⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על תמחור דירה ישנה שתעבור פינוי בינוי. כיצד יש להעריך את הדירה ? איך הקונה יכול להעריך את שווי הדירה

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 12:58
המוכר רוצה סכום מסויים. איך הקונה יכול להעריך את מחיר הדירה?

הדירה בת 55. קומה בלי מעלית . יש חניה.

ההריסה אמורה להיות בעוד 4 שנים.

הדירות יהיו מוכנות כ5 שנים אחרי זה.

מקבלים שכירות המיזם.

2. כיצד הקונה יכול להיות בטוח שאכן יתבצע פינוי בינוי? כלומר כיצד ידע שהקבלן יבצע את זה . ולא יהיו עיכובים. ולא יפשוט הרגל.

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 13:39
אני רואה את זה כסקאלה - ככל שהתהליך יותר מתקדם מחיר הדירה יהיה יותר קרוב לזה של דירה חדשה בפרויקט כזה.

אנא פרט באיזה שלב נמצא הפינוי בינוי - אין דין דירה בפרויקט שיזם כרגע בשלב החתמות הדיירים, כדין דירה שנתקבל היתר בניה ותיכף עולים על השטח.

נשמע מאוד ראשוני אם ההריסה כל כך רחוקה. והמון זמן לבניה, באיזה סוג פרויקט מדובר?

הוא לא יכול להיות בטוח כמו שהמוכר לא יכול להיות בטוח. כמו שאמרתי לעיל, ככל שהשלב יותר מתקדם יש יותר ודאות.

אבל הקונה יכול לברר על הקבלן, לבדוק לו״ז ועיכובים בפרויקטים קודמים שלו ולדבר עם דיירים שגרים בהם היום כדי לאמת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 14:35
זה ברחוב ביאליק . תודה . הבעיה היא שלא יהיה מצב שהיזם או החברה הקבלנים , מתחרטים , או מעכבים יותר. או שנקלעים לבעיות...

אפשר לברר מן הסתם, זה רעיון. אבל השאלה פה זה הוודאות .

נניח שוידאתי , עושים פשוט שיערוך כמה הדירה כזו פחות או יותר , עולה החדשה באותו האיזור?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 22:16
לדעתי אם אין תכנית בשלבי אישור אחרונים, צריך להתייחס אליה כמו דירה ישנה. יש יותר מדי גורמים שיכולים להפיל את הפרויקט או לעכב אותו בעשרים שנה - עירייה, יזם, דיירים, שינויים בחוק שחלים מעת לעת - ויותר נכון להתייחס לדירה במצבה הקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 22:21
לדעתי לא תמצא כזאת, אנשים שקונים דירה על הנייר לדוגמא לוקחים בחשבון חוסר וודאות (או בשמה היותר מוכר, סיכון) ומתוגמלים עם מחיר זול יותר מדירה מוכנה.

כשהפרויקט יוצא לדרך החוק מחייב את הקבלן לבטח את כספי הקונה, ויש ליווי בנקאי, אבל נראה לי שאתה מדבר על וודאות אחרת שבכלל הפרויקט יצא לפועל וגם כשיצא לא יתקל בעיכובים…אם תמצא משהו כזה תקרא לי.

עריכה: יש באתר העירייה סטטוס בקשות להיתר, הייתי מתחיל מלחפש את הבקשה ולראות שאין שם ברקס רציני. קרה שביקרתי בדירה ברמת גן עם הסכם תמ״א חתום ודיבורים נרגשים על זה שתיכף מתחילים, מבדיקה זריזה מסתבר שזה נפל בעירייה שביקשה להרוס יחד בניינים סמוכים ולהפוך למתחם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 02:27
תודה אבדוק