⬅ חזרה לאינדקס

ללמוד שפה בחודש?

🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 17:04
התקבלתי לעבודה שאני אוהבת ומעוניינת,

הציבו תנאי את ידיעת האנגלית בצורה שוטפת (קריאה, לא דיבור)

איך אפשר לעבוד על רכישת שפה בצורה הכי מהירה ויעילה?

צריכה דרך ממוקדת, אפשרי בתשלום ואפילו גבוה ותוצאות מיידיות (חודש)

יש חיה כזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 17:26
בשעה טובה!

פשוט לקרוא, לקרוא, לקרוא - כל יום, בהיקפים שאת מסוגלת לעכל.

אם יש תחום/ים ספציפי/ים שרלוונטי/ים לעבודה - להתמקד בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 19:14
יש המלצות לחומרי קריאה מסוימים?

כל התחומים ספציפיים לעבודה הזו, כך שכל נושא יתקבל בברכה

הרמה שלי כיום לא משהו בכלל,

מבינה טקסטים רק ע"פ הקשר

אבל לדעתי הקליטה יחסית מהירה

אשמח להמלצות על חומרי קריאה
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 19:32
עיתון.

NY TIMES יעשה את העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 19:32
אם הכל רלוונטי אז תקראי מה שמעניין אותך, או שתגידי מה מעניין אותך ויהיה יותר קל להמליץ.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 19:49
פורומים באנגלית, אמור להיות יותר מורכב או יותר פשוט מקריאת ספר/עיתון?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 21:16
1. את לא רוצה פשוט, את רוצה מאתגר משהו.

2. פורומים לא עוברים הגהה, כמות הטעויות שם היא אינסופית, אא"כ את מדברת על פורומים ברמה גבוהה במיוחד, בדרך כלל פורומים מקצועיים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 21:29
קינדל.

מעבר ליתרונות לכל קורא, יש בו מילון מובנה כך שאת יכולה לתרגם תוך כדי קריאה בלי לפגוע בשטף הקריאה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 11:13
1. בוודאי

2. צריכה דווקא את שפת הדיבור היומיומית והעממית, כולל סלנגים וביטויים מקובלים

יש המצות על פורומים כאלו?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 11:42
reddit היא פלטפורמה נהדרת לדעתי למה שאת מחפשת.

מבחר עצום של קהילות ונושאים ככה שבטוח תמצאי משהו שמעניין אותך (שזאת הדרך הכי טובה בעיניי ללמוד שפה חדשה - לצרוך תוכן שבאמת יש לך עניין בו)
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 12:21
מה תחומי העניין שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 12:44
היסטוריה, כלכלה, תרבויות, אמנות
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 14:14
ברכות

לא צריך לשלם, פשוט תשתדלי לעשות הכל באנגלית.

מבשלת משהו חדש? תגגלי מתכון באנגלית

מתעניינת במשהו מסוים? תקראי עליו באנגלית

אפשר לשים רדיו אינטרנטי מארה"ב ברקע...

לא מבינה איזו שהיא מילה? תשתמשי במילון אנגלי-אנגלי

למרחיקי לכת - נסי אפילו לחשוב באנגלית.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 14:51
עוד רעיון טוב:

תצפי בטלויזיה וסרטים באנגלית וללא תרגום או עם כתוביות באנגלית.

אפשר גם סרטים ביו טיוב וכו' בנושאים המעניינים אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 15:19
this.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2022 22:27
לגמרי.

לא מבינים למה באמצע שום כלום אני מגגלת מילים
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2022 23:15
ללמוד שפה בחודש זו משימה בלתי אפשרית לאדם הממוצע, ולדעתי כדאי לשים יעדים יותר ריאלים כאשר מתחילים במסע ארוך שכזה אחרת מגיעים מהר מאוד לתסכול.

דווקא לא הייתי נכנס לזה בכל הכוח, אבל כן הייתי מקדיש זמן קצר כל יום לקריאת ספר/עיתון/בלוג/reddit באנלגית שמתאים לרמה שלך, או פשוט לומד כמה מילים חדשות.

אני חושב שבלמידת שפה, אימוץ ההרגל לטווח הארוך הוא החשוב, ולא העמסה של חומר ועודף מוטיבציה בטווח הקצר.

בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2022 01:23
זה תלוי מה הרמה שלך באנגלית

לטעמי אחד על אחד זו הדרך האפקטיבית לקבלת תוצאות

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2022 10:42
לדעתי לא, כל העיקרון בלימוד ראשוני של שפה ברמה הדיבור, הקריאה והכתיבה, הוא בדיוק הפוך מהמילה "ממוקד".

זה הכשל של מערכת החינוך הישראלית לדעתי, בזמן שתינוקות לומדים עברית במה שמכונה "Pool Method" ("מטביעים" עצמם בשפה, מכל הבחינות, ולאורך כל היום), בתי הספר מעדיפים את "Class Method" שאמורה לבוא לאחר שהתלמיד כבר רכש אנגלית שוטפת ברמה סבירה.

ובכל זאת, הדרך הכי מהירה (ולא ממוקדת) שזמינה לך לדעתי, היא פשוט לשהות חודש שלם בארץ הדוברת אנגלית כשפה רשמית, ולשהות (בהגזמה) 14 שעות ביום באינטראקציות בלתי פוסקות עם אנשים. לא נראה לי שניתן לייצר תנאים כאלו כלכך במהירות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 22:29
@אפרת 020 מה עשית בסוף?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 01:32
עובדת קשה.

הכרתי אישה מבוגרת, משועממת,

(ודמנטית, בשבילי זה היה פלוס ענק, חזרה על אותם סיפורים כמעט כל יום ;) )

שוחחנו במשך שבועיים מידי בוקר מספר שעות

בנוסף, קראתי די הרבה, בעיקר ספרי ילדים לצערי, כי לא הסתדרתי עם ספרות ברמה גבוהה יותר

שמתי לב שהדרך הכי יעילה בשבילי היא להקשיב לפודקאסט/הרצאה,

לתרגם בכתב לעברית, ולנסות לחזור עליה באנגלית (תוך כדי שאני קריאה בעברית)

די מבואסת מהרמה שאני מצאת בה עכשיו,

ציפיתי ליותר

אבל בלי השוואה בכלל לרמה ההתחלתית (שהייתה שואפת לאפס.)
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2022 23:00
איזה יופי! האם שקלת לבדוק כיצד ניתן לשלב אנגלית בהרגלים, בתחביבים ובזוללי זמן שאת בלאו-הכי עושה ללא שום קשר לאנגלית?

לי אישית זה זורם טוב יותר, גורם להתמדה ארוכת שנים, ומידי פעם אפילו מהנה :]
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 17:29
תודה

אפשר דוגמאות?

אשמח
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2022 21:52
בשמחה, מראש מסייג ואומר שאני לא בטוח עד כמה הדוגמאות שאציג ידברו אליך, מניח שמדובר בעניין אינדבדואלי וכל אחד מפתח לעצמו סגנון אישי :)

דוגמה 1 - אני כבר מעל 20 שנים משחק בסדרת משחקי מחשב שמוציאה משחק חדש מידי כמה שנים. עוד מהיותי ילד. הקונספט של המשחק הוא מאוד קבוע ומוכר, רק עם דמויות, עלילה ומקומות שונים בכל פעם, אבל הוא זהה כמעט לחלוטין מבחינת הציר המרכזי של כל עלילה. כל משחק כזה מכיל בתוכו 24 יישובים (בערך), כל יישוב מכיל בסביבות 30 אנשים (דמויות NPC לייתר דיוק).

אני לא חזק במתמטיקה, אבל 20 * 24 * 30 = המון קריאה באנגלית. וכזאת שהיא מעט יותר מעניינת אותי באותו הרגע, ויותר אינטראקטיבית להבדיל ממאמר או מספר כי באותו הזמן מופעלים גירויים ואפקטים נוספים עליהם בעצם הדמויות מדברות (מקומות, מוסיקה, דמויות בזמן סצינה וכו').

כילד, הייתי ממוקד באפקטים/במנגינות/במקומות של המשחק וכמובן בלסיים אותו. בשלב מסוים זה היכה בי ותהיתי מדוע המעטתי לקרוא מה יש לדמויות שם לספר לי. מאותה נקודה התחלתי לשרוף זמן בשיחה עם הדמויות ובהבנה עמוקה יותר של העלילה (באמצעות שמועות שהולכות, מתפתחות ומעמיקות ככל שאת מתקדמת מיישוב אחד לאחר. זה דיי מגניב).

דוגמה 2 - אני עושה שימוש סביר באפליקציית דיסקורד, לעתים בנוגע למשחקי מחשב, לוח, אנימות וגם, כמובן, לגבי שפת תכנות שאני מנסה ללמוד בימים אלו. אז במקביל להתכתבויות, מנסה להמיר ככל שניתן את השיחות לאודיטוריות עם החברים שם.

דוגמה 3 - החבר הכי טוב שלי לא מוכן להתכתב איתי בעברית יותר, רק באנגלית.

מקווה שהדוגמאות הועילו במשהו.

יכול להעיד שההשפעה של כל דוגמה היא קטנה בפני עצמה, אבל בטווח זמן ארוך של שנים, פשוט מתגבשות בראשי אסוציאציות וכשאני נתקל במילה או במשפט בהקשרים שונים לחלוטין, פתאום האסוציאציה קופצת וברגע שזה קורה אפשר לומר שאני זוכר את המילה או המשפט "לנצח". כמו כן, כשאני מתכתב, קורא ומדבר אנגלית בהקשרים שונים לגמרי ומגוונים לגמרי, הפרופורציות שלי לגבי ידיעותיי באנגלית ולגבי הקושי של הטעמת השפה מתאזנות. זה מרגיע.

מוזמנת להתייחס לקונספט הזה ולכל דוגמה שהצגתי קודם, כאל עוד ערוץ שהמוח יכול לקשר באמצעותו בין האנגלית לדברים שאת צריכה. ערוץ אחד הוא מהנה ונינוח יותר, ערוץ שני הוא אודיטורי יותר ואף דינאמי כי מדובר בשיח עם אנשים, ערוץ שלישי רץ מהר יותר וגורם לי לתרגל יותר אנגלית כי אני מתכתב על דברים שאני רוצה או צריך להתכתב עליהם (המטרה בהתכתבות היא לא אנגלית לצורך העניין, כמו שהמטרה של התינוק הלומד לדבר היא לא השפה אלא הדבר שהוא מנסה להביע).

כל ערוץ כזה הוא עוד פתח/נתיב/גשר במוח, אשר מעבה ומחזק את ידיעותיי באנגלית, ובשלב מסוים מתמזג עם צורך כלשהו בחיים עצמם.

או במילים אחרות, אני אומנם מטביע את עצמי באנגלית, אבל באופן שאני מסוגל לזרום איתו ולא בצורה קשה מידי שתספק לימוד קצר טווח שיעילותו אינה ברורה.

למידה מהנה ומעניינת!
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2022 11:20
היתה סדרת ספרים שמאוד אהבתי, אבל רק חלק מהם תורגמו לעברית. למרות שהאנגלית בהם היתה קשה לי מדי, המוטיבציה הגבוהה שלי סייעה לי להתמיד בקריאה. האימון עזר לי, וכיום קל לי יותר לקרוא גם דברים משעממים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2022 16:28
לדעתי שערוריה שאפילו בסוגרים לא תסגיר לאיזו סדרת משחקים כוונתך

גם אתה...