יש לי משכנתא על סך 1מ' ש"ח. יש לי סכום שיושב בקרן כספית כבר תקופה (חשבתי שאצטרך, בסוף רובו נותר). אני כבר מושקע במניות ומעדיף לא להגדיל את החשיפה ולכן הצעד שנראה לי הכי הגיוני הוא להחזיר חלק מהמשכנתא. זה כנראה לא יסגור מסלול במלואו אך יצמצם משמעותית. אני מתלבט איזה מסלול/שילוב מסלולים הכי כדאי לי לה...
השמועות אומרות שמסתכלים על קורסי ליבה כמו תכנות מערכות, מבני נתונים, אלגוריתמים ומערכות הפעלה.
מן הסתם שאין איזה סטנדרט וכל חברה מסתכלת על מה שבא לה וכל מראיין מסתכל על מה שבא לו.
לעניות דעתי, ברוב החברות מסתכלים רק על הממוצע בהחלטה אם לזמן לראיון (כי זה פילטר הרבה יותר קל ומהיר) ואת רוב המראיינים...
זה משעשע כי אצלנו תמיד צוחקים על זה שאתה נתקע עם הכרטיס הזה מלא זמן כי לא מוצאים איפה להשתמש בו ואז שוכחים ממנו ואז נזכרים ושוב לא מוצאים וחוזר חלילה.
עם זאת עדיין משתמשים בו במקום להעביר את הסכום בביט או משהו דומה....
כבר הזכירו את הנקודה שנורא יקר לתחזק מערכת מס נוספת שעוד אמורה גם איכשהו לעקוב אחרי כל הנכסים של אדם שנפטר (או בעצם גם בחייו כי בד"כ זה בא עם מס מתנות)? כמה מצופה שמס כזה יכניס בכלל? מחיפוש מהיר באינטרנט מצאתי שבמדינות אחרות זה בערך 2% מההכנסות במדינות בהן המס כבר קיים. לא בטוח שזה שווה את הכאב הראש...
למה לא מלכתחילה להשקיע ב-2 הקרנות במקום לבחור באחת מהן בלבד? אם מחזיקים את שתיהן - מקבלים פיזור על פני מנפיקים, כיסוי עולמי רחב יותר (המדדים שונים), 2 מטבעות נקובים שונים (יכול להיות שימושי בתרחיש קיצון בו עדיף לא להחזיק באחד המטבעות וגם יש צורך למכור), דמי ניהול ממוצע של השתיים. מקבלים חצי דיבידנד ...
כדי שיסגר הפער ויעודכנו המחירים צריך שהאינפורמציה תתפשט בשוק. לצורך העניין יצואנים "נפגעים" ראשונים ולכן יגיבו ראשונים. יבואנים לא נפגעים ואפילו מרוויחים עד שלב די מאוחר ולכן יגיבו מאוחר (כאשר ההכנסות ירדו בגלל שהסחורה יקרה מדי)....
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.