⬅ חזרה לאינדקס

למה אחרי קניית יחידות קרן בקרן כספית, ממשיך לרדת לי כסף מהעו"ש?

🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 18:02
אתחיל בלומר שאני כן רואה סוג של הסבר לכך בתנועות בעו"ש, אבל זה לא מובן למה זה קורה בפועל. אסביר.

יום שישי קניתי כמות מסוימת של יחידות קרן בקרן כספית. בתנועה בעו"ש אני רואה בדיוק את הסכום ששילמתי. (נסמן ב-X)

יום ראשון ראיתי שהייתה עליה מסוימת בשווי התיק (באתר הבנק, עמודה שנקראת שווי התיק). זכרתי פחות או יותר כמה כסף יש לי בעו"ש באותו רגע.

יום שני בבוקר, אני מסתכל ורואה שירד לי כסף מהעו"ש. אני מסתכל בתנועות בעו"ש ורואה שהסכום ששילמתי ביום שישי, פתאום גדל. (היה פחות מהרווח בשווי התיק). זאת אומרת שפתאום מהעו"ש ירד סכום X+a (כאשר a קטן מהרווח בשווי התיק).

אותו דבר קרה לי כשקניתי קרן כספית ביום ראשון (כלומר בפעם השנייה):

יום ראשון בערב, הכנסתי עוד כסף לקרן כספית. שוב, בתנועה בעו"ש אני רואה את הסכום ששילמתי בקניית היחידות קרן. (נסמן ב-Y)

יום שני בערב, אני רואה שהייתה עלייה מסוימת בשווי התיק.

יום שלישי בבוקר, אני רואה שירד לי כסף מהעו"ש, ושוב, כשאני מסתכל על התנועות בעו"ש, אני רואה שהסכום שהולך לקרן כספית גדול יותר ממה ששילמתי בהתחלה (נניח Y + b).

אז בעצם בשני המקרים זה אותו הסיפור, אבל חשבתי שאולי כדאי לציין שזה קרה פעמיים.

אני כן מבין שיש הגיון כלשהו בכך שהכסף יורד מהעו"ש ובמקביל רואים שהתנועה בעו"ש גדלה. מה שאני לא מבין זה למה זה קורה, וזאת השאלה. אם נניח הייתי מכניס את כל הכסף לקרן כספית ולא משאיר לעצמי מרווח ביטחון בעו"ש, הייתי נכנס למינוס?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 18:15
אשמח שיתקנו אותי אם אני טועה.

אתה מעביר פקודה לפי השווי של יחידות הקרן באותו זמן. מכיוון שמדובר בקרן נאמנות הפקודה מתבצעת בסוף יום המסחר אבל לפי השווי של הקרן שמחושב בסוף יום המסחר וזה ההפרש בין הסכומים.

בסופו של דבר אתה רואה שורה אחת בעו"ש לפי הסכום של העסקה שבוצעה בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 18:15
הקרן הכספית לא נסחרת ביום שישי, היא נסחרת ביום ראשון ככה שהסכום המדויק של הקנייה ידוע רק ביום ראשון.

בנוסף הסליקה הסופית של רכישת או מכירת ני"ע מתבצעת רק כעבור יום (אולי יומיים?) עסקים, ככה שההתחשבנות הסופית היא רק אחרי הסליקה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 18:58
אז ממה שאני מבין מכם, בגלל שמחיר הקנייה עלה (הוא באמת עלה, מ-102.4 בזמן שקניתי ל-102.45 כעת) מהיום שקניתי ליומיים לאחר מכן, הייתה אותה ירידה לא כל כך ברורה בעו"ש?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 06:34
נגיד יש לך 10,000 בחשבון ונתת הוראה בשווי 9,000. אתה תראה שהעו"ש ירד ל 1,000 כי שאר הסכום "משוריין" לממן את הפקודה שלך.

אם בפועל הפקודה בוצעה בשווי 9,001 אז תראה בעו"ש 999. להבנתי אתה אמור בסוף לראות שורה אחת בשווי הביצוע בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 18:54
אם אני צריך להשתמש בכסף ממכירת קרן נאמנות בארץ, האם זה בטוח מספיק להשתמש בסכום שעבר לעו"ש בינתיים תוך לקיחת מרווח בטחון כלשהו? או שעדיף לחכות לסיום הסליקה ליתר בטחון?