⬅ חזרה לאינדקס

לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 01:14
אהלן :)

אני אוהב את הפורום ומעריך את הכותבים כאן, ולכן אשמח לשתף אתכם בסוג של "משברון" שחוויתי לאחרונה ויותר מאשמח לשמוע את דעתכם.

אז ככה, בן 25, סטודנט להנדסת תוכנה במכללת בראודה ( בצפון ), באוקטובר מתחיל את הסמסטר הרביעי של התואר, גר עם ההורים וכרגע לא עובד.

לאחרונה תקף אותי סוג של משברון על המסלול שבחרתי בו, בקטע של, אני כן אוהב תוכנה וקוד, אבל מאוד מתבאס על המקום שאני לומד בו ( האמת שמבחינה לימודית לא כל כך, אבל יותר מבחינה של המקום דיי מת, אין הוואי סטודנטיאלי ואני מרגיש ש"השנים היפות" שלי מתבזבזות במקום שהוא דיי אפור ולא מה שאני מחפש ).

אם אקח את זה לפרקטיקה - כרגע זה נראה שהמסלול שלי הוא לסיים את התואר ( במקרה הטוב בגיל 27 ), בדרך למצוא משרת סטודנט בתחום ולהישאר באותו מקום ועדיין להישאר באיזור שלי ( לגור עם ההורים ולא להתפתח ).

אני מרגיש שנכנסתי לאיזהשהוא פלונטר שאין לי איך לצאת ממנו, הרי ללמוד מדעי המחשב במקום יותר נחשב לא רלוונטי ( למרות פסיכומטרי גבוה שקיבלתי, זה ידרוש ממני לשפר בגרויות מה שיקח לפחות עוד שנה במקרה המצוין ), ומסלול אפיק המעבר למוסד אחר דיי פסול ( למרות ממוצע יחסית גבוה רוב המקומות שבדקתי לא מקבלים (באר שבע, בר אילן וכו' ) ), קשה לי לראות את עצמי נשאר ככה.

מה אתם הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 01:17
באופן אישי? הייתי מתמקד בעיקר. כלומר לסיים את התואר ולהשיג משרת סטודנט.

אני חושד שאתה סובל מתסמונת הדשא הירוק של השכן. תזכור שאלפי אנשים היו מתים להתחלף איתך, אולי זה יעזור. אתה במקום מצוין בחיים בדרך לעתיד נפלא.

כן, עדיף להיות בוגר אוניברסיטה. מצד שני, אם אתה טוב, כנראה שזה יהיה חסר משמעות בעוד 4-5 שנים.

תתמקד בלהצטיין, כל השאר זה רעש רקע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 01:57
אלו לא השנים היפות שלך.

תתמקד בלעבוד, לא בלהצטיין.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 02:29
מניח שאתה טוען זאת משום סטודנט עדיין אינו עצמאי לחלוטין ולכן שנותיו היפות עוד לפניו.

יפות - אין זה אומר ללא אתגרים ומכשולים כמובן.

במבט לאחור, מהן השנים היפות שלך? מה הפך אותן ליפות בעיניך?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 06:51
הייתי יוצא מהבית. מה עם לשכור דירה (אולי עם שותפים) נניח בחיפה? אתה לא חושב שבתסריט כזה תוכל לחוות יותר?

סתם מסקרנות, בראודה זה לא מקום די גדול? אין שם סטודנטיות/ים אחרים שאפשר להכיר בקורסים? בהפסקות? אין מעונות? אם כן, אז אולי זה יותר עניין של גישה שלך.

יכול להיות שתעבור לאוניברסיטת תל אביב וגם שם פשוט תלך הביתה בסוף היום בלי לתקשר עם אחרים. זה לא שזה מגיע עם חבילת בילויים מובנית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 10:14
רק פרקטיקה. בכל מקום בו תהיה, לא משנה אם זה מוסד לימודים או מקום עבודה, לא הכל יהיה בדיוק כמו שאתה רוצה ותמיד יהיה משהו אחר שניראה יותר טוב, זה רק רעש. השורה מעל היא החשובה ביותר, יש לך מטרה, תגיע אליה ותתקדם הלאה. לסיים את התואר ולצאת לשוק צריכה להיות המטרה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 12:34
אני לא כזה הרבה יותר מבוגר מפותח השרשור, כן?

אבל עד כה מדובר בפונקציה מונוטונית עולה. ולפחות כל עוד נשאר בריא פיזית אני לא רואה סיבה למה שהיא תתחיל לרדת.

מה גורם לאנשים לקרוא לתקופה הזו, גילאי 21-25, "השנים היפות" אם לא המחשבה שיש להם איזו מחוייבות להתמסר בסופו של דבר לאיזשהו לייף-סטייל שהם מתעבים? לרדוף אחר קריירה וכסף, לעבוד 9 שעות ביום במשך 40 שנה, להתחתן עם מישהי שלא מתאימה לך, לקנות בית, להביא 2.1 ילדים לעולם וכו'.

אם אתה חיי לפי המצפון שלך ולא הולך בצורה עיוורת עם העדר, אז האם יש סיבה למה שלא כל שנה בחייך תהיה יפה יותר מקודמתה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 14:09
הקונספט הזה שיש תקופה של כמה שנים שהיא הכי יפה בחיים נשגב מבינתי.

אני צעיר(22) אבל אם החיים שלך מדרדרים אחרי גיל מסויים, אולי אתה עושה משהו לא נכון?

נשמע לי עצוב להניח שיותר מחצי מהחיים הם ״פחות יפים״..

*כמובן שלא לכולם יש את הפריווילגיה הזו..
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 14:39
מבלי להכנס יותר מדי לדיון פילוסופי, לחיות על פי צו מצפונך זה לא דבר של מה בכך וייתכן וזה מסע שאורך חיים שלמים.

למשל, אעיד על עצמי שהמציאות שבה עליי למכור מזמני עבור כסף היא לעיתים בלתי נסבלת, קושי קיומי מהותי. עם זאת, אני עדיין משתדל לחיות על פי צו מצפוני עד כמה שניתן. למדתי, פיתחתי קריירה, השקעתי זמן ומאמץ רב בדרך הזו והיא למעשה ניגוד מוחלט מכל המהות שלי.

דווקא ללכת עיוור עם העדר הוביל אותי לרכוש מקצוע שאני יכול להשתכר בו הרבה מעל הממוצע במשק אם אבחר.

אדם צריך להתבגר, להתחשל, להשכיל, לגבש אישיות ולהבין מהם הערכים שהוא רוצה לפעול על פיהם. כל אלו לוקחים זמן ובהחלט שאין איזו נקודה שבה אומרים סטופ. הגעתי ליעד.

יש המשכיות תמידית.

קשה לבנות קו מגמה של שיפור לפרמטר ״יפה יותר מקודמתה״. זה לא גרף יפה של SP500.

אבל אתה טוען שזו פונקציה מונוטונית עולה אני יכול רק לשער שהגעת למדרגה בפירמידה שבה יש לך פנאי להרהורים ומחשבות ואין לך שום איום פיננסי או קושי כלכלי להמשיך להתקדם במעלה הפירמדה לדרגות חופש גבוהות יותר.

אני יותר חושב שזה צורת ביטוי/ התבטאות שמפשיטה את המושג. קצת נוסטלגית. קצת רומנטית והופ יש לך ״השנים הכי יפות״.

אני לא מסכים עם ההלך רוח הזה וישנן תקופות טובות יותר, תקופות פחות טובות ואפילו גם תקופות קשות.

מה שכן יכול להתפס כנכס נדיר הוא רוח הצעירות. וזה נכס יקר מאד שלרוב יש לו נטייה להשחק.

ציינת יפה שזו גם פריבילגיה ואני חושב שהכרה בכך ומודעות לכך יכולה לתרום לפיתוח אישי ויצירת חוסן. שבתורו יהפוך אותך למשקיע נבון יותר.

מקוה שהתיאוריה הזו שלי תתברר כנכונה.

בהחלט.

צריך להשקיע מאמץ אדיר כדי שלא כך יהיה.

למשל, לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 15:47
וזה בדיוק למה אתה הולכים ונהיים יפים יותר ככל שאתה מתבגר, כי אתה לומד איך לחיות.

אם לא הייתה כאן עקומת למידה אז ההנאה בחייך לא הייתה פונקציה עולה, אלה פונקציה עם שיפוע 0.

הנושא הוא לא חופש. זה עניין אחר (שהוא גם מעניין, אבל לא קשור לדיון)

השאלה רק הייתה האם תרגיש תמיד שהווה הוא התקופה היפה בחייך או שתמיד תרגיש געגוע לצעירותך. וזה לא כזה מובן מאליו שאתה חייב להיות בשליטה על החיים שלך כדי לאהוב אותם.

אפשר להמשיל את החיים לסדרה, שאנחנו שואלים האם תסיים אותה עם תחושה שהיא הייתה מעניינת ושווה צפיה או שרק הפרק פיילוט היה טוב והשאר משעמם. זה שאין לך השפעה על ההתקדמות של העלילה זה לא אומר שהסדרה לא שווה צפיה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 16:19
מה לגבי התסריט הזה:

1. אתה עובר ללמוד בפתוחה

2. אתה מחפש במקביל משרת סטודנט

3. אתה עובר לגור בסמוך לעבודה ומתחיל לחוות את החיים
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 18:50
יכול להיות שזאת תסמונת של הדשא הירוק של השכן ואולי אני חיי באשליות שבמקומות אחרים יש חיי חברה יותר טובים, אבל להעביר ככה עוד שנתיים וקצת?

כשאני אומר שנים יפות - אלו שנים שאין בהן יותר מידי מחויבויות ולכן אפשר לחיות בצורה מיטבית.

זה דיון עמוק יותר שאני לא יודע אם שווה להיכנס אליו, אבל ככה לפחות אני חושב.

כן הכרתי חברים במכללה, אבל איך לי איך להסביר את זה חוץ מזה שזה "פשוט לא זה", ברור לי שזה לא באר שבע, אבל יש תחושה אפרורית כזאת במכללה, אין לי איך להסביר את זה.

בנוגע לפיתרון שהצעת - אשקול זאת, חיפה כמובן היא לא תל אביב אבל היא מתפתחת מאוד לאחרונה, זה כן יקשה עליי בנסיעות אבל זה יהיה שווה את זה.

מסכים, ברור לי שהמטרה שלי היא לסיים את התואר - אבל מה אם הדרך למטרה היא לא מה שרציתי?

אני לא חושב שזה יתן מענה בנוגע לפן החברתי לא?

זה כן נשמע משהו שהוא פרקטי ( חוץ מזה שזה יעלה לי סמסטר אבל מוכן לשלם את המחיר הזה )

תודה רבה לכל המגיבים, תמיד כיף לשמוע נקודות מבט אחרות וזאת הסיבה שפתחתי את הפוסט הזה
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2022 19:46
בעיניי זה אמירה נכונה. כלומר יש יופי והנאה גם בשלבים אחרים בחיים, אבל הכיף והחופש של שנות ה20 זה לא משהו שחוזר, הבילויים, ההיכרויות, זה משהו אחר. (לפחות לא כרגע בעשור הבא עבורי... אם יחזור אעדכן :) )

קראתי פעם תיאור פשטני אך די נכון, לפחות מהפרספקטיבה שלי: בשנות ה20 אתה עסוק בלהכיר בנות, בשנות ה30 בלעשות כסף.

בקיצור לא הייתי זורק לפח את הלימודים בשביל לנסות ליצור איזו סביבה דמיונית מושלמת, אבל אם אתה מרגיש שאתה עם חיי חברה מוגבלים, שווה לקחת את זה בחשבון, זה הזמן לפעול בהקשר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2022 08:59
מעניין כמה כסף הרווחתי מלהכיר את בת הזוג שלי בגיל 18
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2022 10:50
משרת סטודנט. צא מהבית, לגמור את התואר.

לפי הסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2022 14:05
עונה קונקרטית: תלוי אם/מתי עשיתם ילדים, ממתי חייתם יחד (ולא רק הייתם "חברים") וכמה עשירה היא. אבל בגדול חסכת לא מעט כנראה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2022 16:24
נשמע דיון מעניין. אולי שווה לפתוח שרשור ייעודי?

(לא עקיצה, באמת נשמע נושא מעניין שראוי לדיון משלו :) )
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2022 17:53
בכבוד.

אחרייך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2022 19:28
נראה שזאת האופציה הכי ריאלית שיש כרגע
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2022 19:17
לגמור את התואר - מטרה ראשונה ועיקרית. זו התקופה החשובה ביותר שבה אתה יכול לעשות את זה. כל השאר - הסחות דעת ודברים שתוכל לעשות במשך עשרות שנים אחר כך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 14:37
חיי חברה באוניברסיטה , זה מעניין, אבל צריך כמה וכמה פרמטרים לזה.

למדתי באוניברסיטת בר אילן.. לפני יותר מ20 שנה. וכל הסיפור הזה של חיי סטודנטים, זה כיף לשמוע , בעיקר בבאר שבע, או בתל אביב.. ליברליות, אי מחוייבות, היפים כאלו .

בייחוד כשבצעירותי שלמדתי בפנימייה של בנים , וחשבתי על חיים אחרים

האוניברסיטה, (גם בתל אביב שמדי פעם קפצתי ללמוד שם), היו שם חברה שלמדו ביחד, או על הדשא, אבל לא הייתי ממש בכיוון, כי הייתי שקט ולא היו לי חברים ממש..

באוניברסיטה ראיתי (וסליחה אם זה קצת פוגע) , את הבחורות הכי יפות בארץ. ממש יפות . אבל לא יצא לי מזה כלום... חחח

מדעי הדשא, קראו למדעי החברה, או לאלו שלא למדו ברצינות, אבל אתה לומד מקצוע קשה

ברוטליזם , אלו מבני הבטון החשופים... בעיר באוניברסיטאות שנבנו בשנות השישים שבעים.

לפעמים , באוניברסיטה יש ברוטליזם גם ביחס של הסטודנטים אחד כלפי השני, תחרות, לחץ , גם היחס של המרצים. וכו'

אל תשכח שהלימודים שלך , הם קשים מאוד מאוד! ואם תשלב גם עבודה אז בכלל , הניסיון והפרקטיקה שלך לא ממש יתנו לך יותר מדי זמן .

אני חושב שהמהות שלך היא לסיים את התואר ולצבור ניסיון.

דווקא לא הייתי עוזב מקום מגוריך, כי זה עלות יקרה , אלא אם כן זה ליד מקום העבודה או הלימודים וזה חשוב