⬅ חזרה לאינדקס

טיפים למשכיר המתחיל

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 19:19
שלום לחברי הפורום.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא השכרת דירה.

כשוכר אני אדם ישר אך ברור לי שלא כל אוכלוסיית השוכרים כך, אני רוצה לצמצם את הסיכון שאפול על שוכר גרוע.

1.אילו טיפים הייתם נותנים למשכיר המתחיל?

2.על מה אתם שמים לב כאשר שוכרים פוטנציאלים מגיעים לדירתכם, האם אתם מסננים שוכרים פוטנציאלים, ואם כן על מה?

3.על אילו סעיפים בחוזה לא הייתם מוותרים בתור משכירים?

4.כיצד לדעתכם בעל דירה טוב יתנהג כלפי שוכריו?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 20:56
1. בעל הדירה חושש בדיוק כמוך, ככל שתהיה שקוף איתו לגבי מצבך הפיננסי, ההיסטוריה שלך ותתן בטוחות חזקות יותר ככה יסתכלו עליך בעין טובה יותר.

2. אנשים בלי צ'קים, בלי היסטוריית אשראי.

3. מורכב מדיי כדי לענות בפיסקה אחת אבל צא מנקודת הנחה שהסיכוי שתממש את מה שכתוב בחוזה שואף לאפס.

4. 2 מתוך שלושת הדיירים שלי הגיעו אליי עם פצעים מבעלי דירה אחרים. קשה לי להבין מדוע אנשים מתנהגים ככה. מנגד אני מבין שקשה להבין עם מי יש לך עסק משיחה של כמה דקות. גם אני קצת נפלתי עם בעל הדירה הנוכחית שלי.

כשאני מזהה משהו רציני, אני פשוט נותן לדיירים לדבר עם שוכרים פוטנציאלים, הם משווקים אותי הרבה יותר טוב ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 21:07
1. ביטוח על דירה,
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2023 09:45
מקפיץ אחרי זמן, שימו לב שכתבתי משכיר ולא שוכר.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2023 10:28
להשכיר דירה ריקה בלבד, רק ארונות מטבח, כיריים, תנור (עם אפשרות לפנות את הכיריים/תנור אם לשוכרים יש משלהם), מזגנים, תריסים ורשתות.

דירות כאלו, כמובן יפנו יותר למשפחות ופחות לצעירים. מצד שני, ככה בעל הבית לא צריך לדאוג לתיקון או החלפה של ריהוט כאשר הוא נשבר או מתבלה וזה חוסך זמן וכאב ראש.

להשכיר עם צ'קים בלבד (מעיד על חוסן פיננסי, יש אנשים שדוערים ללא צ'קים בלבד, אני הייתי מתרחק מזה), לקחת ערבות טובה ופקדון מזומן של חודש/חודשיים שכירות שתוחזר בסוף וצ'קים לספקים.

לא להעלות שכ"ד כל שנה, רצוי גם לא כל שנתיים. העלאות תכופות יעודדו את הדיירים לעבור (במידה ויש דיירים טובים זה חבל מאוד למשכיר). אם מחיר השוק עלה, לומר שהשנה לא מעלים אבל שנה הבאה יעלה כדי להתיישר עם השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2023 16:33
חלוק על הנקודה הזו מניסיוני. הרבה שוכרים מסתכלים על ההעלאה הנקודתית ולא על הפער שנוצר למול השוק

יותר קל לשוכרים לקבל 200 שקל העלאה כל שנה מאשר שנה ראשונה ללא העלאה ושנה שנייה העלאה של 400 שקל (גם אם באפשרות השנייה מבחינת עלויות עבור השוכר זה מצב עדיף). המלצתי האישית בנושא הזה הפוכה - להרגיל את השוכרים להעלאה שנתית קבועה, לכל הפחות בגובה המדד, אבל להתחיל משכר דירה שנמוך בכ-10% מהמקובל באזור כדי להיות מסוגל לברור את השוכרים הפוטנציאליים