⬅ חזור לעמוד הקודם
A

Alon522

פעיל במערכת החל מ- 11/9/16
176
סך הכל הודעות
202
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: איזה מסלול לפרוע במשכנתא?
🕒 01/12/2024 10:21
למה? דווקא הריבית פה נמוכה יותר מהפריים כרגע וצפויה לרדת בערך במקביל לא?...
באשכול: איזה מסלול לפרוע במשכנתא?
🕒 30/11/2024 16:19
יש לי משכנתא על סך 1מ' ש"ח. יש לי סכום שיושב בקרן כספית כבר תקופה (חשבתי שאצטרך, בסוף רובו נותר). אני כבר מושקע במניות ומעדיף לא להגדיל את החשיפה ולכן הצעד שנראה לי הכי הגיוני הוא להחזיר חלק מהמשכנתא. זה כנראה לא יסגור מסלול במלואו אך יצמצם משמעותית. אני מתלבט איזה מסלול/שילוב מסלולים הכי כדאי לי לה...
באשכול: קורסים בתואר במדעי המחשב
🕒 09/07/2022 16:59
השמועות אומרות שמסתכלים על קורסי ליבה כמו תכנות מערכות, מבני נתונים, אלגוריתמים ומערכות הפעלה. מן הסתם שאין איזה סטנדרט וכל חברה מסתכלת על מה שבא לה וכל מראיין מסתכל על מה שבא לו. לעניות דעתי, ברוב החברות מסתכלים רק על הממוצע בהחלטה אם לזמן לראיון (כי זה פילטר הרבה יותר קל ומהיר) ואת רוב המראיינים...
באשכול: האם יש מכשיר פיננסי בארץ שעוקב אחר "מדד דירות למגורים" ?
🕒 01/06/2021 08:58
זה לא רק נומינלי, הוא מאבד גם מכוח הקנייה. פשוט הוא בוחר לצבוע את הכסף הזה ב"דירה", נכס שלכאורה אמור להיות לו קורלציה גבוהה עם מדד כזה....
באשכול: מתנות מקובלות לעובד שעוזב
🕒 30/05/2021 16:03
זה משעשע כי אצלנו תמיד צוחקים על זה שאתה נתקע עם הכרטיס הזה מלא זמן כי לא מוצאים איפה להשתמש בו ואז שוכחים ממנו ואז נזכרים ושוב לא מוצאים וחוזר חלילה. עם זאת עדיין משתמשים בו במקום להעביר את הסכום בביט או משהו דומה....
באשכול: מס ירושה בישראל
🕒 17/03/2021 18:12
כבר הזכירו את הנקודה שנורא יקר לתחזק מערכת מס נוספת שעוד אמורה גם איכשהו לעקוב אחרי כל הנכסים של אדם שנפטר (או בעצם גם בחייו כי בד"כ זה בא עם מס מתנות)? כמה מצופה שמס כזה יכניס בכלל? מחיפוש מהיר באינטרנט מצאתי שבמדינות אחרות זה בערך 2% מההכנסות במדינות בהן המס כבר קיים. לא בטוח שזה שווה את הכאב הראש...
באשכול: ניהול ההוצאות הצפויות: איך עושים את זה
🕒 19/02/2021 16:29
מהחלק הנזיל יוצא הכי זול מבחינת עמלות ויחסית הכי צפוי להשלים (משכורת)....
באשכול: החזקת 2 קרנות עולמיות (VT+ACWI)
🕒 01/02/2021 19:12
למה לא מלכתחילה להשקיע ב-2 הקרנות במקום לבחור באחת מהן בלבד? אם מחזיקים את שתיהן - מקבלים פיזור על פני מנפיקים, כיסוי עולמי רחב יותר (המדדים שונים), 2 מטבעות נקובים שונים (יכול להיות שימושי בתרחיש קיצון בו עדיף לא להחזיק באחד המטבעות וגם יש צורך למכור), דמי ניהול ממוצע של השתיים. מקבלים חצי דיבידנד ...
באשכול: שאלה בנוגע ל ESPP
🕒 31/01/2021 22:23
טוב לדעת. מעניין למה זה לא כתוב בצורה יותר בולטת....
🕒 31/01/2021 21:46
הקטע שהרבה עובדים עושים QUICKSALE ואני בספק שהם מודעים שצריך להגיש על זה דו"ח. בנוסף, באתר המידע מתייחסים להיבט המיסוי של מכירת KEEP בלבד....
🕒 31/01/2021 17:45
זה שווה את ההתעסקות של הדו"ח למס הכנסה? או שזה לא מצריך את זה?...
באשכול: איך יתכן שלא הייתה אינפלציה של השקל, או הדולר, שנה אחרונה, ושער הדולר השתנה?
🕒 19/01/2021 14:34
כדי שיסגר הפער ויעודכנו המחירים צריך שהאינפורמציה תתפשט בשוק. לצורך העניין יצואנים "נפגעים" ראשונים ולכן יגיבו ראשונים. יבואנים לא נפגעים ואפילו מרוויחים עד שלב די מאוחר ולכן יגיבו מאוחר (כאשר ההכנסות ירדו בגלל שהסחורה יקרה מדי)....