⬅ חזור לעמוד הקודם
א

אורי86

פעיל במערכת החל מ- 3/5/20
52
סך הכל הודעות
23
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו?
🕒 13/01/2023 12:49
היי לא רציתי לפתוח שרשור חדש אז מצרף שאלה כאן. בקרן של אג"ח ממשלתי 2-5- מוכרים את האג"חים כשנתיים לפני מועד הפידיון? אשמח לדעת מה ההגיון הכלכלי שעומד מאחורי ההתנהלות הזאת ולמה לא לחכות כבר למועד הפידיון....
באשכול: כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון?
🕒 31/12/2022 20:51
השאלה שלך לא ברורה עד הסוף. אם הקצאת הנכסים לא מותאמת לסיבולת הסיכון שלך, או לתרחישים סבירים בעתיד הקרוב אז לדעתי לא צריך להיות ראש בקיר. בכל אופן אתה צעיר וכל שינוי שלא תעשה יכול להתבצע ע"י הפקדות חדשות...
באשכול: מה היתרונות של המדד עולמי(בלאקרוק) אל מול הסנופי? ושאלה על כסף בעו"ש
🕒 11/12/2022 21:05
הפיזור שלו יותר רחב מבחינת מספר חברות וכן פיזור גיאוגרפי. אתה יכול לקרוא בהרחבה בפוסט האחרון בבלוג, אבל באופן כללי ברוב החלופות האחרות אתה "נועל" את הכסף לטווחי זמן יותר ארוכים (פיקדון בבנק) או לחילופין חשוף לתנודות שקשורות לשינויים בריבית (אג"ח/ מק"מ)...
באשכול: למה אחרי קניית יחידות קרן בקרן כספית, ממשיך לרדת לי כסף מהעו"ש?
🕒 07/12/2022 06:34
נגיד יש לך 10,000 בחשבון ונתת הוראה בשווי 9,000. אתה תראה שהעו"ש ירד ל 1,000 כי שאר הסכום "משוריין" לממן את הפקודה שלך. אם בפועל הפקודה בוצעה בשווי 9,001 אז תראה בעו"ש 999. להבנתי אתה אמור בסוף לראות שורה אחת בשווי הביצוע בפועל....
באשכול: למה אחרי קניית יחידות קרן בקרן כספית, ממשיך לרדת לי כסף מהעו"ש?
🕒 06/12/2022 18:15
אשמח שיתקנו אותי אם אני טועה. אתה מעביר פקודה לפי השווי של יחידות הקרן באותו זמן. מכיוון שמדובר בקרן נאמנות הפקודה מתבצעת בסוף יום המסחר אבל לפי השווי של הקרן שמחושב בסוף יום המסחר וזה ההפרש בין הסכומים. בסופו של דבר אתה רואה שורה אחת בעו"ש לפי הסכום של העסקה שבוצעה בפועל....
באשכול: בניית תיק השקעות
🕒 06/12/2022 11:17
כבר עשית את הצעד לפתוח תיק השקעות אז מה גורם לך להמשיך להחזיק קופת גמל עם דמי ניהול גבוהים על מדד שאתה יכול להחזיק בזול יותר בתיק?...
באשכול: איך משקיעים בפועל באגח ממשלתי ישראלי?
🕒 30/11/2022 15:01
וואלה מעניין. והפקודה תמיד תתקבל או שזה תלוי בעוד משתנים?...
באשכול: איך משקיעים בפועל באגח ממשלתי ישראלי?
🕒 30/11/2022 13:27
שים לב שקניה ישירה מצריכה מינימום עסקה של כ- 30k...
באשכול: תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח
🕒 31/10/2022 11:23
@חתול לילה @יעקב 1 האמת שהצלחתם לבלבל אותי.. אבל חפירות יש בשרשורים אחרים ואני מנסה לקבל החלטה :) .. לגבי הכדאיות של החלפת נייר מגודר בנייר לא מגודר- אני מעוניין למכור כפי שיעקב ציין בשל עלויות הגידור (שאין לי מושג כמה הן משמעותיות, אני מדבר על טווח של לפחות 10 שנים) זאת בנוסף לחסרונות הנוספים של...
🕒 30/10/2022 13:26
תשלום מס על הרווח...
🕒 30/10/2022 12:55
מה אתה מציע? להמשיך להחזיק ולא למכור כלל?...
🕒 30/10/2022 10:48
שלום לחברי הפורום היקרים מחזיק בנייר שעוקב אחר sp500 מגודר מט"ח, לאחר העמקה נוספת את הקניות הנוספות שלי השקעתי בנייר שעוקב אחר המדד העולמי שנקנה בשקלים ואיננו מגודר. הייתי רוצה למכור את הנייר המגודר ולקנות באותו סכום מהנייר השני, אבל למרות כל הירידות השנה עדיין יש רווח של כ- 30%. האם זה סביר לחכ...
באשכול: התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות?
🕒 12/07/2022 11:20
קופות גמל משקיעות פשוט בקרנות מחקות מדד? איפה אפשר לקרוא עוד על זה?...
באשכול: רכישת קרן סל מחקה מדד
🕒 29/06/2022 14:14
שלום לכולם ! רכשתי מספר יחידות של קרן סל בשקלים (acwi בלאקרוק). איך בעצם יכול להיות שיש היצע וביקוש עבור מחיר הקרן (שהמחיר משתנה על פיו)? זה משהו שמתאפס בכל יום? בסופו של דבר הקרן מחזיקה מניות עם שווי מסוים בשוק- זה לא אומר שהשווי שלה נמדד על בסיס המניות שמחזיקה? שאלה יותר טכנית- אני עשיתי פקודה...
באשכול: אג"ח דרך קרן נאמנות מול קניה ישירה
🕒 27/06/2022 12:52
שלום לכולם קניתי אג"ח מדינה (שקלי ריבית קבועה) דרך קרן נאמנות במח"מ 2-5. ראיתי שמתחילת שנה הייתה ירידה של כ- 7%. באופן אישי, אני לא זקוק לכסף עד מועד הפירעון (של כל נייר לחוד) שזה מספר שנים בודדות. כשאני צופה בנתונים של הניירות שמהן בנויה הקרן אני רואה שדווקא צפויה תשואה חיובית עד למועד הפידיון ...