⬅ חזרה לאינדקס

שכירת דירה בזמנים אלו, 2 שאלות

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 21:52
1: בשכירת דירה על ידי מתווך\כת מי צריך לשלם השוכר או המשכיר, או שניהם?

בהנחה שהמשכיר פרסם דרך תיווך.

2: משכירים רבים רוצים ששוכר פוטנציאלי ידבר איתם דרך ווטסאפ, האם זה בעייתי?

לדעתי, דרך ווטסאפ זה אולי נח יותר אבל קשה ליצור אמון עם המשכיר כאשר הוא רק רושם לשוכר תגובות ולא שומעים את קולו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 23:29
1. ע"פ חוק השוכר והמשכיר משלמים למתווך. בפועל זה כמעט תמיד נופל רק על השוכר. אם לא נעזרת בכלל במתווך, ברמה שלא דברת איתו אפילו, אז תוכל אולי להתחמק מתשלום דמי התיווך.

2. יש אנשים שרוצים שיהיה הכל כתוב ולכן מעדיפים בווצאפ. בכל מקרה תפגש איתו לפחות פעם אחת במועד החתימה.. מבחינתי כמה שפחות תקשורת בין המשכיר לשוכר יותר טוב. תקשורת מרובה אומרת לרוב שיש הרבה בעיות או שאחד הצדדים נודניק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 23:17
יש עוד דעות ונתונים בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 23:32
את לא צריכה אמון אם המשכיר, הוא זה שצריך את האמון.

זה לא אמור לעניין אותך אם המשכיר שילם למתווך את בדרך כלל משלמת למתווך מחיר של חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 23:42
למה להתייחס לניצן המצויין כאישה? מה בילבל אותך?

אתה משלם חודש שכירות. מה אכפת לך כמה המשכיר משלם?

איזה יחסי אמון אתה מצפה לפתח איתו? מה היית יכול לזהות אם היית שומע את קולו - האם הוא יהיה בעלבית נודניק? האם הוא ייתחמק מלתקן דברים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 23:46
סליחה

אתה לא צריך.

בסדר? טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 09:15
לא אכפת לי כמה הוא משלם למתווך בדיוק כמו שלא אכפת לי לאן ינוצל אם הכסף שמשלמים לו על השכירות.

רציתי לוודא שאם מתווך הגיע מטעם המשכיר ודורש מהשוכר עמלת תיווך זה חוקי, כי אני לא בטוח

מסכים שזאת לא שיטה מושלמת, אבל לדבר איתו, לפגוש אותו ולראות את חוזה השכירות (שהוא הוגן) זה המקסימום שאפשר לעשות.

אם יש עוד דרכים אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 09:54
תחשוב על בעלי בית שהנכס שלהם בחו"ל. השוכר שלהם לא מכיר אותם בכלל.

לראות את חוזה השכירות, ולחתום עליו, בוודאי שחייבים לפני שנכנסים לדירה ומעבירים צ'קים לזכות המשכיר. השאלה היא באיזה שלב אתה נמצא עכשיו.

ועוד שאלה: האם אתה שוכר באזור מבוקש מאד/בינוני/נמוך? זה משנה את הזמינות וההתנהלות של בעל הבית לא מעט.

כשאני השכרתי, השלב הראשון היה לדעת מי הדייר הבא שלי, שולחת חוזה במייל כדי שיוכל לעיין בו, נפגשים בדירה לחתימה+העברת צ'קים+רישום מצב שעון החשמל והמים העדכני. באותם זמנים גרתי הרחק מהבית שהשכרתי ולכן הייתי מבקשת משכנה להראות אותו (לישוב ההוא גם מתווך לא היה טורח להגיע).
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 12:40
לכאורה אם פנית למודעה שהמתווך פרסם אז גם אתה ביקשת את שירותיו לגבי הדירה המוצעת להשכרה, ומכאן שדרישת התשלום חוקית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 13:11
אכן, אם פנית למתווך אתה אמור לשלם ל.ה דמי תיווך ורצוי לנעול בחוזה התיווך "עד 6 או 3 חודשים" ולאחר מכן, ואם הדירה עדיין בשוק אתה רשאי לפנות ישירות לבעל הדירה בלי לשלם דמי תיווך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:44
תודה,

עכשו אני מבין מדוע למתווך מותר לקבל תשלום משוכר שהתקשר לדירה שהוא פרסם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:03
אם יש לך דרך לפנות לבעלי הדירה בלי לפנות למתווך מהמודעה, תוכל להימנע מלשלם דמי תיווך.

אבל לפעמים זה יהיה מאתגר, כי הסיבה שמישהו עובד עם מתווך זה כדי להימנע מלדבר עם מתעניינים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 10:03
אם בעל הדירה החליט להשכיר את הדירה דרך מתווך מה כבר השוכר יכול להציע לו כדי שישנה את דעתו?

כנראה שבעל הדירה אינו יכול או אינו רוצה להתעסק עם השכרת הדירה ונוח לו להשתמש במתווך.

מעולם לא ניסיתי לפנות ישירות למשכירים שלקחו מתווך. אם המתווך שלהם רצה ממני דמי תיווך אף שמעולם לא

ביקשתי את שירותיו, פשוט הורדתי למשכיר את דמי התיווך בדלת האחורית (הצעתי למשכיר שכ"ד בניכוי דמי התיווך שנדרשו ממני).
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 10:18
בעל הדירה לא רוצה לקבל 50 טלפונים ביום אבל אם למשל יש לך ולו מכר משותף אז כשהוא שומע על אדם שמחפש דירה שמישהו ממכריו מכיר זה יכול להיות יתרון על פני אדם רנדומלי שפנה למתווך.

עוד דרך שחשבתי עליה זה לפנות לשוכרים הנוכחיים ולבקש מהם להעביר את פרטיך למשכיר כמי שמבקש לשכור. לפעמים זה יכול לעבוד.

זה לא מבטיח כלום אבל לפעמים שווה לנסות בשביל לחסוך עלות של חודש וקצת שכ"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 16:17
לא סביר שהשוכרים יצליחו להגיע לדירה/לשוכרים הנוכחיים מבלי לעבור קודם דרך טופס הזמנת שירותי תיווך של המתווך שנשכר ע"י בעל הדירה (אלא אם כן

השוכרים הם זוג חוקרים פרטיים במקצועם).
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 16:27
בהרבה מקרים זו לא משימה כל כך מסובכת אם אתה מוכן מקדיש לזה כמה שעות מזמנך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 16:34
אני לא חושב שזה כל כך פשוט להוריד כ10% ממחיר השכירות כדי לכסות את ההפרש.

יש מצב גם שהמחיר היה מראש יותר גבוה בדיוק בשביל שוכרים כאלו שיבקשו הנחה בגובה דמי התיווך.