⬅ חזור לעמוד הקודם
i
ilya1131
פעיל במערכת החל מ- 6/3/18
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: החזר מס- השפעה של משיכת פיצויים
🕒 04/03/2022 00:00
אז לגבי 2020, עבדתי עד סוף מאי, כלומר כמעט חצי מהשנה, וכמובן בזמן הזה שילמתי מס גבוהה מאוד(35 מס שולי אם אני זוכר נכון), ומאותו הרגע בעצם ההכנסה נעצרה כלומר שילמתי הרבה יותר ממה שהייתי צריך באותה השנה- מה שכמובן אומר שיש קייס להחזר.
הפיצויים היו כ28 פטור, וכ26 חייב, כאשר למיטב זכרוני שילמתי כ8-9 מס...
באשכול: החזר מס- השפעה של משיכת פיצויים
🕒 03/03/2022 14:39
אני בתהליך בחברה שעוסקת בהחזרי מס,
בקצרה- סכום ההחזר הראשוני היה גבוהה בכמעט שליש מהסכום לאחר בדיקה וקבלת מסמכים מחברות הביטוח.
אני אסביר- אני מעוניין לקבל החזר על השנים 2018,2020 ו2021.
2018 מגיע לי החזר מאחר והשתחררתי מהשירות הצבאי ועבר פרק זמן מתחילת השנה ועד תחילת העבודה לכן מבחינת המס מגיע ל...
באשכול: פתרון לצורך להדפסת מסמכים פעם בשנה בממוצע
🕒 10/06/2021 21:44
הבעיה במדפסות בכלל וביתיות בפרט היא לא עלות המדפסת עצמה- שבמקרים רבים החברות מוכרות אותן אפילו בהפסד
אלא הדיו- ושם נמצא העושק העיקרי.
that said יש גם בעיתיות עם המדפסות עצמן, מי שיצא לי להחזיק אחת כנראה מכיר את התופעה שיש בהן פגמים מובנים כאלו ואחרים(כמו בהרבה מכשירי אלקטרוניקה פשוט במדפסות זה קיצ...
באשכול: החזר מס- הכללה של מיסים ששולמו במשיכת כספי פיצויים
🕒 28/05/2021 20:25
אני מתכוון בקרוב לבקש החזר מס על שנת 2020,
אני סיימתי לעבוד בערך באמצע 2020, ומשכתי כספי פיצויים פטורים וחייבים.
שמעתי שאפשר להתייחס לכספי הפיצויים ששילמתי עליהם מס בתור חלק מההכנסה שלי במהלך אותה השנה ולהכליל את זה בבקשה להחזר מס.
האם אכן כך הדבר?...
באשכול: מציאת איזון בתחביב יקר
🕒 05/12/2020 21:54
יכול להיות שדעתי לא תהיה כלכך פופולרית. אבל לדעתי עדיף שתשקיע בתחביב יחסית הרבה ותחסוך בכל שאר התחומים בחיים.
אני לא אומר להתנתק מהחישובים הכלכליים של ההוצאות השנתיות, אבל אם נגיד אתה מרוויח X אז אני הייתי משקיע בין 30-60% מאותו הX על התחביב שנותן לי סיפוק, ומצמצם בכל שאר תחומי החיים(כמה לצמצם זה ח...
באשכול: סודה סטרים
🕒 30/11/2020 18:49
לא שמעתי על הנושא, אבל להתסיס מים נשמע לי תמוהה
חלק מהרעיון של מגיז סודה, הוא שאני לא צריך לתכנן מס ימים מראש מתי יתחשק לי סודה
אלא אני פשוט מגיז ושותה.
מה שכן אני משלם על התענוג הזה פרמיה לא קטנה בכלל
כיוון החשיבה שלי הוא להשאיר את הטכנולוגיה של הסודה כמו שהיא רק לחפש דרך להוזיל את עלות המילוי ...
באשכול: סודה סטרים
🕒 30/11/2020 17:12
מקפיץ את השרשור,
נגמר לי בלוני גז של המנוי- לפני פחות משנה כשהצטרפתי קניתי ב650 את המכשיר הבסיסי, כמה בקבוקי הגזה ותוכנית של 13 בלונים(12+1)
בשיחה עם סודה סטרים על חידוש המנוי הציעו לי חבילה של 24 בלונים ב1080 שקל לשלוש שנים, או בקיצור משהו כמו 45 שקל לבלון, "זיל הזול"
גם עם 5% הנחה של האשראי זה...
באשכול: דמי ניהול קה"ש IRA
🕒 18/09/2018 13:55
תודה רבה על התשובה המהירה!
תודה רבה, אבדוק אז את הנושא יותר לעומק.
אשמח אם תתקנו אותי בשביל הסדר שלי בראש: דמי הניהול בIRA נמוכים מדמי הניהול בקה"ש שמנוהלת ע"י גוף 'מוסמך', ובנוסף בIRA לעומת גוף אחר שמנהל את הכספים שלי אני לא יכול לקחת הלוואה כנגד הקרן השתלמות(הבנתי פשוט שההלוואה אחרי 6 שנים היא כ...
באשכול: דמי ניהול קה"ש IRA
🕒 18/09/2018 12:01
אמנם שני נושאים שאינם קשורים אבל לא רציתי לפתוח שני שירשורים.
אז לנושא הראשון:
התחלתי לבדוק עכשיו את הנושא של קה"ש IRA, הגיעה הזמן שאתחיל לקבל קרן השתלמות בעבודה אז התחלתי לפנות לגופים שנותנים קה"ש IRA, דיברתי עם מיטב דש- עוד לפני שבכלל הגענו לדיבור על דמי ניהול אמרו לי דבר כזה שאני חייב לפחות 50K...
באשכול: מס רווחי הון בתלות בתקופת ההשקעה
🕒 24/07/2018 00:17
תקנו אותי אם אני טועה אבל ראיתי שיש בארהב מס רווחי הון שהוא תלוי במשך זמן ההשקעה-כלומר כמעט40% מקסימלי על רווחי הון מהשקעה קצרת טווח, ירידה ל 20% להשקה מעל שנה ו18% מעל 5 שנים.
האם יש משהו דומה גם בארץ או שכאן זה רק 25% מס קבוע שאין אפשרות לשחק איתו.(פרט ל15% באגח)?...
באשכול: מס שאלות בקשר לIB
🕒 25/06/2018 23:21
אין לי מינוס באף פוזיציה וגם לא שורט.
לאחר צט עם נציג הבנתי ממנו שזה אומר בסהכ שהמאזן מזומן בחשבון נמוך ואם הוא יהיה שלילי אז יכולים להוציא אותי מפוזיציה.
בגדול זה דבר שטכנית לעולם לא יכול לקרות לכן מדובר בהזהרה בלבד- פשוט הודעה של "תשים לב"....
🕒 25/06/2018 23:04
העניין הוא שלא השתמשתי בשום מינוף... אני משקיע רק כסף שיש לי ולא כסף שאין לי.
קיבלתי תשובה אוטומטית כזאת:
However, Whenever an account's Excess Liquidity as a percentage of the Net Liquidation Value falls below 5 % the system automatically sends out a margin warning message. This message is sent a...
🕒 25/06/2018 22:34
סליחה על ההקפצה אבל שוב בקשר לשאלה הראשונה
אני מקבל את המייל הזה כל יום בשעה 12 בלילה כבר איזה שבוע וחצי.
אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה אומר?...