⬅ חזרה לאינדקס

האם יש בעיתיות להשאיר סכום כסף מזומן בחשבון ההשקעות?

🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 01:19
מבלי להיכנס לצד האסטרטגי ובעד או נגד מזומן בתיק השקעות, והאם כדאי להיכנס/לצאת וכל זה.

לפני כמה זמן הכנסתי סכום של 80 אלף ש"ח לחשבון ההשקעות שלי, חטפתי קצת רגליים קרות ממצב השוק והחלטתי בינתיים להשקיע חצי מהסכום. אני לא בטוח עדיין מה לעשות עם החצי השני - האם יש בעיתיות בזה שהוא פשוט יושב בחשבון? אני מדבר ממש פרקטית האם משנה אם הוא יישב כמזומן בחשבון או להחזיר לעו"ש (זה לא סכום שאני צריך כרגע שיחזור לעו"ש יש לי שם מספיק).

*עוד לא החלטתי מה אני כן הולך לעשות איתו, אני יכול להיכנס איתו עוד שבוע או לחכות חצי שנה, כרגע החלטתי שלא להחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 03:16
לא ידוע כדבר בעייתי כך אני גם עושה!

אולי לפי המשקיעה שכותבת שיש עניין לפזר השקעות בין בתי השקעות! אז יש עניין שיהיה בבנק כי זה יותר בטוח(אך בעצם לא מובן לי מה החילוק בין בנקים לבתי השקעות למה בנקים פחות מסוכן)

שורה תחתונה אני לא הייתי חושש

לא ממליץ לא מייעץ!!!!!
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 08:33
זה היינו הך. בית ההשקעות לא יברח לך עם ה40 אש"ח. גם לי יש מזומן כרגע בתיק ההשקעות בIBI
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 08:38
אין עם זה בעיה. רק תראה שאתה לא מייצר לעצמך יותר מזומן מכפי שתכננת, כי חלק בבנק וחלק בבית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 09:05
בבית השקעות ישראלי ההגנה והפיקוח מינימלים לעומת בנק. מצד שני, זה גוף גדול והסיכון לנפילתו לא גדול, כך שגם אם אין מי שיחזיר לך את הכסף במקרה של נפילה, הסיכון לא גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 11:03
באמת?

הייתי בטוח שהם חייבים לשמור מזומן בחשבון נאמנות בבנק, מה שבעצם הופך כסף בבית השקעות ליותר בטוח (או לפחות בטוח כמו) כסף בבנק.

הרי אם בית ההשקעות נופל הכסף עדיין שלך (כי הוא בחשבון נאמנות ולא בחשבון הפרטי של בית ההשקעות), ולעומת זאת אם הבנק נופל אז הלך הכסף (אלא אם המדינה תחליט לעזור)
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 11:06
תודה רבה לכולם על התשובות
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 11:22
למיטב ידיעתי המפקח על הבנקים לא מפקח על בתי ההשקעות ואין רגולטור אחר שמפקח על הפן הזה בפעילות שלהם, ודאי לא ברמת הקפדנות של המפקח על הבנקים. גם באופן הלא פורמלי, אם יפול בית השקעות אני לא חושב שהמדינה תראה חובה להציל את המשקיעים דרכו באותה מידה כמו במקרה שיפול בנק.

חשבון נאמנות זה דבר טוב, אבל לא מספק הגנה באותה מידה כמו הרגולציה בה עומדים הבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 11:31
נכון, המזומנים בחשבון בנק בנאמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 12:18
לדעתי בדיוק להיפך.

לא צריך רגולטור אם הכסף לא אצלהם. (למרות שכן יש רגולציה ופיקוח גם על בתי השקעות).

אם בית השקעות יפול לא צריך שהמדינה תעזור כי לא קורה כלום לכספי המשקיעים (אלא אם יש מעילה).

בניגוד לבנק ששם הכסף שאתה מפקיד הוא של הבנק, ואם הבנק קורס הלך הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 12:21
בתנאי שאתה סומך על כך שהכסף תמיד בחשבון הנאמנות כפי שהובטח בהסכם מול בית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 13:17
כמו שאמרתי - בהנחה שאין מעילה.

בבנק הכסף שלך בסכנה גם במקרה שאין מעילה
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 13:25
נראה לי שרק במידה שבית השקעות ובנק יקרסו באותו הזמן בעתיד נוכל לדעת בפועל מי היה יותר בטוח.

במצב של התמוטטות קשה לנחש אילו מהכללים ישמרו\יאכפו.

יש יותר מידי דברים שאנו לא יודעים כאשר הכל תקין (בית ההשקעות והבנק פועלים כסדרם).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 14:35
לא רק מעילה. גם סתם אי סדרים שיתגלו בזמן הכי גרוע.

אגב, לא בדקתי בהסכמים - אתה יודע אם חשבון הנאמנות בו נמצא המזומן הוא אישי או פול של כלל המפקידים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 14:49
ואם הבנק בו נמצא חשבון הנאמנות של בית ההשקעות מגיע לחדלות פרעון? (אלא אם הכסף מפוזר בין חשבונות נאמנות ובנקים שונים ואז רק חלק מהכסף נעלם)
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 14:58
בפעמים הקודמות שזה קרה, המדינה (כלומר, משלמי המיסים) החזירו במקום הבנק לבעלי החשבונות את כל כספם (אולי היתה פגיעה ריאלית מזערית, לא בטוח).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 15:19
אותו דבר לצורך העניין.

מנחש שזה כללי. אבל מה זה משנה?

הנקודה שהכסף לא של בית ההשקעות.

אז יש לך בדיוק אותו סיכון כמו אם הכסף שלך היה מראש בבנק

ואז יש לך פחות סיכון מאשר בבנק אחד.

ולכן אמרתי שהסיכון בבית השקעות שווה או נמוך מהסיכון בבנק.

אין שום הבטחה שזה יקרה בעתיד.

בניגוד לכספים בבנקים אמריקאים למשל שמבוטחים בביטוחים שונים למקרים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 15:30
בעיני זה שונה לגמרי, כי בבנק הנהלים שמקרים כאלו לא יקרו שונים לגמרי מאשר בבית השקעות.

זה משנה, כי אם לא יהיה מספיק כסף בחשבון הכללי יהיה הרבה יותר קשה לבדוק את הדברים, בפרט אם יש ערבוב של כספים של משקיעים ובעלי השליטה וקרוביהם.

נכון. לדעתי הסיכון הזה אפסי, אבל אני מתבסס על ניסיון העבר בלבד, כי אין התחייבות חוקית. ממילא אין לי סכומים גדולים במזומן בבנקים, כך שזה לא באמת רלוונטי לי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 21:51
בית השקעות זה לא שוק. גם שם יש נהלים.

הסיכוי שסתם לא רשמו משהו נכון הוא זניח יחסית לשאר הבעיות.

אבל אין סיבה שלא יהיה מספיק כסף. אלא אם הייתה מעילה או דברים בסגנון.

מן הסתם אין ערבוב בין כספים של משקיעים (לקוחות) לבין כספים של בעלי שליטה.

זה כל הרעיון בחשבון נאמנות.

מסכים.

כנ"ל ⁦ :-) ⁩
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 22:03
מסכים שהסיכוי קטן מאד, אלא בגלל שהנהלים הרבה פחות קפדניים בבית השקעות, הסיכוי הקטנטן גדול בבית ההשקעות מאשר בבנק

לכן שאלתי אם חשבון הנאמנות אישי או בפול

אם אינו אישי, יהיו בו גם כספי השקעות בעלי השליטה ומשפחתם שמן הסתם מעדיפים לקנות במכולת שלהם ולא של המתחרה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 22:32
יכול להיות. אבל זה זניח.

לעומת זאת הסיכון לכסף שלך בבנק הרבה יותר גדול.

אם הבנק קורס (בלי שום מעילה ושום אי סדרים. סתם פושט רגל) הלך לך הכסף. אם בית ההשקעות קורס (שוב, סתם פשיטת רגל בלי מעילה/אי סדרים) אז הכסף שלך בטוח.

מה זה משנה?

אלו לא כספים של בית ההשקעות אלא כספים של לקוחות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 22:47
אני לא יודע איך אפשר להשוות ביניהם.

ב-70 שנה קרסו מעט מאד בנקים בישראל עם נזק קרוב לאפס ללקוחות. בלגן בבתי השקעות יש כל הזמן, אבל למיטב ידיעתי עד כה לא נגרם נזק למנהלים תיק עצמאי בגלל קריסה של בית השקעות. באמת אין לי מושג איך להשוות בין המקרים.

אני חושב שהפיקוח על פעילות הברוקרז' של בתי ההשקעות הוא ביזיון ובעצם בכלל לא קיים (יש הצעה לאסדרה שנדמה לי שעדיין לא עברה).

כי אם יש לקוחות מסוגים שונים ואני לקוח סוג ב' (כי לבעלי השליטה ומשחפתם יש גישה עודפת למידע וניהולו), אז אם יחסר כסף בקופה הכללית בגלל בלגן ברישומים, אני במצב נחות. אפילו במקרה הפשוט של משיכה עם תיעוד לקוי מחשבון הנאמנות, אם הכסף הלך לבעל השליטה אני אנזק מכך אם לא תהיה לכך הוכחה, כי ביום הדין יתברר שבחשבון הנאמנות יש פחות כסף מהרישומים בהם מחזיקים המשקיעים. תיאורטית יש סכנה כזו גם בבנק, אבל כאן שוב נכנס הפער בין רגולציה קפדנית לאין רגולציה.