⬅ חזור לעמוד הקודם
N

NK111

פעיל במערכת החל מ- 18/5/19
25
סך הכל הודעות
4
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: ניצול מגן מס - האם יש סיבה שלא?
🕒 27/12/2023 10:33
שאלה נוספת למי שיודע - מכרתי עכשיו את הסכום שצריך, ואני עדיין רואה את המגן מס במערכת (ספארק), איך בפועל אני מקבל את הכסף? המגן מס אמור להתאפס מיידית? בסוף החודש? האם אני יכול לקנות בחזרה את המניות שמכרתי לפני שהמגן מס מתאפס במערכת?...
🕒 24/12/2023 21:44
תודה!...
🕒 21/12/2023 20:39
תודה על התגובות, אני מנסה להבין כי אני חושב שאני מפספס משהו. נגיד שמכרתי בהפסד של 16,000 שקלים ונוצר לי מגן מס של 4000. בספארק כתוב לי עכשיו 4000 מגן מס. ונגיד הסכום הראשוני ששמתי בקרן הוא 250,000 אלף והיום יש לי בו 300,000 אז אני לא צריך בעצם למכור 266,000 אלף שזה הסכום ששמתי + 16,000 רווח. בשבי...
🕒 21/12/2023 09:03
היי, מתנצל מראש אם נשאל משהו בסגנון או דומה. אבל לא מצאתי תשובה מדוייקת לשאלה שלי. מכרתי בתחילת השנה ניירות בהפסד בתיק שלי, נוצר לי מגן מס של 4000 שקל במערכת (ככה כתוב לי בספארק) מצד שני יש לי בערך 300 אלף שקלים שמושקעים בקרן מחקה כלשהי, שם יש לי רווח של סביבות 40,000. ברמה העקרונית לא הייתה לי שו...
באשכול: האם יש בעיתיות להשאיר סכום כסף מזומן בחשבון ההשקעות?
🕒 12/06/2022 11:06
תודה רבה לכולם על התשובות...
באשכול: האם יש בעיתיות להשאיר סכום כסף מזומן בחשבון ההשקעות?
🕒 12/06/2022 01:19
מבלי להיכנס לצד האסטרטגי ובעד או נגד מזומן בתיק השקעות, והאם כדאי להיכנס/לצאת וכל זה. לפני כמה זמן הכנסתי סכום של 80 אלף ש"ח לחשבון ההשקעות שלי, חטפתי קצת רגליים קרות ממצב השוק והחלטתי בינתיים להשקיע חצי מהסכום. אני לא בטוח עדיין מה לעשות עם החצי השני - האם יש בעיתיות בזה שהוא פשוט יושב בחשבון? אני...
באשכול: קופת גמל להשקעה בנוסף לתיק השקעות
🕒 13/05/2022 23:56
אההם הבנתי אותך, זו בהחלט נקודה טובה שאתה מעלה לשיקולים. האמת שהכל התחיל מזה שאשתי סיפרה לי על שיחה שלה עם היועצת הפנסיונית במקום עבודה חדש, היועצת הפנסיונית הדגימה לה כמה קצבה חודשית היא תקבל אם היא תשמור את קרן ההשתלמות עד לפרישה. אז מבחינת קרן ההשתלמות לדעתי אני כן אמשוך אותה מתישהו לפני הפרישה (...
🕒 13/05/2022 23:39
לפני שהתחלתי להשקיע ההתלבטות הגדולה הייתה כמובן אם לעשות את זה עצמאית או דרך איזה מוצר השקעה. מצד אחד יש יתרון בלנהל בעצמך ולא לתת למישהו אחר לשלוט לך על הכסף, מהצד השני היתרון של להשקיע דרך איזה גוף זה שיש מישהו "מקצועי" ששולט בכסף שלך. כמובן שבסוף החלטתי להשקיע עצמאית אבל יש מין אלמנט של "פיזור סי...
🕒 13/05/2022 22:28
אתה צודק, זו יותר הייתה שאיפה מאשר שיקוף המצב הקיים, לכן באיזון הקרוב הכוונה היא לאזן הכל ל-50/50 כולל קרנות ההשתלמות, המזומן, הכל. כן עשיתי חיפוש קצר. מצאתי כתבה בבלוג שדווקא כן מעודדת שילוב של המוצר באופן מסויים. מצד שני ראיתי בפורום הרבה אנשים שפוסלים את המוצר בטענה שהעלת למעלה: שדמי הניהול שאשל...
🕒 13/05/2022 21:53
היי, מתנצל עם דנו כבר בנושא לא הצלחתי למצוא בחיפוש. קצת רקע: לפני חצי שנה פתחתי תיק השקעות עצמאי, בגישת השקעה של 50/50 (מחקה מדד מניות עולמי ומחקה אג"ח ממשלתי כללי), והגדרתי את מטרת ההשקעה כרגע כ-7-10 שנים ומשם נראה מה יהיה, השארתי לעצמי עוד סכום בצד שאותו החלטתי להשקיע בהמשך. עכשיו אני רוצה להשקיע...
באשכול: קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו?
🕒 30/03/2022 16:11
ממה שהבנתי אחת הסיבות לירידה עכשיו זו הציפייה לעלייה בריבית, אז עלייה מפתיעה כבר לא תהיה בזמן הקרוב, לא? בכל מקרה תודה רבה על התשובות, מעריך מאוד...
🕒 30/03/2022 15:53
תודה רבה על התשובה אז אם הקרן כבר עכשיו ירד ב-5% מאז שקניתי, עליית ריבית של 1% תוביל לירידה של עוד 7%? מחזיק כחלק מתיק של 50/50... המטרה פחות או יותר הייתה לא לאבד הערך של הכסף לטווח הארוך ביחד עם הצד המנייתי...
🕒 30/03/2022 01:28
היי, כמו לא מעט אנשים מכאן אני מניח, החלק הסולידי שלי יושב בקרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי, עכשיו כשהקרן בירידה בעקבות עלייה בריבית צפויה/אינפלציה ואני מנסה להבין מה עושים (אם עושים), אני מבין שאולי נכנסתי לתחום שאני לא מבין בו מספיק. ניסיתי לחפש בפורום ומצאתי דיונים אבל לא באופן מלא. אשמח אם מישהו יוכל...