⬅ חזרה לאינדקס

השכר שממנו מחושבות הפרשות הפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 09:46
הי

שאלה שעלתה לי בעקבות בעיה בשיוך הכפים בחברת הפנסיה :

מה צריכה להיות גובה ההפקדה הפנסיונית במקרה והשכר החודשי שלי עומד על 13000?

לפי מה שקראתי באתר כל זכות גובה ההפקדה הוא השכר ברוטו או השכר הממוצע במשק (10551) הנמוך מבניהם אלא אם נקבע אחר (אני צודק ?) .

ובאמת בדוח הפיצול שהמעסיק שלח לחברת הפנסיה נראה שגובה ההפקדות מתגמולי עמית ומעסיק הוא לפי שכר של 10551 ,

אך סעיף הפיצויים שם נגזר לפי השכר המלא -13000 ומהווה 8.33% ממנו.

נראה שהחלוקה הזו עושה בעיות בשיוך הכספים של חברות הפנסיה ואני מנסה להבין , האם מה שהמעסיק עשה נכון וחייב לתת פיצויים מתוך כל השכר ?

כ"כ האם באמת בשכר כזה הוא לא חייב להפקיד תגמולי עמית ומעסיק על כל הסכום ?

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי.

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 11:00
בחוזה העסקה שלך יש התייחסות להפרשות פנסיוניות?

אתה תחת הסכם קיבוצי או ענף עם הסכם במשק?

היות וזה עשוי להיות שווה לא מעט כסף בטווח זמן ארוך שווה התייעצות עם עו"ד עם הכשרה של בודק/ת שכר.

על פניו ככול ואין משהו המעסיק רשאי לפעול ככה. ייתכן והמערכת של הגוף המנהל לא אופיינה להתמודד עם זה. אני בספק אבל לא אופתע אם זה ככה.

לממשק תשלומים אמור להיות פתרון לזה וזה יותר כאב ראש של המעסיק ואחריותו שהכסף יגיע ליעד ובאופן תקין ולא שלך כעובד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 11:54
בהסכם עבודה מוגדר צמד המילים "השכר הקובע"?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 14:14
תודה רבה על ההתייחסות.

אני בדיוק לקראת עזיבה והבעיה התחילה רק השנה אחרי העלאת השכר מ 10 ל 13 (גיליתי אותה בגלל שבדוח הפקדות מצויין 0 ש"ח בסעיף הפיצויים ולטענת החברה זה נגרם שה 8.33% מ 13K יוצא מעבר להגדרות ההפרשות פנסיוניות אם מתייחסים לשכר הקובע כ 10K , לכן שאלתי האם הפרשות הפיצויים גם מוגבלות לפי השכר הממוצע במשק או שתמיד יהיו לפי שכר ברוטו בפועל ).

זה מקום עבודה די פשוט כך שאין חוזה כתוב אלא כל ההסכמים נעשו בע"פ ובאותה תקופה לא הייתי מודע לנושאים אלו ולכך שיש תקרה שניתן לעצור בה בהפקדות פנסיוניות.

תודה רבה על ההתייחסות , עניתי למעלה .