⬅ חזרה לאינדקס

להיכנס לעולם הפיננסי

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 16:39
היי,

האם בתור בוגר תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) עליי לעשות תואר שני במנהל עסקים בשביל להיכנס לעולם הפיננסי? או שמספיק תואר ראשון בכלכלה? או שאני בכלל צריך לעשות משהו אחר שלא הזכרתי כאן?

אבל אני לא יודע אם זה בכלל רלוונטי מכיוון שלמרות הידע בכלכלה - כל עוד קיימים בוגרי חשבונאות/רואי חשבון בחוץ עם ידע רחב יותר בתחום הפיננסי אז לדעתי אותם יעדיפו מאשר אותי, המחשבה הזו מונעת ממני לרצות להיכנס לעולם הפיננסי.

בזמנו שבחרתי ללמוד כלכלה חד חוגי - לא ידעתי מה אני בדיוק רוצה לעשות בעתיד ובגלל זה לא שילבתי עם תחום אחר, אבל אני כן רציתי ללמוד כלכלה בגלל שנמשכתי לזה, אז אחרי ש-"טעמתי" מכל נושא ונושא (שיווק, חשבונאות בסיסית, מימון, סטטיסטיקה ועוד) במהלך התואר, גיליתי שעולם הפיננסי הכי מעניין אותי.

אין לי בעיה גם עם משרות שמשלבות בין כלכלה לתחום הפיננסי, זה גם מצוין, אבל אם גם פה רואי חשבון/בוגרי חשבונאות יכולים לעשות את העבודה (למרות שאני לא חושב כך מכיוון שלדעתי אין להם ידע רחב בכלכלה כמו שלי אין ידע רחב בחשבונאות) אז אני בבעיה כנראה.

תודה רבה לעונים ושבוע מצוין לכולם :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 18:41
קודם כל - בוא נבהיר - מה זה אומר להיכנס לעולם הפיננסי?

שמעתי על דוקטורים למימון שאין להם מושג בעולם הפיננסי, ועל חסרי תואר שהגיעו רחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 18:49
הכוונה לעבוד בתפקידים שקשורים לעולם הפיננסי (ראיתי כל מיני משרות בתחום עם תיאורים שונים של תפקידים, אז לא ידעתי איך להיות ספציפי בנושא, ואני כמובן התחברתי להרבה תפקידים שונים שתוארו בתחום), חוץ ממחקר כמובן, כלומר אין לי עניין במחקרים/דוקטורט.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 13:01
בכל תפקיד פיננסי לרואה חשבון יהיה יתרון, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להשתלב בתור כלכלן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 13:20
אז אולי כדאי ללמוד סטטיסטיקה/מדעי הנתונים בשילוב עם כלכלה? (זה בעדיפות שנייה שלי אחרי תחום פיננסי), מכיוון ששמעתי שיש לזה ביקוש גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 14:46
לדוג'?

אני חושב שתואר שני כדאי לעשות במקביל לעבודה רלוונטית. אותי אישית עניין לעשות תואר שני במימון, אבל זה לא היה רלוונטי להתפתחות הקריירה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 14:56
לגמרי. תוכל להשתלב בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2022 14:49
אני ממש ממש מתנצל (כי גרמתי לך לענות סתם ואני לא מרגיש נעים עם זה :( ) אבל בסוף החלטתי שאני לא רוצה להיכנס לעולם הפיננסי אז אני לא יודע אם עדיין רלוונטי לענות לך, קשה לי עם המחשבה שבה אלמד סתם את התחום בעוד שיעדיפו בוגרים שמבינים יותר טוב ממני את התחום (נכון שזה לא בהכרח תמיד כך, אבל זה מוריד לי את המוטיבציה וביטחון עצמי).

אתה מוזמן לענות לגבי התחום שאני רוצה ללמד אותו (סטטיסטיקה/מדעי הנתונים בשילוב עם כלכלה) אם אתה רוצה כמובן.

אז מה עליי לעשות בתור בוגר תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) בשביל להיכנס לתחום בשוק העבודה? מכיוון שאין לי ידע ב-R, פייתון וכו'.

האם אני צריך לעשות תואר מסוים או רק קורסים מסוימים וכו'?