🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2021 19:07
מצחיק, לא ידעתי שמי שיש לו 2 מליון דולר (כולל נכסים ובית מגורים) נמצא ב-2% העליונים בארצות הברית/בעולם מבחינת ריכוז העושר.
גם אם יש צדק עקרוני באמירה שמעל שווי מסויים שמרוכז אצל אדם בודד או אנשים בודדים זה יכול לגרום להרס הדמוקרטיה או האתוס הקפיטליסטי, הרי שבמקרה הזה אתה שופך את התינוק עם המים. ובשביל קומץ באמת באמת קטנטן של אנשים אתה פוגע במאות אלפים ואולי מליונים בשביל מטרה הרואית שלא באמת קשורה אליהם.
ושוב, אני לא נגד מס ירושה דווקא בגלל שהוא מס ירושה ולא חושבת שהוא המס הכי גרוע שאפשר להטיל. אני נגד ההאדרה שלו כאיזה מס צודק ומהולל שנכון וצודק להטיל אותו בלי שום קשר לכלום (בדיוק כמו שכתבת).
לעניינינו - אני נגד, באופן מוחלט וסופי שמדיניות כזו או אחרת תגרום לי לא להיות מסוגלת לשפר את מצבם של ילדי או תטיל מגבלות על היכולת שלי לשפר את מצבם (בלי קשר לילד כזה או אחר מהפריפריה) באמצעות היכולות שלי, האינטלקט שלי, הכסף שלי, המאמץ שלי, הזמן שלי, העבודה שלי או כל דבר אחר שאני יכולה לעשות בשביל לשפר את מצבם. אם זו *המטרה* של מס ירושה זה מזעזע בעיני, והכי רחוק מראוי שאני יכולה לדמיין.
אם לחילופין תוכיח שכאשר עוברים רף מסויים של ריכוז העושר העולמי זה גורם לכך שבאופן מוחלט אף אחד אחר לא יכול להתקדם, שאי אפשר לקיים דמוקרטיה או שאי אפשר לקיים חברה קפיטליסטית, אני מסכימה שאפשר, במקרים כאלו בלבד, להטיל מס ״קטסטרופה״ שאותו יחילו רק החל מהרף הספציפי שהוכחת שהורס את הדמוקרטיה. מכיוון שלא על זה מדובר זה לא טיעון שרלוונטי למס הזה.