⬅ חזור לעמוד הקודם
R

Roberto293

פעיל במערכת החל מ- 29/4/20
75
סך הכל הודעות
10
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: הצהרה עם ניסוח בעייתי בשובר 351
🕒 06/04/2021 20:07
כשאני חושב על זה שוב בעקבות מה שכתבת - אם אני בוחר שלא לסמן V, יש כמה אפשרויות שאני רואה שאפשר לפרש את זה: 1. אני מחזיק בפיקדון בנקאי בחו"ל. 2. מעולם לא היה לי פיקדון בנקאי בחו"ל, ולכן זה לא נכון לגבי ש-"איני מחזיק עוד" (כי "עוד" מסמל על כך שפעם החזקתי פיקדון בנקאי בחו"ל, דבר שאינו נכון). 3. בהתא...
באשכול: הצהרה עם ניסוח בעייתי בשובר 351
🕒 05/04/2021 12:03
זה כנראה איזוטרי, אבל אולי שווה לברר ליתר בטחון. קיבלתי את שובר 351 שנועד לדיווח מקוצר על הכנסות מחו"ל. בשדה של "הצהרת המשלם" בשובר ישנה שורה שאומרת: "איני מחזיק עוד בפיקדון בנקאי בחו"ל " . צירפתי גם תמונה של החלק המדובר. אני מחזיק בחשבון ב-IB עם הניירות vti+vxus, ויש לי שם גם מזומן שלא מושקע כרג...
באשכול: המרה לדולרים בברוקר זר זה משהו שצריך לדווח עליו למס הכנסה?
🕒 29/03/2021 09:56
אני כנראה הולך לדווח למס הכנסה בלי קשר, אבל זה על דיבידנדים בסכום קטן. עד עכשיו הייתי בטוח שהמרה לדולרים זה לא משהו שמעניין את מס הכנסה, אבל אז נתקלתי ב-IB בדוח שנקרא Fix Income Work sheet שהופיע תחת שדה ה-Tax ב-Reports. בדוח הזה מופיעות כל המרות המט"ח שביצעתי, ביחד עם הרווח/הפסד שנוצר לי בעקבות כ...
באשכול: האם ישנה דרך להגן על מזומן מאינפלציה לטווח קצר
🕒 09/09/2020 18:34
מנצל את מה שכתבת על פיקדון קרמבולה במזרחי: נכון לימים אלה, אם מישהו רוצה להגן על עצמו מאינפלציה בין אם לטווח הקצר ובין אם לטווח הארוך, למה שיעדיף אג"ח ממשלתי ישראלי שצמוד למדד על פיקדון קרמבולה? להבנתי, אם אתה מושך כסף מהפיקדון לפני תום תקופת הפיקדון אתה מקבל הצמדה למדד - שזה אותו מצב כמו במכירה ש...
באשכול: התיק שלי
🕒 01/09/2020 22:31
אתה צודק- אולי הייתי צריך להיות ברור יותר: אני ספציפית חיפשתי משהו שייתן קורלציה שלילית מספיק חזקה למניות - אז התכוונתי לאג"ח לטווח הארוך. זה אכן נייר שמתייחס ספציפית לארה"ב, אבל דיברתי על ארה"ב בגלל שבשלב מוקדם יותר בדיון נכתב:...
🕒 01/09/2020 20:49
אבל לפי מה שהבנתי זה דווקא דבר טוב להיכנס לכמה אפיקי השקעה עם גורמי סיכון שונים (עד כמה שאפשר) כדי לא להגיע להפסדים רציניים כשאפיק אחד במשבר. וגם - למה זה בהכרח זניח? אם נסתכל למשל על התקופה שכתבתי למעלה (23.3.20 - 20.2.20) הנייר VT ירד בערך ב- 34% בעוד ש- edv עלה בערך ב- 14%. עדיין הפסד של 20%, א...
🕒 01/09/2020 20:39
צודק. אכן ראיתי שבתקופה שבין ה-20 בפברואר ל-23 מרץ השנה - VT ירדה משמעותית, EDV עלתה משמעותית והקרן "מגדל אג"ח ממשלתי ללא חברות" ירדה. אז אני מבין שאג"חים ממשלתיים בארה"ב נותנים קורלציה שלילית למניות ואג"חים בישראל לא בהכרח נותנים? מה ההסבר לזה בעצם?...
🕒 31/08/2020 22:21
אג"ח ישראלי ממשלתי לא נותן קורולציה שלילית למניות גם כן?...
באשכול: שאלה על מקרים שביטוח SIPC מכסה
🕒 01/08/2020 23:06
קראתי על הביטוח הזה והבנתי שהוא מגן מפני אובדן מזומן\ני"ע, אך לא בכל מצב (למשל, להבנתי הוא לא מכסה במקרה של פריצה לחשבון). אני יודע שהוא מגן מפני אובדן מזומן/ני"ע במקרה שהברוקר נופל, אך האם הוא מגן מאובדן כזה גם במקרה שהברוקר לא נפל ולא מדובר בפריצה לחשבון? למשל, אני מדבר על מקרים כגון: כשל טכני ש...
באשכול: קרן השתלמות IRA למובטל, או הדבר שהכי קרוב לזה
🕒 25/07/2020 18:43
תודה על העזרה. אני מכיר ששכירים שפותחים IRA צריכים לפתוח עוסק פטור. לא אצטרך לעשות זאת בתור מובטל?...
באשכול: קרן השתלמות IRA למובטל, או הדבר שהכי קרוב לזה
🕒 23/07/2020 00:12
לפני כמה חודשים פוטרתי ואני כעת מובטל. באותה עבודה פתחו לי קרן השתלמות בבית השקעות שהצטברו בה 25 אלף שקל שהופקדו במהלך 2019. יש לי 2 בעיות כרגע בנוגע לזה: 1. אין בבית ההשקעות הזה מסלול השקעה לקרן השתלמות שתואם למשהו שאני רוצה (השקעה ברוח של המשקיעה). 2. דמי ניהול של 0.75% - אני מניח שאפשר למצוא מ...
באשכול: פיזור הכסף בין מוסדות פיננסיים שונים עם מערכות שונות בהקשר של אבטחה
🕒 09/07/2020 23:45
למיטב זיכרוני מישהו פרסם כאן באיזה שהוא פוסט פעם שפורץ יכול לשחק עם אפשרויות מתחכמות בניירות ערך (אולי אופציות?) כך שיהיה אפשר לבצע עקיצה כלשהי שתניב לו רווח. בנוסף, אם לנוכל תהיה גישה לחשבון שלי אז מניח שגם תהיה לו גישה להרבה פרטים אישיים שלי שמופיעים שם ועם קצת תחכום אולי הוא יוכל גם להוציא כסף מ...
🕒 09/07/2020 22:48
מה זאת אומרת "מה יתן"? אם הוא פרץ לחשבון שלי, אני מניח שתהיה לו את היכולת למכור ולקנות מניות דרך המערכת. לא ככה? וגם אם בתי ההשקעות מכוסים בעניין הזה (ואני די בטוח גם כן שזה המצב) עדיין הייתי רוצה לא להגיע לסיטואציה הזאת מלכתחילה....
🕒 09/07/2020 19:14
אבל אם נניח מתבצעת פריצה כלשהי למערכת שבתי ההשקעות משתמשים בה - לא יכול להיגרם נזק כספי מסוים (נניח, על ידי מכירה וקנייה של ניירות ערך בדרך זדונית)?...
🕒 09/07/2020 02:54
אני כרגע מתלבט בין להשקיע בבית השקעות ישראלי לבנק (IB ירד מהפרק כרגע). בפסגות קיבלתי תנאים טובים. עם זאת, ההעדפה שלי היא לא לשים את כל סכום ההשקעה אצלם אלא לפזר בעוד מקום. לכן, חשבתי על לפזר את הכסף בעוד בית השקעות ישראלי - לצורך העניין במיטב דש שקיבלתי שם דיל לא רע עבור חשבון עם קרנות מקומיות בלב...