⬅ חזרה לאינדקס

עומד להתחיל אני דרכי בעולם הזה..

🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 23:17
אהלן אנשים,

שמי אור, עוד מעט בן 22.

קראתי לא מעט פוסטים של המשקיעה, ו2-3 ספרים שלאחריהם החלטתי שאני רוצה להיות משקיע פסיבי (ולא משקיע ערך).

השתחררתי מהצבא לפני כמה חודשים והתחלתי לעבוד - התמזל מזלי והצבא הקנה לי מקצוע (לפחות לתחילת הדרך). אני כרגע משתכר בכ - 10K נטו וחוסך כ 8K כל חודש, נוסף על כך יש לי קרן השתלמות (עוד 1300 ש"ח בחודש). כרגע יש לי כ - 50K שאני רוצה להשקיע, אעשה את זה ככל הנראה בצ'אנקים ולא בבת אחת..

אני עוד לא ממש יודע איך בדיוק, כמה בדיוק, מה ולמה, אבל הכיוון הכללי שלי הוא ללכת על 80% חלק מנייתי ו20% אג"ח, כאשר החלק המנייתי יהיה בסביבות ה50% המדד האמריקאי, וה 30% האחרים אני לא ממש יודע (REIT / אירופה וכו').

יש לציין שגם בקרן השתלמות אני כנראה אהיה במסלול מחקה מדד S&P מה שמעלה את המשקל של המדד האמריקאי ליותר מ 40% בחישוב הכללי..

אני יודע שאסור לייעץ כאן, אבל אשמח לשמוע דעות וטיפים כלליים על תחילת הדרך ובפרט על התכנון שלי..

בכללי אגיד שאני מעדיף משהו כמה שיותר פשוט וקל, בלי סיבוכים מיותרים. יש לי ראש לא רע בכלל למספרים ואני אוהב ללמוד, אבל אני פשוט מעדיף להשקיע את הזמן הזה בדברים אחרים, ככה שהייתי מותר על חצי אחוז לפה או לשם, בתמורה למשהו ברור שלא דורש יותר מידי ניתוחים והתעסקות - נטו להכניס כסף כמו רובוט ל20 שנה הבאות ולאזן כשצריך.

זהו בערך :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 00:19
ברוך הבא ובהצלחה.

סה"כ נשמע כמו חשיבה בריאה

אני אישית לא רואה בזה משהו רע , חשוב שכדי שתדע למה אתה עושה את זה ולמה אתה חושב שזה מתאים לך.

ממליץ לך להיסגר בדיוק במה אתה משקיע ולמה לפני שתתחיל,יהיה לך הרבה יותר פשוט וקל(כמובן שלא ממליץ במה להשקיע רק שתהיה סגור לפני שאתה מתחיל)

מצוין מחקרים מראים שזאת גם השיטה שתביא לך את הרווחים הגבוהים ביותר בכול מקרה(לפי נתוני עבר כמובן) ככה שאתה לא צריך לוותר על כלום.

כן הייתי ממליץ להשקיע כמה זמן שצריך לפני שאתה מתחיל, למצוא את ההשקעה המתאימה לך ואת הפלטפורמה המתאימה והזולה ביותר להשקעה הפסיבית שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 08:55
שלום אור!

דבר ראשון הרבה הצלחה בדרך שבחרת, נראה לי שאתה בעל חשיבה מתאימה לתחום.

בהחלטתך להקצות 80% למניות אתה שם את הונך בסיכון גדול. אני מתאר לעצמי שאופק ההשקעה שלך אינו פחות מ30 שנה.

הייתי ממליץ לך לקרוא עוד ספרים לפני שאתה נכנס, אין שום דבר שלוחץ עליך לשנות את המצב הפיננסי שלך עכשיו!

קח את כל הזמן שאתה צריך על מנת להיות בטוח בעצמך במירב האחוזים.

אני יכול להגיד לך שגם אני הייתי בטוח במשהו ואז אחרי ספר אחד שניתי את כל התפישה שלי בהשקעות,

אני ממליץ מאוד על ספרים מאת Willam Bernstein, הם באמת פותחים את הראש להרבה סוגיות בעולם ההשקעות.

תבדוק אם Value Averaging זה משהו שמתאים לך בתור אסטרגיה במקום להכניס כסף "על עיוור".

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 12:31
אני לא מקבל את ההנחה המובלעת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 14:53
הסבר בבקשה
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 15:20
ההנחה שדרוש פרק זמן ארוך מאוד כדי להשקיע 80% במניות ושאם גמישים לגבי מתי יוצאים (לא אחרי מפולת) אז אפשר גם בפרקי זמן קצרים בהרבה במיוחד אם ממשיכים להפקיד לתיק. הבנתי נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 16:01
אני קורא כרגע את ״ הליכת אקראי בוול סטריט ״ מומלץ ביותר , הוא מציג הרבה טכניקות השקעה ומציג יתרונות וחסרונות ...
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 16:02
על איזה ספר השקעות היית ממליץ במיוחד ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 18:19
הבלעת הנחה (במוצהר) שלא כדאי להחזיק תיק מרובה מניות לטווח של פחות מ30 שנה. טענה זו איננה מבוססת היסטורית, ואינני רואה סיבה שהיא תהיה נכונה באופן מוחלט לעתיד.

מחקרים מראים שניתן (היה) למשוך מתיק כזה במשך שלושים (כמעט) בלי לפגוע בקרן. כלומר, במובן מסוים תיק כזה יכול להתאים אפילו לטווח אפס.

לדעתי, אפילו ללא גמישות בזמן המשיכה, הסיכון לעשור של תיק 80% מניות אמריקאיות ו20% אג"ח ממשלת ארה"ב ארוכות, איננו גדול כ"כ (כ5%).

אם מתחשבים גם בגמישות, הסיכון ממשיך לרדת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 19:31
קראתי את שלושת ספרי ההשקעות שלו שיצאו לדפוס:

the intelligent asset allocator

the four pillars of investing

the investor's manifesto

כולם מצויינים, קיימים רק באנגלית ואולי לא צריך לקרוא את כולם כי יש הרבה נקודות שחופפות בין הספרים.

אני אוסיף גם שהראשון הוא ה"קשה" ביותר לקריאה והשניים האחרים בסדר יורד.

לטווח קצר מניות הן נכס מסוכן, משמע שלהחזיק בהן לטווח של למשל עשור יכול להסתיים בהפסד.

ההיסטוריה מראה לנו שהעשורים בין 30-39 ו2000-09 הפיקו תשואה ראלית שלילית בשוק המניות האמריקאי.

למה אתה מכוון בטווח אפס? זו היא איננה השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 20:49
הוא דיבר על תיק של 80% מניות ו20% אג"ח ארוכות והסיכון להפסד כעבור חמש שנים הוא נמוך בו (5%) אפילו בלי גמישות. כדי לדעת מה הסיכון להפסד של תיק צרלך להסתכל על כל המרכיבים ביחד ולא רק על חלק. מה גם שאם מניחים מכירה הדרגתית על פני שנתיים (כל רבעון) אני בטוח שהסיכון יורד גם הוא ולכן גמישות מוסיפה הרבה לסיבולת הסיכון ולכמה סיכון צריך לקחת
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 22:36
תודה לכולם על התגובות !

התכנון שלי הוא פחות ארוך מזה, יותר לכיוון ה15 - 20 שנה ולא לכיוון ה30, אבל מי יודע. אולי עם השנים אקצה פחות נפח לחלק המנייתי בתיק, אבל כרגע שאני עוד לא בן 22 אפילו ה 20% אג"ח האלה נשמעים לי סולידיים, זה בדיוק הזמן שלי לקחת את הסיכונים האלה.

בנוגע ללמידה - ברור לי שאני צריך עוד קצת להשתפשף, אני חושב שאתחיל מלקרוא את סדרת המאמרים של הבלוג התמונה הגדולה, נראה שזה ממש מסודר לפי שלבים, ואולי עוד ספר שתיים לפני שאני מתחיל (הליכת אקראי בוול סטרייט ו the investor's manifesto נראים לי אחלה)

כמו שמישהו פה רשם בפורום, ברגע שבנאדם יודע להסביר מה הרציונל מאחורי התיק והקצאת הנכסים שלו, הגיע הזמן להשקיע..