⬅ חזרה לאינדקס

קורסים בתואר במדעי המחשב

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:13
אני סטודנט בשנה א' למדעי המחשב באחת האוניברסיטאות.

אני מניח שחוץ מממוצע סופי,

יש קורסים שחשוב לקבל בהם ציון גבוה (כי מסתכלים עליהם לפני המשרה הראשונה\כי באמת חשוב לדעת את החומר שלהם ברמה גבוהה),

ויש קורסים שאפשר להסתפק בלעבור אותם.

האם הקורסים המתמטיים בסיסיים כמו חדוו"א ולינארית הם קורסים שמסתכלים עליהם?

ובאופן כללי, מה הקורסים שחשוב לעבור בציון גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:25
זה הבסיס להכל.

הגישה שלך לא נכונה. הידע שאתה מקבל יותר חשוב מהממוצע לטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:31
ברור לי שהרבה יותר חשוב לדעת את החומר מאשר הציונים עצמם.

אבל בסופו של דבר כמגייסים או מעסיקים מסננים קורות חיים בשלב הראשוני אי אפשר לדעת מה יודע הבן אדם מאחוריהם, אלא רואים ציון גולמי.

בהנחה שאני מבין את הקורסים ומקבל את הידע, איזה קורסים כן חשובים מבחינת מעסיקים כשבאים לבחון את גליון הציונים שלך למשרה ראשונה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:34
מסתכלים רק על הממוצע. לא ידוע לי שמסתכלים על ציונים של קורסים ספציפיים (אבל לך תדע...)

וחלק מהקורסים מכינים אותך לשאלות הטכניות בראיונות עבודה (קורסים כמו מבני נתונים, אלגוריתמים ופרוייקטים תכנותיים שתעשה במהלך התואר).

שים לב שהשאלות בראיונות הן שטחיות מאוד יחסית לעומק שיורדים אליו בלימודים, ככה שמספיק תכל'ס לקבל בהם ציון עובר כדי לדעת את החומר הנדרש לראיונות.

בתעשיה? ממש לא.

מתי לאחרונה השתמשת בחוק לופיטל במסגרת עבודתך?

זה מאוד רומנטי ומאוד נחמד,

רק שאנשים עושים תואר ראשון בשביל הכסף בדרך כלל, וזה בסדר גמור.

רק אם פות"ש יבחר להמשיך לתארים מתקדמים אז ישתלם לו לאמץ את הגישה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:41
עוד כמה שאלות.

מבחינת עבודה והתעשייה - איזה ממוצע אמור לא לסגור לי דלתות, או לפחות לא לסגור הרבה דלתות? 80 ומעלה? 85 ומעלה?

והאם זה נכון שאצל רוב האנשים הממוצע עולה ככל שמתקדמים בתואר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:49
בלי אינפי ואלגברה לינארית לא תבין איך עובדות רשתות נוירונים.

ולמידת מכונה זה נושא סופר לוהט עכשיו.

פות"ש יצליח בראיונות קבלה אם הוא יבין את החומר ולא סתם יהיה לו ממוצע גבוה (נניח כי העתיק במבחנים).
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:54
בבקשה אל תהפוך את האשכול הזה לדיון שלא קשור לסיבה המקורית שלשמה פתחתי אותו.

פתחתי אותו כדי לדון בחשיבות של ציונים בקורסים מסוימים ובחשיבות ממוצע הציונים הסופי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:59
מה שרלבנטי זה רק הממוצע הסופי.

וכמה גבוה צריך? תלוי אם אתה רוצה להתקבל למקום איכותי שיש עליו תחרות.

לגאמפא הייתי אומר שלפחות 90.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 16:59
השמועות אומרות שמסתכלים על קורסי ליבה כמו תכנות מערכות, מבני נתונים, אלגוריתמים ומערכות הפעלה.

מן הסתם שאין איזה סטנדרט וכל חברה מסתכלת על מה שבא לה וכל מראיין מסתכל על מה שבא לו.

לעניות דעתי, ברוב החברות מסתכלים רק על הממוצע בהחלטה אם לזמן לראיון (כי זה פילטר הרבה יותר קל ומהיר) ואת רוב המראיינים לא מעניין כמה קיבלת בקורס כי הם יכולים לבחון את היכולות שלך בראיון.

עם זאת, מודה שאם הייתי מקבל ציון נמוך במיוחד (נגיד 60) באחד מקורסי הליבה כמעט בטוח הייתי מנסה לשפר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 17:05
אתה לא צריך להבין איך עובדת רשת נוירונים, אלא רק איך להשתמש בה.

יש לך ספריות מוכנות לזה. העבודה שלך כמתכנת זה לדעת לשלב אותן במוצר שאתה בונה, אתה לא צריך לדעת לבנות אותן from scratch.

אתה יכול להסתכל על הדרישות למשרות פתוחות בלינקדאין/פייסבוק ולבדוק איזה ממוצע דורשים.

הממוצע של קורסי שנה ג' נוטה להיות גבוה משמעותית יחסית לשנים א'-ב'.

בהתחלה המרצים מחפשים בכוונה להכשיל אותך, לקראת סוף התואר כבר פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 19:56
תראה אין באמת סטנדרט. כל מה שיש זה כתבות בעיתון שמנסות לבנות סטריאוטיפ כי ככה נוח יותר למוח שלנו להבין את המציאות. סטטיסטית אני בטוח שיש אנשים שאכפת להם כמה היה הציון שלך במערכות מידע בשנה השניה בתואר. או לחלופין יהיו אנשים כמו @חתול לילה שיתנו נקודות זכות לעובדה שיש לך רקע מתמטי חזק בזמן שיהיו אנשים(כמוני) שהדבר האחרון שיעניין אותם זה הציון שלך בחדו"א2 כי בשביל רוב משרות הפיתוח(ואת זה אני אומר בתור מי שעושה Low level) מספיק חשבון ברמת בית ספר יסודי. יהיו אנשים שיהיה להם bias רק כי לא למדת בטכניון בזמן שהיהיו אנשים שלא יהיה להם אכפת.

בשורה התחתונה אנשים נוטים להעדיף לגייס אנשים עם מסלול חיים דומה לשלהם, כאלה שיש להם אותם ערכים ואותו עולם מושגים.

משכורת התחלית של מפתח(ואני מעגל כלפי מטה) היא בסביבות ה-15 אלף שקל. אז קח בחשבון שכל סמסטר שאתה "מבלה" באקדמיה בשביל ל"שייף" את גליון הציונים שלך עולה בערך 45 שקל(לא כולל השכר לימוד). אתה מנסה לעשות אופטימזציה למעט מדליות שיש לך על החזה וזה מבורך רק קח בחשבון שיש לזה מחיר בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2022 11:10
לגאמפא ניתן להתקבל גם בלי תואר בכלל.

מנסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 14:18
קח תשובה ישירה עקיפה אבל קצת יותר ישירה מהשער:

- לא כל מקומות העבודה שווים. לאחד יותר חשוב קורס X כי זה מה שתחום העבודה בו, ולשני חשוב Y.

דוגמא: קורס רשתות תקשורת, יהיה יותר חשוב לחברות שמתעסקות בתקשורת.

קורסים בתחום הדאטא, יהיו יותר בעלי משקל למקומות שעובדים בעיקר עם דאטא.

ציון זה דרך נחמדה ולא מאוד נכונה כדי לסנן אנשים ולבחור אחרים במקומם.

אצלנו אנחנו גם מסתכלים על הציונים בקורסי ה"לא מתמטיים' קצת יותר, כדי להבין מה הפוטנציאל.

לדעתי בחברות הגדולות הייתי מנסה להפציץ במבני נתונים/אלגוריתמים. על זה בוחנים גוניורים בהיבט הטכני.

אני לא איש גיוס, אבל אני מניח שלכל אחד כזה יש קצת נתונים אחרים שהוא מחליט לגביהם. אני מניח אבל שרובם בעיקר מסתכלים על הממוצע הכללי ובכלל לא על הקורסים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 14:32
למה סתם להטעות ולהלחיץ אותו? זה משתנה. במייקרוסופט לא מבקשים אפילו גליון ציונים בשנתיים האחרונות במשרות סטודנט.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 14:43
לא יודע לגבי מייקרוסופט, אבל לפי מה שמצאתי עכשיו בגוגל יש על כל משרה 500 מועמדים.

כשהתחרות כל כך חזקה הם יכולים בכיף לסנן 9 מתוך 10 מועמדים רק לפי ממוצע, ועדיין ישארו עם שפע של מועמדים חזקים.

למה מראש להכניס את עצמך למצב שמסננים אותך?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 20:35
לא צריך להכניס מראש, אבל העולם לא יחרב לסטודנט מאוניברסיטה חזקה עם 87 וגם עם 82.

מייקרוסופט מסננים (מעבר לקו"ח וREFERAL) עם מבחן קודיליטי לפני הראיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 21:33
מה הכוונה בReferal?
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 11:21
מישהו שעובד בחברה וממליץ עליך במערכת הפנימית שלהם, ככה שהקו"ח מקבל יותר הכרה אצל המגייסת
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 13:19
דל"פ: העולם לא נחרב בכללי בגלל ממוצע מהתואר.

הכל הפיך, ואפשר להשיג כישורים של מהנדס ממוצע בגוגל גם במקומות עבודה אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 20:54
הניסיון שלי הוא הפוך, הממוצע בשנים הראשונות הוא יותר גבוה כי יש מלא פאקטורים. אחר כך יש פחות אנשים אז התחרות קשה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 21:50
לא הרגשתי בלימודים שאני נמצא בתחרות עם סטודנטים אחרים.

אבל אולי זה תלוי מוסד. עשיתי רק קורס אחד לאורך התואר שניתן בו פקטור (בשנה ב')
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2022 00:07
זה לא עניין של הרגשה או תחרות אקטיבית. זה עניין של נרמול ציונים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 02:22
יכול להיות חשיבות לציונים בקורסים ספציפיים בתואר מאשר לאחרים אבל מה זה

משנה בזמן התואר? ממשיכים ללמוד ולהוציא הכי טוב שאפשר בהכל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 14:03
אם יש תקופה שזה משנה בה, זו התקופה שבה יש לך השפעה על הציונים, כלומר בזמן התואר.

בטח שלא בתקופה אחרי התואר.