⬅ חזרה לאינדקס

אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים...

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 14:18
הי.

אשמח לטיפים, איך אפשר לרכך , או למנוע קניית דירה, על ידי אמא שלי , שהיא מאוד רוצה אותה.

ושהיא תעבור לשכירות לכמה שנים...

את הדירה היא רוצה לקנות על שמי , רוב ההון (רוב כספי הקנייה יהיו מכספי הירושה של אבי המנוח, תוכניות חיסכון וכו' וחלקי הוא כמיליון שקל).

אמא רוצה שאני אקנה, כי עוד כמה חודשים עושים תמא, והיא צריכה לעבור לדירה שכורה, ומעדיפה מן הסתם לחסוך כסף של עלות השכירות (כ7.5 אלף ) היא תקבל מהיזם סביב 6.7 אלף. ומעדיפה את הכסף אצלה בכיס..

השכירות תשולם לכמה שנים, בערך הבניה היא תהיה 3.5 שנים.

כתבתי לפני כחודש על דירה שראיתי. והייתה שם בעיית נקודת ביקורת, הזמנתי בדק בית, שיבדוק את מהות הבעיה.וגם ליקויים נוספים

את הדוח המלא והמפורט אקבל עוד כמה ימים, אבל בעיקרון, אמר לי שהנקודת ביקורת היא של המזגן. (הוועד לא מרשה להוציא החוצה צינורות מזגן).

אמא רוצה את הדירה , כי היא קרובה לה למרכז, הדירה משופצת, יש מטבח יפה, יש ארונות קיר, מזגנים מעלית.. היא גדולה ומרווחת.

אמא ממש ממש רוצה אותה ... לחוצה עליה ...

המינוס של הדירה, הוא , דירה משנות ה70, ללא ממ'ד . ללא מרפסות...

היא לא תהיה יכולה לשים שם את העציצים שלה

למה אני לא רוצה את הדירה ?

מכמה סיבות

1. מעדיף קנייה במיקום אחר , דירה אחרת , שהמיקום שלה טוב יותר

2. כי זו עסקה יקרה מדי, הקניה סביב 3.5 מיליון, יש לשלם למתווך לעורך דין ומיסים, ומגיע בטח סביב3.8 או יותר.

הכסף יותר ממה שאחי קיבל. (קיבל 2.2 לדירה לפני כמה שנים, וזה הרבה יותר , ועלול לייצר סכסוך עתידי)

3. ייתכן שיהיו ירידות מחירים? או לפחות מחירים לא יעלו, ויהיו יותר דירות אחרות באיזור שאני רוצה

4.כבר יש עניין של פרוייקטים של פינוי בינוי, באיזור שאני רוצה, ואז אפשר יהיה להמנע מתשלום למתווך, הדירות יהיו חדשות , ואולי כבר הקבלנים יסכימו לעסקאות תשלום מיידי, וכו' .

הפרויקט הזה הוא גדול , עניין של כמה שנים לביצוע , וכמה שנים לבנייה. לא בטוח כמובן שהמחירים ירדו.. אולי אפילו יעלו

5. בגלל שהמחיר גבוה, תהיה בעיה למכור ברווח בעתיד... כי גם עלות מכירה וקניה הבאים יהיו עוד יקרים , ואני עשוי להפסיד.

6. כי לא בא לי , לקנות ולשכור... בא לי קנייה ולהיות שם . לא רוצה להתחיל הכאב ראש וכו'

7.הדירה רחוקה קצת מקו הרכבת ,. בערך קילומטר וחצי, הרבה יותר מדירה שאני מחפש . שתהיה קרובה יותר

אז אשמח לטיפים, שבלי לחץ אני אשנה את דעתה... שלא תקנה , תשכור לתקופה . ואם נמצא בשנים הקרובות, אני אקנה

בגלל שאסור לי כמובן ללחוץ על אמא , ולהשפיע עליה לפי הצוואה, ואני רוצה לכבד אותה .

אמי כבת 80.

תודה לעזרה. הקודמת עם הנקודת ביקורת עזרה לי מאוד, בהזמנת בדק בית כולל
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 14:52
הי, אין מילים. פירטת יפה את המצב והסברת באופן מפורט והגון למה לא ללכת על העסקה. גם מדהים הכבוד לאמא שמתבטא לא רק במפרוש אלא גם בין השורות. במצבים האלה, אין עיצות טובות אבל ברור שאמא לא יכולה לקנות דירה על שמך ללא השתתפות פעילה שלך בעניין. סליחה שלא תרתמתי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 15:34
אבל אמא שלך לא קונה את הדירה בשבילך אז איך זה קשור לרצון שלך לגור בדירה בבעלותך במיקום שתבחר?

בסך הכל מדובר על 3.5 שנים שבהם היא תגור בדירה ההיא ואז אפשר למכור אותה ולקנות דירה לעצמך (בניכוי מה שמגיע לאמך ולאחיך).

או שאתה גר עם אמא שלך עדיין?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 15:44
זה בין הרצון שלי, לבין כיבוד אם.

לצערי פספסתי את המצווה , כי מעצמי לא הייתי עושה את זה. כלומר אם אמא הייתה רוצה לקנות שם, והיה לי את הכסף לבד.... אז הייתי קונה לעצמי במקום שבו ארצה .

אבל קשה לי לראות אותה ככה.. שהיא ממש רוצה שם, ולא רוצה לשכור דירה
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 15:46
למה שלא תקנה על שמה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 15:46
הכוונה היא , שאמא חלקה את הכספים . לאחי לפני כמה שנים, הוא קנה דירה. במחיר 2.2 במקום אחר ולא הוסיף מעצמו

אמא לא רוצה לשכור דירה , אלא שאני אקנה , על שמי כמובן ובזמן שעושים תמא אצלה בדירה , היא תגור בדירה שאקנה (הדירה הישנה).

אחרי 3.5 שנים, היא תעזוב את הדירה לדירה שיבנו (או שלא תעזוב ... אם תרצה להישאר שם, ואז אני אגור בדירה החדשה)

אני גר בשכירות. כעת
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 15:47
יש לה כבר דירה, ועוד דירת ירושה...
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 15:53
סבבה, אז שתמכור את הדירה שלה. אפשר להסביר לה שלקנות דירה על שמך זה לא פיתרון טוב כי אז יש לזה השלכות מבחינת היכולת שלך לקבל הטבות שונות. אם יש בת זוג בתמונה, זה גם פקטור שאפשר להציג במשוואה שמשהו שצריך להתחשב בו (גם משפטית)
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 16:04
איזה הטבות,? תוכל לפרט למה אתה מתכוון?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 19:45
אתה מוגדר כחסר דיור אז אתה יכול לקבל הטבה (או ערבות מדינה) לחלק מהמשכנתא, אתה יכול, בתנאים מסויימים לקבל השתתפות בשכ"ד (כנראה לא רלוונטי לך) אתה יכול להשתתף בהגרלות מחיר למשתכן שיכול לתת לך במקומות מסויימים בנחה אטרקטיבית ביותר. מעבר לזה, אתה מאבד הטבת מס במקרה ותרצה לרכוש דירה, רשות המיסים יכולה להתערב. מעבר לזה, אם אתה בזוגיות (בוודאי אם נשוי) אז זוגתך תוכל בעתיד לטעון שחצי דירה שייכת לה כי זו מתנה שאמא שלך נתנה...
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 22:53
אתה תהיה בעדיפות נמוכה במכרזים של מנהל מקרקעי ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 00:18
אם זה הסיפור, אז היא לא אמורה להחליט לך איפה תגור.

היא אמורה לתת לך כסף לקנות איפה שאתה רוצה לגור (במסגרת התקציב כמובן) ואז היא יכולה לעבור לגור שם בהסכמתך או לשכור דירה לפי הסכום שמקבלת מהקבלן.

אבל אני לא יודעת מה טיב היחסים בין בני המשפחה. נשמע לי מוזר שאשה בת 80 מנהלת את החיים שלך, אפילו שהיא אמא שלך. אני בת 60 וכבר מזמן לא מנהלת לילדיי את חייהם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 01:15
את צודקת לגמרי. אבל הכסף אצלה...

וגם כואב לי לראות אותה סובלת ולא עוברת לדירה שהיא רוצה...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 01:21
אם כל הסיפור הוא הרצון שלה לחסוך את עלות שכר הדירה, מדובר על כ 315,000 ש"ח. הייתי מנסה לבדוק עם האח אם יש הסכמה שכל אחד מכם ישים מחצית משכר הדירה והיא תתגורר בשכירות בלי לעשות עסקה של 3 מיליון ש"ח כדי לחסוך 300,000 ש"ח.

מבחינת שניכם, זה בסופו של דבר כסף שיחזור אליכם בירושה, עד 120...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 02:13
אני אומר לו כל הכבוד שהוא דאוג לאימא שלו, אימא זה משהו חד פעמי אין לנו הרבה זמן צריך לנצל,

הוא מחפש פתרון לא דרך לחנך אותה.

באהבה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 02:25
כל הכבוד שהוא דואג לאימו. ועם כל הכבוד, הוא לא צריך לקבל החלטות כלכליות כבדות משקל כדי לרצות אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 03:16
זכותו כמובן אבל אני כבן מבין שההורים שלי קיבלו החלטה כבדת משקל להביא אותי לעולם, וזה חלק מהשיקולים שלי,

ואני מאוד מאוד מכבד מי שמקריב למען ההורים שלו, גם אם זה כבד משקל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 03:50
@david5248

משהו לא התבהר לי בדבריך.

אם אני מבין נכון, אמך נותנת לך עכשיו מתנה של 2.8M ש''ח (250K- שצריך להתחלק עם האח חצי חצי בהפרש, ומינוס חלקך בבית שעליו היא לא תשלם שכירות בשנים הקרובות), במידה וזה המצב, אני באופן אישי הייתי אומר תודה רבה על המתנה הגדולה ועוזר לה לקנות איפה שהיא רוצה בלי לעפעף.

מה שכן אפשר לעשות, די תלוי בשאלה למה היא רוצה לקנות ולא לשכור.

אם היא רוצה את תחושת הבעלות, שום דבר לא יעזור חוץ מלקנות

אם היא רוצה תחושת ביטחון לא לעבור ממקום למקום כל הזמן, יתכן וכדאי לחפש שכירות עם אופציה להאריך לכמה שנים.

אם היא רוצה את ההכנסה החודשית, יכול להיות שהכי פשוט שתקנה דירה איפה שאתה רוצה, תיקח משכנתא על סך 7.5 אש''ח*מספר חודשי השכירות הצפויים, ואת הכסף לשכירות תביא לה קאש מיד עם הקנייה, או במקום משכנתא, תשלם לה כל חודש 7.5 אש''ח בשביל שכירות (תלוי במערכת היחסים וכו')

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:02
תודה לכולם על התשובות.

קיבלתי את הדוח של בדק הבית. אולי אצליח לשכנע אותה שיש ליקויים רבים מדי? והבניין ישן כבן 50 . משנת 74-75.ללא ממ'ד..

יש ליקויים גם בשיפוץ שנעשה.

קופסת הביקורת בחדר, שצילמתי , היא של המזגן.בגלל שהוועד לא מאפשר צינור מזגן מחוץ לבניין.

היא מחוברת למקלחת, ואין לה חיבור ישיר עם הצינור המרכזי של הביוב..אז זה כבר טוב .

יש עוד ליקוי של קופסת ביקורת, בסלון, שמחוברת למטבח.

השאלה אם יצטרכו לעשות נקודת ביקורת בסלון עצמו? כמובן שאברר עם הבודק

יש עוד ליקוי שהבודק מצא, שיש חללים מאחורי אריחים רבים שישברו עם הזמן ...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:04
אני חושב שעד עוד אופציה, שאחרי שיהיה תמא , היא תעדיף לבדוק איפה הכי כדאי לה להיות.. כי אם לא תהיה מרוצה מהתמא, היא תישאר בבניין הישן ...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:13
אתה מערבב החלטה של מליוני שקלים עם שיפוצים שאפשר לעשות בכמה אלפי שקלים.

תתמקד בעיקר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:14
זכותך המלאה לא להסכים למשהו שאתה לא מסכים לו, גם אם אמא שלך מאד רוצה וגם אם היא תשב לה כאן לבד בחושך כי אתה לא מספיק אוהב אותה.

תדאג לה. תמצא דירה בשכירות לידך, תעזור לה לשפץ ותדאג שיחתם חוזה ארוך טווח שישקף את ההשקעה בדירה. (*)

לחילופין תמצא דיור מוגן טוב בסביבתך ותביא אותה לראות.

כן, אתה צריך לעזור לה. זה לא אומר שאתה צריך לעשות כל מה שהיא רוצה.

(*) לא מתמצא אבל נדמה לי שזה חלק מהמחויבות של הקבלן בפינוי בינוי, בפרט כשמדובר באנשים קשישים
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:19
ואולי היא תשאר בבניין הישן מסיבות אחרות שקשורות לגיל ואולי בכלל תעבור למקום אחר. בגיל 80 יכולים לקרות הרבה שינויים ב 3 שנים.

אני מבין את אימך שבגילה לא רוצה להיות תלויה במשכיר, בפרט כשיש לה הון של 3 דירות. העסקה האמיתית כאן היא שהיא רוצה לגור בדירה שלה ומבטיחה לך מתנה בעוד מספר שנים וממה שכתבת נראה שגם אתה חושב כך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:22
אבל אני לא רוצה את הדירה הזו...

כלומר יש פה רצון חזק שלה , מול אי רצון שלי
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:23
תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:30
לגבי אחיך, יפה שאתה חושב על ההפרש בגודל המתנה, אבל שים לב שהוא קנה לפני מספר שנים. מה שווי הדירה שלו כיום? תשווה למחיר הזה.

בסופו של דבר אמך רוצה לתת לכל אחד מכם דירה במתנה. מבחינתה זה לא הוגן שהוא יקבל דירה שלמה ואתה חצי דירה, רק בגלל הספקולציות בשוק הדיור.

אפשר להסתכל על זה מזווית אחרת, נניח כשאחיך קנה הדירה ב 2.2M , אמך הפקידה עבורך 2.2M בחשבון חסכון צמוד למדד מחירי הדיור, מה שוויו של החסכון הזה היום?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:30
יותר קרוב ל-30K דווקא.

הוא כתב שהקבלן נותן 6.7K לחודש, ואילו השכ"ד הצפוי הוא 7.5K - הפרש קטן מאלף.

לדעתי יש כאן משפחה צ'כובית - האמא שולטת ביד רמה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:39
אבל לפי תאור המקרה האמא רוצה לשמור את 6700 אצלה בכיס וגם לא לשלם שכר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:40
סליחה על הבוטות, אבל כרגע היא לא מיועדת לך. כשתקבל מתנה עוד 3.5 שנים תוכל להחליט מה לעשות בה. גם אתה כותב בראייה מפוכחת שבכלל עוד לא ברור איזה דירה תינתן לך כמתנה כי ייתכן שאימך כלל לא תרצה לחזור לדירה שעומדת להיבנות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:50
העובדה שהוא נדרש לשים מיליון ש"ח מכיסו על משהו שאינו מעוניין לרכוש היא חסרת משמעות?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:53
לא. בעיני זה מחיר כדאי כדי לקבל נכס בשווי של פי 3 בעוד מספר שנים. ובכל מקרה לא הייתי משתמש בסכום הזה כמנוף לחץ מול ההורים (ונדמה לי שגם פותש לא מכוון לזה).
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 09:56
להערכתך המחירים רק יעלו ? עד כדי כך .?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 10:00
התכוונתי שאם הבנתי נכון חלקך בדירה מיליון ש"ח אבל חלקה של אימך גבוה פי 2 ובעוד מספר שנים כל הדירה תעבור אליך.

אני לא חושב שלמחירים יש עוד הרבה לאן לעלות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 10:02
חסר פה קצת פרטים על מצבו של פותח השרשור. האם יש לו את הכסף? האם יש לו יכולת לקחת משכנתא של מיליון ואת היכולת להחזיר כעת כל חודש חמשת אלפים ש"ח?

גם לא מובן מאליו שהאמא תרצה לחזור לדירה המשופצת (בגיל 83-4) והיא יכולה להמשיך להישאר בדירה שלו גם עוד עשרים שנה ויותר אם תזכה לאריכות ימים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 10:06
הוא כתב שבמקרה כזה הוא ירוויח ויעבור לדירה החדשה.

בהחלט ייתכן תסבוכות משפחתיות במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 10:59
1+

נשמע שכל פתרון עלול לגרום לאחד או יותר מהצדדים - האם, פותח השרשור או האח לצאת לא מרוצים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:02
אני לא רוצה לחטוף את השרשור, אבל המקרה הזה מחדד את הבעיה מהו שיוויון בעזרה לילדים, בפרט כשמחירי הדיור טסים למעלה וכל ילד מקבל את העזרה במועד אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:34
יש לי הון עצמי של מיליון שקלים.

משכנתא לדירה אחרת שאני רוצה ואמא לא תרצה , לא אוכל לקבל...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:40
אז אני משנה את עמדתי ומצטרף למה שאמר @גרהם:

גם אם הדירה שהיא רוצה לרכוש אינה ההשקעה המיטבית ואפילו אם היא תאבד מערכה, זו עדיין מתנה ענקית שאתה מקבל מאמך.

רק צריך לראות שרכישה כזו לא פותחת תיבת פנדורה מול האח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:47
אבל אני רוצה לפרט,

לפני כחמש שנים, כשאחי קנה דירה, הוא עצמו בחר את הדירה, שרצה בה. וההון של אמא הספיק . לא הוציא מכספו שלו. (אמא העבירה כ2 מיליון).

כיום. הוא נהנה מכספי השכירות , גר עם אישתו בבית של אישתו.

אני באותה תקופה, רציתי , באמת שרציתי דירה במקום אחר, דירות טובות ויפות, שעמדו בתקציב שלי , ושל אמא, אבל אמא לא רצתה , פעם היה לה רועש , פעם דמי ניהול גבוהים וכו' (מגדלים)

וכל פעם היא דחתה אותי.

אני לא לחצתי עליה יותר מדי, רק אמרתי לה בצורה נוחה ורגועה. והיא לא הסכימה.

הסכימה או דירות ישנות, או דירות ליד אחי.

אם כי מדי פעם היו דירות, שהיו טובות, אך אני לא רציתי ..

בחורף, כאמור ראיתי דירה , עם מעלית , דירה מעולה מעולה עבורי, אבל עבורה הייתה בעיה כי היא לא יכלה בגלל מעלית שבת.

ולשכור דירה אחרת , ולהשכיר את זו בבניין בלי המעלית שבת, היא לא רצתה

הפספוס שלי צורב מאוד, ועם תחושת מועקה גדולה בבטן . באמת תחושה רעה
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:55
יש לך אמא נדיבה שעשתה טעות קשה. הסיפור שלך וסיפורים אחרים דומים שאני מכיר, מזכירים לי כהורה כמה חשוב לשחרר ולתת לכל ילד לבחור את דרכו גם אם לדעתי הוא טועה.

אתה לא יכול לתקן הורה בן 80. תשמח שמתנה לדירה של 2 מ' ש"ח זה יותר ממה שמקבלים רוב האנשים ותפיק לקחים איך לנהוג עם ילדיך בבוא היום.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:59
אתה צודק. לצערי אני הולך להפסיד.

אמא, אישה האמת חכמה , וטובה , וראציונאלית

אולי אחי השפיע עליה,

אולי משהו קרה לה, שהיא התקמצנה על עוד כ 400-500 שקל בתשלום למגדלים. לא יודע

חבל .
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:01
אמא לא הייתה כזו. משהו לא טוב עבר עליה בשנים האחרונות, שהיא לא שיחררה את כספי הירושה עבור דירה שאני רציתי.. ותאמיני לי שהיא לא הייתה בעייתית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:03
צודק. ברגע שאמא שלי ננעלה על הדירה הזו , כל פעולה תהיה לא טובה .

הכי טוב אולי זו שכירות טובה , ל36 -40 חודש. ולתת לה בטחון , כמו שכתבו פה.

ההפרש יהיה עוד כאלף גג, בין המחיר שתקבל לשכירות. ואולי הפסד של רווח של 6.7 אלף, אם הייתה קונה דירה.

בכל מקרה, אם תהיה דירה טובה , בעוד כמה שנים או חודשים , או דירה אחרת , אקנה, אשכיר אותה, ואז היא תקבל את השכירות.

אוותר על השכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:10
אני מכיר את זה מקרוב. אנשים בריאים יחסית, צלולים, קוראים, מתפקדים, אבל זה לא מה שהיה לפני 5 שנים. אצל כל אחד זה מתבטא אחרת אבל זה מאד נפוץ בגיל הזה.

עצוב כשזה אצלך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:14
אתה צודק. אתה חד וברור. אני משתדל לא להיות אמוציונלי, כועס או עצבני ועצוב, וזה לא קל לי.

אני די אוכל את עצמי , שלא יכולתי להשפיע עליה אז. לגבי קנייה באיזור של אחי, אני לא מצטער כי לא רציתי שם. אולי רק אם הייתי יודע שככה זה יהיה, ומנתח בצורה קרה את פני העתיד, הייתי קונה , בלית ברירה שם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:24
(אני עונה כי מבין שזה בסדר מבחינתך לכתוב על העניין הלא כלכלי)

זה לא קל לאף אחד, גם כשלא מעורב כסף.

אני מזכיר לעצמי שאלו החיים והמצב לא יחזור למה שהיה פעם. במקרה הטוב יישאר דומה. יש לי עוד x שנים כנראה להיות עם הוריי כשהם יותר זקוקים לי מאשר אני להם וצריך לעשות בהן את המיטב ולפעמים לחרוק שיניים כשהם עושים טעויות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 12:55
אולי כדיי לך לקנות אם אמא שלך לפחות זה יהיה רשום על שמך ואח שלך לא יוכל למנוע ממך את הכסף הזה אתה תראה את זה בתור השקעה וביום מן הימים תמכור את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:02
נכון . זה הרע במיעוטו. שלא ישתלט על הכספים. אחרי 120. אבל מן הסתם אחרי כל ההוצאות, למכור, ולקנות מכס חדש , זה הפסד של מאות אלפים....
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:06
אם זה דירה ראשונה אז אין מס רכישה,

ואם יעבור ארבעה שנים את אין מס שבח במקרה שהמחיר עלה

יש עורך דין ומתווך זה שגם מתווך לא תמיד צריך יד 2 עושה עבודה מצוינת

ויש לך ביד מיליונים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:08
עצוב לשמוע שאמא שלך רוצה לתת לך מתנה של 3.5 מליון שקל ומה שלך נשאר מכל זה זה תחושה רעה של מועקה ופספוס צורב…

עצוב ו… לדעתי מאוד מאוד מיותר. בסופו של יום זה הכל בראש. יש לך סיפור בראש על כמה שזה הולך להגביל אותך וכמה אתה לא רוצה את הדירה הזו, וזה פשוט לא הסיפור הנכון. שנה את הסיפור ואולי גם התחושה הרעה תעבור.

עזוב מה קרה בעבר.

תחשוב על זה ככה - אתה הולך לקבל מתנה מאוד יפה וגדולה בעוד מספר שנים. נכון, אתה לא מת על הדירה… אבל לסוס שמקבלים במתנה לא בודקים את השיניים.

אמא שלך מאוד רוצה את הדירה, והיא תוכל לשמש אותה בזמן קריטי עבורה. זמן בכל גיל הוא חשוב (מי אמר פרישה מוקדמת…) אבל הזמן בגיל 80 הוא פרייסלס! זה יותר יקר מכל דבר אחר.

ועכשיו לגביך וכמה זה ״נורא״ בעינייך וכמה יגביל אותך.

בסופו של יום הכל מתכנס לכסף. לכן אין לזה שום קשר לאיפה אתה תגור או איפה אתה תקנה דירה. אתה יכול לקנות את דירת חלומותיך עם ההון העצמי שלך. אף אחד לא מונע ממך את זה. ההבדל היחיד הוא שתצטרך לשלם עליה מס רכישה. לדעתי מתנה של 3.5 מליון שקל די מכסה את זה… גם הוצאות המכירה של הדירה (בעתיד) לא באמת צריכות להעיב על המתנה הזו. תסתכל על זה ככה - קודם נורא דאגת שהאח יקנא בך… אז זה יוכל למנוע את אי הנעימות מול האח וככה להראות לו שהמתנה שלך דומה למה שהוא קיבל.

עריכה -

משום מה פספסתי את העובדה שאתה נדרש להוסיף את ההון העצמי שלך (שהוא מליון שקל) כחלק מרכישת הדירה.

זה בהחלט מטיל עלייך מגבלות על רכישת הדירה שאתה תהיה מעוניין לגור בה (לפחות עד שתוכל למכור את הדירה הזו, מה שיכול לקחת זמן אם אמא שלך תרצה להמשיך לגור בדירה הזו מצד אחד ולא למכור את הדירה הישנה שלה) ואני בהחלט מבינה את חוסר הרצון להיכנס לעסקה כזו. מצד שני הידיעה שזה כל כך חשוב לאמא… בהחלט החלטה לא פשוטה.

מה שכן לא ברור לי, אם אתה מכניס מליון שקל, שזה ההון שלך, למה אתה דואג מזה:

הרי אם הדירה שווה 3.5 מליון ואתה מכניס מליון הסכום מאוד דומה לסכום שהאח קיבל. למעשה אחיך קיבל הרבה יותר ממך, כי הדירה שלו נרכשה לפני מספר שנים ואני מניחה שהיא שווה היום כ- 3 מליון ואולי יותר. (זה גם מה שבלבל אותי ובגלל זה חשבתי שכל הכסף לדירה יגיע מאמא שלך).
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:50
הכסף של היורשה רשום על שם אמך, כך אני מבין?

דהיינו ח"ו אחרי 120 אחיך יכול לדרוש חצי מהכסף?

אז לא כדאי לך להוציא את זה ממנה?

אל תסתכל על זה בתור השקעה של בית, אלא השקעה של להוציא את כספי היורשה.

נ.ב. מעריך מאוד את הכיבוד הורים. בגיל 23 עדכנתי את אמא שלי שמחר אני חותם חוזה היא כמעט התעלפה, בבקשה לראות רק את הדירה לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:51
אם הדירה עולה 3.5 מיליון (לפי המחיר שפות"ש ציין) יש עליה מס רכישה, גם כדירה יחידה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 14:25
היא לא מוכנה לשחרר. זה הולך בזעם, בקושי רב . כי אחרי שלא רצתה דירה בחורף שרציתי, אמרה לי -' אני אעביר לך את הכסף'. ותקנה מה שתרצה . ולא העבירה.

מחילה מאמא, אם הייתה משחררת, כבר לפני 3-5 שנים הייתה לי דירה שאני רציתי
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 14:30
אז תסתכל על זה כהשקעה לקבל 2 מיליון שח.

תדמין לך שמשהו זר היה אמר לך תקח 2 מיליון ותוסיף 1 מיליון משלך ותקנה את הבית x, עוד כמה שנים תוכל למכור את זה ולעשות מה שאתה רוצה, גם אז היה לך ספק? לי לא.

עכשיו תחליף את הזר באמא, והרווחת מצד גם כיבוד הורים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 20:25
צודק לגמרי!
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 20:25
אני איתך
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:11
השנקל שלי בנושא - אם הדירה ניתנת לך בלי עלויות, כלומר כמתנה, לא משנה איפה היא ומה הגודל תגיד תודה ותיקח.

אם אתה צריך להוסיף כסף או לשלם בעצמך את המשכנתא, לטעמי יש לך say בעניין, במיוחד שזו דירה ראשונה ואתה מאבד עליה את ההטבות שלא יחזרו אחכ.

חבל לשלם על משהו שאתה לא רוצה , מכל סיבה שהיא.

לפעמים הורים חושבים שהם עושים טוב לילדים כשהם מחליטים בשבילם גם בגיל מבוגר , זה פשוט יכול להרוס קשרים. (מכיר מקרוב)
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:20
איזה הטבות?

כמה שקלים במשכנתא במסלול צמוד מדד, בריבית קצת יותר טובה,

או מחיר למשתפן?

לא בטוח שההפסדים כל כך גדולים...
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:28
בדירה שנייה יש מס רכישה של 8% מהשקל הראשון ואין פטור ממס שבח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:33
כן, זה נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:47
נו, ברגע שיכול למכור את הדירה הראשונה הוא ימכור ויקבל מתנה 2 מיליון ש"ח,

א. זה שווה 8% מס.

ב. הוא יכול לחכות אם לקנות דירה שניה עד שימכור את הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:52
ומתי הרגע הזה יקרה? אם האמא תחליט להישאר לגור שם זה גם יכול לקרות בעוד עשרים שנה.

הוא יכול. אבל הוא הסביר שהוא רוצה לקנות דירה למגוריו על פני שכירות והשכרה.

אני עדיין בדעה שייקח את המתנה ויגיד תודה, אבל יש פה בהחלט הפסד אפשרי שהאמא מייצרת לו ברכישת הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:55
עד 120 שנה, אמא בת 80,

הבית שלה בתהליך פינוי בינוי,

לא היה נשמע שיש לו בעיה לגור בדירה החדשה,

אז זה עוד 3.5 שנים או יגור בדירה חדשה ואז אחרי 120,
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 22:56
היא ממילא רוצה למכור אותה.

ואז זה נחשב דירה ראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 23:06
פספסתי את זה, היכן זה נאמר?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 23:08
כרגע לא, אבל זה מצב שיסנדל אותו עד מותה של האם עוד 40 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 14:25
אולי כדאי שיברר אצל אמא, האם במקרה שתעדיף את הדירה ישנה ( מה שהוא קונה עכשיו) , היא תסרים לעשות החלפה ברישום.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 14:27
כרוך במיסים
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 14:30
אתה מתכוון למס רכישה מעל הפטור?

כי סה" כ זה דירה ראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 14:32
לא בטוח אם זה מס רכישה או מס שבח או שניהם אבל יש מיסים על העברת דירה גם בן בני משפחה. יותר נמוכים אבל יש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 14:49
לכל אחד מהם כבר תהיה דירה יחידה. האם יכולה להעביר את הדירה שבבעלותה במתנה ללא מס שבח אך המקבל נדרש לשלם עליה שליש מגובה מס הרכישה. כנ"ל לכיוון ההפוך - כשהיא תקבל את הדירה מהבן היא תצטרך לשלם שליש מס רכישה.

רשות המסים מודה להם מקרב לב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 17:08
זה לא כמו קניה ומכירה? שאם זה תוך פרק זמן זה נחשב דירה יחידה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 18:14
אולי אפשרי. שאלה טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2022 11:43
להפסיד

קרה לה משהו

התקמצנה

- הרבה מילים יפות על אמא שרוצה לתת בירושה מעל 2 מיליון שקל

- תן לאמא שלך מה שהיא רוצה ועוד כמה שנים תמכור את הדירה ותקנה מה שאתה רוצה. יהיה לך מעל 2 מיליון שקל יותר ממה שהיה לך בעצמך.

- או שתגיד תודה רבה ותסתדר בעצמך בחיים. מסכן אתה לא.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2022 01:45
הי. אני עבדתי נורא קשה להגיע לסכום שלי. (אינני מפקפק שגם אחרים בפורום עבדו קשה,) .אני לא עובד ההייטק, או עצמאי.

עבדתי במקומות שהיו לי כאבי ראש, לחצים, ויחס נוראי

הרווחתי שכר לא גבוה, נאלצתי לעבוד עוד עבודה.במשך כמה שנים.

אני לא נהנתן, יוצא למעט חופשים, ולא מחזיק ברכב.

ולכן כל כך עבדתי קשה, ומעדיף לחכות עם הדירה לקניית דירה שאני מעדיף. כואב לי להפסיד כסף

לגבי אבא שלי . בזמנו היה נחשב מעמד ביניים+. גם לא החזיק רכב , וחיינו ברמת חיים נמוכה ממה שיכולנו לחיות ... אולי אמא שלי רוצה גם לפצות את עצמה על החיים בתקופתו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2022 08:23
אני אגיב פעם אחרונה ואשאל,

מה אמא שלך אומרת על כל הרגשות/מחשבות שרשמת עליהם פה?

(לדבר איתה יעזור יותר מלחפש דרכים לסובב את המציאות מאיתנו)
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2022 09:08
אתה כתבת קודם הסתכלות על ירושה, שבעיני חשוב גם לראות את הזווית הזאת, אבל אני חושב שאין מה להמשיך עם זה, במיוחד כי אסור לשכוח שבדרך כלל ההורים מביאים את זה ברגע שאין להם כבר מה לעשות עם זה, וברור שזה שההורים מורישים לילדים זה דבר טוב אבל זה ממש לא משעבד את הילדים לכל רצון של ההורים, אם הילד יש לו כיבוד אב ואם והוא מסכים לקומבינות אז זה מעלה עצומה, אבל ברור שהילד שלי לא צריך להסכים לכל קומבינה שעובר לי בראש, למרות שאחרי שאני ימות אני יבחר שהנכסים יעברו אליו ולא אליך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2022 09:40
אומרת שגם בדירות חדשות יש רג'קטים, שהרג'קטים לא מהותיים (לפי הבודק), שכדאי לקנות כעת , כי המחירים עלולים עוד לעלות , ולעולם לא תהיה דירה..