⬅ חזרה לאינדקס

השקעת כספי חתונה

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:14
שלום לכולם,

אז בשעה טובה אני ואשתי התחתנו ממש לפני קצת יותר מחודש ונוצר מצב בו נשארנו עם מתנות בסך 150-200 א"ש בערך. (בחשבון משותף שנפתח לאחר החתונה)

כרגע אני מחזיק אישית בתיק השקעות בIB ע"ס 250 א"ש בערך, מלבד זה כמובן קרן השתלמות וקרן פנסיה עם 150 א"ש יחדיו ועוד כמה עשרות אלפים בקריפטו.

נוצר מצב שהכסף מהחתונה שוכב בחשבון, משהו שלא הייתי רגיל אליו כי בהתנהלות האישית שלי כל ש"ח פנוי שהיה לי הייתי מכניס ישירות לשוק לפי תוכנית עבודה סדורה.

אשתי בעד שאשקיע את הכסף (או לפחות חלקו), אני יודע שאיפשהו בליבה עדיין יש זיקה לעניין הנדל"ן אבל כרגע אני לא רואה טעם להתעסקות בזה למרות שיהיה מדובר בדירה ראשונה.

אני חשבתי על כמה אופציות ואשמח לשמוע עוד דעות על מה אפשר לעשות עם הכסף ואיפה בעצם יהיה הכי חכם להשקיע אותו...

-פיקדון בנקאי כלשהו עם ריבית סבירה.

-פתיחת חשבון נוסף בIB על שמה ושם להפקיד את הכסף. (מכה אחת / מיצוע?)

-הפקדת הכסף לחשבון הנוכחי שלי (מרגיש לי מעשה קצת מוזר בתור מי שהשקיע בו לבד עד היום)

-המשך חיסכון לכיוון ה400 א"ש ולנסות למצוא עסקת נדל"ן טובה להשקעה / "דירה בהנחה" (יש גם אפקט של פיזור סיכונים נוסף)

אשמח לשמוע עוד הצעות / איך אתם התנהלתם עם סכום כסף גדול שקיבלתם?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:47
מברוק!

שיהיה מעניין, שונה והרבה אהבה וחופש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:52
תתחיל עם להחליט מה טווח ההשקעה ומה סיבולת הסיכון אחרי זה תוכל לקבל עצות רלוונטיות.

יש הבדל מאוד גדול בהשקעה המומלצת במצב שבו אתה רוצה לקנות בית עוד שנתיים שלוש מול מצב שבו הכסף ישב בבורסה ל30 שנה.

שב עם בת זוגך ותחשבו מה אתם רוצים לעשות עם הכסף. לכל מסלול יש יתרונות וחסרונות אתה צריך לעשות שיעורי בית לפני שאתה בוחר.

אישית, אחרי החתונה שלי ביצעתי קצת תחקיר והשקעתי את כל הכסף במכה בבורסה. המחקרים מראים שכספית עדיף לשים את הכסף במכה מאשר למצע גם אם מיצוע קל יותר פסיכולוגית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:52
מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:54
רק בהיבטי תוחלת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:59
אין שום צורך בכסף ויש סיבולת סיכון מבחינתי להכניס את כל הסכום לשוק ולישון בשיא השקט.

אני לגמרי בעד שוק ההון וזו הסיבה גם שלא התקרבתי לנדל"ן עד היום, היא יותר בחששות ומעדיפה להשקיע בקירות.

זה גם מה שאני חושב לעשות
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 13:29
גם אם תעשה חישוב שמשקלל סטיות תקן לכל תרחיש, תקבל תוצאה של התוחלת :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 13:52
ומבחינתה? היא תישן טוב כשהיא תיקרא כותרת בעיתון שהבורסות יורדות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 13:54
בגלל זה אני רוצה להקצות רק חצי בערך מהסכום לבורסה, כעיקרון גם שהכסף שלי נחתך ואני משתף אותה היא לא מתרגשת יותר מידי.

רציתי להפקיד למשל 100K מתוך המתנות בשוק במכה, השאר מקסימום פיקדון ואולי אם היא תשתכנע בעתיד להתחיל למצע את מה שנשאר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 14:06
נכון.

אבל לאנשים יש כל מיני שריטות לא רציונליות. זה מאפיין בעיקר טמבלים - לי למשל קל יותר לראות תשואה שקלית של אפס אחוז במניה שאני מחזיק עשור מאשר כל נתון אדום במניה שאני מחזיק שבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 14:11
ועדיין, כשאתה בא להמליץ למישהו מה לעשות? למצוא את השריטה הספציפית שלו יעלה יותר :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 14:12
התחתנתם. בהנחה שאין בינכם הסכם ממון, אין יותר כסף שלי כסף שלה, יש כסף שלכם - גם אם הוא בחשבון על שם אחד מכם. הכי חשוב זה ששניכם תרגישו בנוח עם אפיקי ההשקעה הנבחרים בהתאם למטרות המשותפות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 14:19
כמובן,

מטרת השירשור הוא לקבל עוד הצעות / אפיקים שלא חשבנו עליהם כבר.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 15:32
רק לוודא שאני לא מפספס משהו בסיסי.

תוחלת = התוצאה של סך האירועים האפשריים.

כשאתה כותב שהשקעה במכה מניבה יותר תשואה מבחינת תוחלת זה אומר שברוב האירועים זה יהיה רווחי יותר אבל יתכן מקרים (השקעה רגע לפני נפילה) שבהם זה לא ישתלם. זו הכוונה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 15:46
בגדול כן.

היסטורית ב-67% מהמקרים היה עדיף השקעה במכה על פני השקעה במנות.

בעוד ש-33% זה אחוז לא מבוטל, את התוצאה של זה מן הסתם מגלים רק בדיעבד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 15:59
דעתי: תמכור את התיק ותקנו דירה ומזל"ט כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 16:06
תודה על דעתך קודם כל.

כמה שאלות,

-למה למכור את התיק?

-בריביות הנוכחיות יש טעם לרוץ לקנות דירה?

-כוונתך לדירה להשקעה במקום לא רלוונטי לנו או בדירה למגורים? כי למגורים כנראה שנצטרך סביבות 500K הון עצמי ומימון מלא.

-במידה ודירה להשקעה, לא עדיף לחסוך עוד טיפה ולקנות משהו נניח עם הון עצמי של 300K ומימון מלא? כך גם אפשר לפזר השקעות עם שוק ההון...

נ.ב,

עובד כרגע על להירשם לדירה בהנחה, אם אראה משהו באמת יוצא דופן אולי אשנה כיוון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 16:25
אני רק שאלה

היה וזמן ההשקעה לא היה רלוונטי לפות"ש, האם היית עומד על דעתך? ואם כן, אשמח להסבר :)

תודה ושבוע טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 19:03
כן, מאד פשוט: דירה יחידה זו ההשקעה הטובה ביותר כשיש ביחס סיכון/סיכוי שלה לדעתי, בהנחה ואתה מתגורר בארץ.

1. כדי לקנות דירה.

2. לדעתי כן.

3. עדיף דירה למגורים (גם אם זה לא דירת החלומות), להשקעה גם טוב.

4. אומנם איני מתמטיקאי אבל לפי החשבון שלי יש לכם הרבה יותר מ300K.

5. לפזר בשוק ההון אפשר בהמשך, גם קרן הפנסיה שלכם תשאר שם, גם תפרישו כל חודש לקה"ש+פנסיה בנוסף וגם בשלב כזה או אחר תוכלו להמשיך להשקיע בשוק ההון בתיק ממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 22:06
אז בעצם הפוסט הזה בא להראות שלהתחתן זה כדאי כלכלית?

;)
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 22:08
הריביות עדיין נמוכות היסטורית, ואם תירד הריבית שוב תוכלו למחזר את ההלוואה אפילו שתהיה לזה קצת עלות.

לדעתי בדירה ראשונה בארץ אפשר לקבל בטווח ארוך בקלות תשואה של יותר מ10% על ההון העצמי, גם אם מניחים שתשואת השכירות תשאר ללא שינוי ושמחירי הנדלן ימשיכו לעלות כמו האינפלציה.

חוץ מזה, הרבה יותר קל להתמיד בחיסכון כאשר מחויבים להחזיר סכום קבוע כל חודש, וחשוב לזכור שחלק ממנו זה ריבית והשאר זה חוב שאתם מקטינים בכל תשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 22:11
לא חייבים להתחתן, אבל אין ספק שחיים בשיתוף כלכלי הם עסק מצויין מבחינה כלכלית.

אגב, לפני ימי האגדות הרומנטיות גם היה מקובל להודות כי זו סיבה טובה כדי להכנס לזוגיות ארוכת טווח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 22:20
בטווח ארוך זו תשואה עלובה ביותר. בשוק ההון אתה מקבל מאות אחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 23:07
לדעתי, קודם כל תתחילו להתנהל כלכלית במשותף - חשבונות וקופות, הוצאות והכנסות. ואז, תתחילו בתכנון של סכומים ועיתוי, השקעות ונדל״ן. ובסופו של דבר, בתור מי שנשואה לא מעט שנים אוכל לומר לך שעדיף לכם תשואה קטנה מאשר חששות ופערים בהבנת הסיכונים.

מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 08:12
הכוונה לתשואה שנתית כזאת בטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 08:21
זה נכון להון העצמי הראשוני אבל ככל שחולפות השנים התשואה להון העצמי יורדת עם החזרי המשכנתא (אלא אם עליית הערך מפצה).
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 08:36
דירה אני מבין אבל איך קונים מזל"ט?

ברור שבעקבות המלחמה באוקראינה השוק בפריחה אבל לא רואה איך המשקיע הפשוט נהנה מזה.