מאוד ואולי אפילו תשואה שלילית (לדעתי כמעט בטוח תשואה שלילית).

רק באג״חים ל-20-30 שנה יש סיכוי לקבל רווח ריאלי (מאוד נמוך) אחרי אינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 15:49
כיוון שתוחלת הרווח של זהב היא 0 (אך תנודתיותו גבוהה) אז כן.

אף אחד לא מגביל אותך לאג"חים בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 16:33
בגלל זה כרגע כשאני בשלב בניית ההון אני ב-100% מניות.

במקסימום אני מתכנן להגיע ל-25% אגח בשלב המשיכות.

אבל עזוב את זה, כשאתה קונה מדד אגח אתה לא מקבע את הריבית שלך לפי הריבית העכשווית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 18:31
בשביל לקבל תשובה סבירה, כתוב מה אחוז המניות שאתה רוצה להחזיק בתיק, ופי כמה גדול (או קטן) הIRA מהתיק הממוסה.

אני לא יודע מה כדאי לך. אשתמש בעצמי כדוגמא לכך שגודל הIRA משפיע על הקצאת הנכסים. אל תקח את זה כהמלצה. בחרתי שרירותית ב66% מניות, והשאר מזומן.

התיק שלי בקירוב מחולק ככה:

1. שליש ב- IRA מושקע בקרן אירית המחקה מדד עולמי.

2. שליש בתיק ממוסה מושקע בקרן ישראלית המחקה מדד עולמי.

3. שליש מזומן בבנק.

עכשיו נניח שהIRA שלי היה גדול בהרבה מהתיק הממוסה (נניח פי 10). אזי לא הייתה לי ברירה אלא להחזיק בו מזומן (כדי לשמור על הקצאת הנכסים שהגדרתי).
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 18:44
כתבתי די במפורש "שוקלד מריר" שנכון להיום זה:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

הסכומים כרגע:

IRA: 150K

תיק רגיל: 100K
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 21:57
התוחלת הריאלית של הזהב היא 0. הזהב צמוד פחות או יותר לאינפלציה. הוא גם יכול לשמש כמקלט בתרחישי קיצון של היפר-אינפלציה והתמוטטות מדינות.

במצב הנוכחי התוחלת הריאלית של אג״ח מדינה בעולם המערבי היא כמעט 0 במקרה הטוב ושלילית במקרה הרע. לכן בעיני לזהב יש מקום כלשהו בתיק השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 22:11
נתון לויכוח אבל לא על זה דיבר השואל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 00:52
אם אתה רוצה את שוקולד מריר כפי שהוא, אזי הרווחים אמורים לבוא מהחלק המנייתי שלו. גם אם תמלא את הira במניות, עדיין תצטרך לשים קצת מניות בחלק הממוסה. אתה תאזן באמצעות הפקדות חדשות או באמצעות קנייה ומכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 06:01
ברור לי שחייב להיות חלק מנייתי גם בתיק ה"רגיל" אבל עדיין אפשר לתעדף שם. השאלה אם יש להתיחס לכל מה שהוא לא קסם או אי בי אי שיקלי אותו דבר.

ראיתי גם התיחסות שמשיקולי מיסוי כדאי להחליף את הקרנות המחקות לאחרות (במקרה שלי מגדל msci world) בשל תשלום מס דוידנד במקור.

ולשאלתך האיזון מהפקדות חדשות בשני התיקים חדשות. סדר גודל של 15-20k ברבעון. תודה רבה לכולם על התשובות וההתיחסות. זה לא מובן מאליו.