⬅ חזרה לאינדקס

ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה?

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 12:27
אני מסתכל על ניירות הערך שלי שנקובים בפאונדים ורואה אותם קפואים במקום (במונחי תשואה שקלית נומינלית), למרות ששערי המדדים עלו יפה מאוד מאז תחילת השנה. ברור שזה נובע מהצניחה בשער הליש"ט מאז הברקזיט (סדר גודל של 15-20%).

השאלה שלי היא האם מישהו מכם מתייחס לירידה כזאת באופן דומה לירידה דרמטית בשער של נייר כלשהו שאתם מושקעים בו? או שבעצם הברקזיט שינה פה משהו מהותי בשווקים שמצדיק שינוי כל כך משמעותי ביחסי ההמרה של המטבעות?

מי שמאזן תקופתית בוודאי יקח את זה בחשבון בפעם הבאה שהוא מאזן, אבל לפעמים כשיש ירידות חדות כל כך (זמניות או לא, אי אפשר לדעת...) זה מזמין הצטיידות נוספת.

אני לא מתכוון לפתוח פה דיון נוסף על הברקזיט שנטחן עד דק אלא רק לשמוע את דעתכם לגבי השאלה האם שינויים דרמטיים בשערי מט"ח שקולים לשינויים דרמטיים בשערי מניות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 12:55
לדעתי לא שקול. כמו שהמשקיעה אמרה - מט"ח הוא סיכון ללא פיצוי. שים פאונד בכספת 40 שנה ועדיין ישאר פאונד אחד. הוא לא מספק דיבידנדים ולא משלם ריבית. לטעמי זו ספקולציה ולא השקעה. (ג"נ: אני ספקולנט שמחזיק זהב)
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 12:56
לא המלצה ואין לי מושג על מה אני מדבר.

על פניו, מבחינת פונדומנטלית נראה כאילו הפאונד מתומחר בחסר. מצד שני, הוא בדשדוש מתמיד כבר לא מעט זמן.

אם הייתי hedge fund סיכוי טוב שהייתי שם כסף על זה שהוא יעלה משמעותית עד סוף השנה...

אפשרות נוספת היא להשקיע בבורסה הבריטית (בצורה כזאת או אחרת) ולהשתמש בנגזרים/ סינטטיקה בשביל לנטרל את השפעת המטבעה.

או פשוט לקנות אופציות call או חוזים ארוכים על הפאונד.

רק חשוב לזכור, שכאדם פרטי שזה לא המקצוע שלו, לא מתמחה בתחום, ולא מתייעץ עם גדוד אנליסטים, הסיכויים להפסיד פה, הם לא מבוטלים. ובנוסף לכל המכשירים האקזוטיים יש עלויות קנייה, שלפעמים מבטלות את התועלת מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 13:04
לדעתי לא, והנושא נטחן רבות בפורום בקשר של גידור מט"ח בהשקעה במניות.

קח בחשבון שאם מדובר בחברות בריטיות שכל הכנסותיהן והוצאותיהן בפאונד, כושר התחרות שלהן עלה מאד בעקבות הפיחות בפאונד.

באופן דומה אין משמעות למטבע בו נקוב ני"ע אם ההכנסות וההוצאות במטבעות אחרים.