⬅ חזרה לאינדקס

הבנק לא מאשר העברה לbit2c

🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2022 18:32
החלטתי לקנות סכום צנוע של ביטקוין דרך פלטפורמת bit2c ולאחסן אותו בארנק קר.

אחרי שקניתי את הארנק והפעלתי אותו, ביצעתי העברה לbit2c ולהפתעתי ההעברה לא אושרה. לאחר בירור עם מנהלת הסניף מסתבר שהבנק לא מאשר מסחר במטבעות קריפטוגרפיים.

כמובן שהבהרתי למנהלת הסניף שאני לא רוצה לסחור דרך הבנק אלא להעביר כסף, לקנות, ולאחסן בארנק דיגיטלי. המנהלת נשארה בעמדתה וטענה שהבנק לא מאשר העברות כאלה באופן גורף.

אשמח לדעת אם זה קרה למישהו, האם יש מה לעשות, והאם זה חוקי בכלל.

בנוסף אשמח להמלצה על בנק שבו התהליך פשוט יותר. כרגע אני עובד עם יהב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2022 18:42
לקוח שלהם גם. יהב נראה לי הבנק הכי גרוע בפער בכל דבר רגלטורי אפשרי. מקבלת הלוואה, העברות זה"ב ועד קריפטו.

נשאר אצלם רק בגלל הלוואה טובה.

בחשבון השני שלי במזרחי אין שום בעיה להעביר לbit2c כמה שאתה רוצה (כמובן אם סכום עצום מן הסתם יפנו אליך בשאלות).

להחזיר, אני עושה כמו שנראה לי רוב האנשים עושים. בסכומים קטנים כל פעם ואין עם זה בעיה.

מסייג שלא העברתי כבר הרבה זמן אולי דברים השתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2022 21:06
אפשר לשאול מה זה סכום צנוע? אולי נמצא לך דרך אחרת לקנות מלבד לעזוב את הבנק הגרוע הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2022 21:53
ביטוסי לא יכולים לספק לך מסמך רשמי שבו הם מצהירים ש אתה מנהל חשבון כשר כדי שתוכל להציג לבנק?

נסה לדרוש את התגובה של הבנק בכתב. יש סיכוי קטן שלמישהו זה יפריע ואז יאשרו לך ביצוע העברות.

(אולי תדרש להציג פטור מניכוי מס במקור)

וגם
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2022 15:22
15,000 ש"ח.

אבקש את תגובת הבנק בכתב.

לא נראה לי שזה משנה לבנק אם החשבון כשר, מבחינתם אני רוצה לסחור במטבעות קריפטוגרפיים וזה אסור.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2022 22:36
פתח חשבון בהפועלים, תעביר את הכסף לפועלים ומשם לbit2c.

הפועלים ידידותי לקריפטו לרוב(רק תציין שזו המטרה בפני מנהל הסניף).
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 01:43
במקומך הייתי נרשם לקראקן וקונה באמצעות כרטיס אשראי. ככל הידוע לי אין בעיה עם קראקן כי זו בורסה מפוקחת, לדוגמה בנק הפועלים מסכים לקבל משם העברות.

עוד דרך זה כספומט ביטקוין, בתל אביב יש הרבה. אם אני לא טועה יש הגבלת קנייה של 10k ביום.

בכל מקרה חשוב לתעד את מסלול הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 09:56
אותה בעיה שיש לכותב הפוסט גם יש לי עם בנק מזרחי, לשלם באשראי נראה לי כמו פתרון נוראי מאחר והעמלות גבוהות בפער! (0.5% לעומת 3.75%)

האם מישהו מכיר פתרון נוסף?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 10:15
לי עשו בעיות בפועלים ואף זימנו אותי לשיחת בירור בה הסבירו לי כי לקנות ביטקוין זה מסוכן (בואו תגידו לי מה לעשות עם הכסף שלי.. ליצנים).

הפתרון הוא פשוט להעביר בנקאית סכומים עד 10 אלש"ח ואז אין בעיה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 10:26
האשמה היא פחות בבנקים ויותר ברגולציה שמופעלת עליהם מהפיקוח על הבנקים ומהרשות למניעת הלבנת הון.

הייתה אמורה להיות איזו רפורמה בנושא שתסדיר את העברות הכספים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 11:50
אם אתה מתעקש על העברה בנקאית אז אין פתרון אחר חוץ מסניף בנק שיסכים לך לבצע את ההעברה, על מה עוד חשבת?

תעשה סימולציה כמה יצא לך לקנות ביטקוין בביטוסי וכמה באשראי בקראקן ותחליט לבד אם ההפרש שווה לך כדי לפתוח חשבון בנק נוסף בשביל לקנות ביטקוין.

סביר להניח שהבעיה שלך היא הסניף ולא בנק הפועלים. אם הכסף יצא מחשבון הפועלים וחזר אליו זה לג'יט לגמרי מבחינתם (בהינתן בורסה מפוקחת כמו קראקן, ביטוסי).

תיכנס לתוקף בנובמבר.