⬅ חזרה לאינדקס

תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 10:48
שלום לחברי הפורום היקרים

מחזיק בנייר שעוקב אחר sp500 מגודר מט"ח,

לאחר העמקה נוספת את הקניות הנוספות שלי השקעתי בנייר שעוקב אחר המדד העולמי שנקנה בשקלים ואיננו מגודר.

הייתי רוצה למכור את הנייר המגודר ולקנות באותו סכום מהנייר השני, אבל למרות כל הירידות השנה עדיין יש רווח של כ- 30%.

האם זה סביר לחכות לתזמון מסוים כדי לשלם מינימום מס על הרווח? או אולי לחכות להרוויח מהגידור ולמכור כאשר השקל מתחזק ביחס לדולר?

הרי אני לא זקוק לכסף אלא רק מעוניין להשקיע אותו מחדש

אשמח לשמוע גם כל עצה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 12:11
אתה רוצה לתזמן הפסד?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 12:55
מה אתה מציע? להמשיך להחזיק ולא למכור כלל?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:07
מה הסיבה שאתה לא מוכר עכשיו ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:17
הנייר מגודר, אז מה משנה לך אם השקל מתחזק או הדולר מתחזק?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:22
אם הוא חושב שהדולר ייחלש, כדאי להחזיק בנייר מגודר.

דולר נחלש -> סנופי עולה (נמדד בדולרים) -> נייר מגודר עולה
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:26
תשלום מס על הרווח
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:27
אז כמו שכתבו לך, אתה מחכה שתפסיד כדי לשלם פחות מס?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:31
זה לא בדיוק מדוייק, במשך שנים הדולר נחלש מול השקל, ועדיין הסנופי עלה, אין יחס חד־חד ערכי בין שניהם
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:35
בזמן האחרון אנחנו רואים אנטיקורלציה חזקה ביניהם.

יש שרשור אחר שבו מנסים להבין מה הסיבה, אבל זו כרגע התצפית.

בכל מקרה הטיעון שלי תקף למקרי קיצון (נניח, האמריקאים מדפיסים פי 2 דולרים).
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:40
למה אתה רוצה למכור? כי אתה חושש מכך שהגידור יטביע לך את ההשקעה. צודק.

אבל מה הפתרון שלך?! לחכות שהסיכון יתממש?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 13:52
יש לך פלח אגחי?

אולי הפתרון בשבילך הוא להחזיק אותו בדולרים בערך כנגד הסכום של הקרן המגודרת, כך במקרה של אינפלציה שקלית יהיה לך גידור באגח, ולהיפך.

בכל מקרה, יש שתי בעיות מרכזיות בקרן מגודרת. א. עלויות הגידור. ב. סיכון היפר אינפלציה.

אז אם הסכום שיש לך שם הוא סכום משנה חיים, או משמעותי מאוד, סיכון ב' תופס מקום משמעותי ולכן לא הייתי לוקח את הסיכון הזה על עצמי והייתי מוכר ומשלם מס.

אם הסכום הוא קטן, החשש הוא בעיקר מסיכון א' (סיכון ב' הוא יותר מקרה קצה, ולכן מוצדק להתיחס אליו רק במקרה שאירוע שלו ישפיע משמעותית על חייך), ובזה אני בהחלט לא מבין כמה עלות הגידור בתוך הקרנות המגודרות.

אם תהיה לך תשובה לעלות הגידור, ובנוסף אתה יודע כמה שנים אתה מתכוון להחזיק את הקרן הזו, תוכל להכניס את הנתונים לשיטס ותקבל את התשובה האם עדיפה דחיית המס או תשלומי הגידור השוטפים.

לא המלצה, לא יעוץ!
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 11:23
@חתול לילה @יעקב 1

האמת שהצלחתם לבלבל אותי.. אבל חפירות יש בשרשורים אחרים ואני מנסה לקבל החלטה :) ..

לגבי הכדאיות של החלפת נייר מגודר בנייר לא מגודר- אני מעוניין למכור כפי שיעקב ציין בשל עלויות הגידור (שאין לי מושג כמה הן משמעותיות, אני מדבר על טווח של לפחות 10 שנים) זאת בנוסף לחסרונות הנוספים של קרן ישראלית שכנראה תעלה את דמי הניהול במהלך השנים.

לגבי התזמון של המכירה- ההיגיון שלי אמר לחכות לכך שהשקל יתחזק כדי לנצל את הגידור ולהרוויח עד כמה שאפשר מהמכירה (נגיד שהדולר ירד לאזור 3 שקלים), הרי לא משנה לי אם למכור עכשיו, או עוד שנה/ שנתיים. אני מבין שאתם לא בעד הרעיון הזה ואשמח להבין למה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 11:50
ומה יקרה להשקעה שלך אם השקל ייחלש?

מה יקרה אם הוא יחלש מאוד, כפי שקרה לשקל הישן?

אתה רוצה להמר על כיווני מטבע? יש כלים יותר טובים לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 11:53
יפה. הגעת למסקנה שעדיף לא לגדר.

אבל משום מה נדמה לך שאולי דוקא בתקופה הקרובה עדיף כן לגדר.

ברור שיתכן שבשנה או בחודש הקרוב הגידור ישתלם. ככה זה הימור - לפעמים זה מצליח, בתוחלת לא.

מה שנכון לעשר שנים הקרובות נכון גם לשנה הקרובה.