⬅ חזרה לאינדקס

מה היתרונות של המדד עולמי(בלאקרוק) אל מול הסנופי? ושאלה על כסף בעו"ש

🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 08:44
שלום לכולם, אני מחזיק בתיק המסחר שלי 90% בנ"ע 1159235 ועוד 10% בכספית.

התחלתי לחשוב על זה, הבלאקרוק הוא למעשה דומה לסנופי500, רק שהוא עולמי ולא ארה"ב בלבד.

מה היתרונות שלו אל מול הסנופי500? האם הסיכון בו הוא נמוך יותר לעומת הסנופי?

מה מונע ממני בעצם לחלק את התיק ל70% עולמי ו20% סנופי?

מבחינת היגיון, האם זה להשקיע כמעט באותו הדבר או שהשוני בין ה2 הוא תהומי?

שאלה נוספת, אני עתיד לקבל סכום של כ15K, כ5 מהם אני אשקיע בתיק המסחר(לא כולל הכספית). ההתלבטות שלי מה לעשות עם ה10K הנותרים. האם כדאי לי להכניס אותם לכספית או שהייתם ממליצים לי לבדוק את השוק קצת יותר לעומק ולבדוק דברים שהם מעבר לכספית?

רק חשוב לי לציין, הכספית קיימת מבחינתי בעיקר כי אני צריך כסף נזיל בתקופת זמן לא ידועה אבל קרובה, והמס הוא משמעותית רלוונטי יותר מאשר מס בפיקדון בנקאי.

אשמח שתאירו את עיניי, תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 09:04
נסה לחפש בפורום שאלות דומות. אתה לא הראשון ששואל את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 09:19
ניסיתי, אבל יכול להיות שאני לא יודע איך הכי נכון לחפש את זה. יש לך כיוון לתת לי לחיפוש?

ניסיתי לחפש את המילים סנופי ובלאקרוק, ניסיתי גם SP ובלאקרוק, ניסיתי ISHAERES SP

לא ממש הולך לי :roll:

אגב, מאמין שכתבת את זה על השאלה הראשונה שלי. אם יש דעה על השאלה השנייה אשמח לשמוע גם
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 09:25
גוגל: המשקיעה סנופי או קרן עולמית

זה תלוי בטווח ההשקעה של הכסף.

קצר->כספית

ארוך->מניות
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 14:45
שום דבר, רק קח בחשבון שהעולמי הוא כבר חשוף ב65%~ לארה״ב, מה שאומר שתהיה בחשיפת יתר לארה״ב מעבר לחלקה היחסי בכלכלה העולמית (אבל עדיין לא כמו 100% סנופי).

זה סה״כ 10k. התשואה שתקבל עליהם לטווח קצר היא אפסית, אפשר גם להשאיר בעו״ש.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 12:52
בשכר שכל חודש מקפיץ לי את העו"ש בעוד 5 פנויים, אז זה לא רק 10 אתה מבין?

וגם במבט אחר, גם אם נניח וזה היה רק 10 - עדיין גם לעשות 10-15 שקל(ברור שזה זניח, מדבר איתך נטו על הפרנציפ) יותר ממה שזה היה עושה בבנק אם היה שוכב בעו"ש, זה עדיין עדיף מבחינתי אתה מבין?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 21:05
הפיזור שלו יותר רחב מבחינת מספר חברות וכן פיזור גיאוגרפי.

אתה יכול לקרוא בהרחבה בפוסט האחרון בבלוג, אבל באופן כללי ברוב החלופות האחרות אתה "נועל" את הכסף לטווחי זמן יותר ארוכים (פיקדון בבנק) או לחילופין חשוף לתנודות שקשורות לשינויים בריבית (אג"ח/ מק"מ)