⬅ חזרה לאינדקס

עזרה למשקיע המתחיל

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2016 16:22
שלום,

אנחנו זוג בני 30 וקצת עם ילדה טריה, עם הכנסה חודשית ממוצעת של כ 16,000 נטו (כרגע רק שלי, אשתי סטודנטית).

בנוסף, יש דירה בבעלותינו ללא משכנתא שמכניסה שכ"ד של 4,000 ש"ח.

רכשנו בית לפני כשנה ועליו יש משכנתא של בערך 1 מש"ח - 7200 בחודש ל 12 השנים הקרובות ולאחר מכן סכום הרבה יותר נמוך.

כיום אנחנו סוגרים את החודש ב +1000/1500 ש"ח לאחר ירידת המשכנתא, ויש לנו סדר גודל של 20 אש"ח בעו"ש.

בנוסף יש לי קרן השתלמות של כ 150 אש"ח, ואני יכול לקחת ממנה הלוואה בריבית זולה - או כך לפחות זה היה לפני כמה חודשים.

אני מרגיש שהדירה הלא ממושכנת שלנו יכולה להכניס עוד כסף ע"י מינוף, וכך גם קרן ההשתלמות - אפשר לקחת הלוואה ואז להשקיע באפיק סולידי או קצת פחות סולידי ולהרוויח, האם המחשבה נכונה?

אני לא מחפש יעוץ מהפורום לאלו אפיקים ללכת, אני כן מחפש ייעוץ במובן של האם הייתם לוקחים הלוואה מקרן ההשתלמות וכן/לא משכנתא על הדירה הנוספת לצורכי השקעה.

תודה מראש לעונים,

אלעד
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2016 19:43
@אלעד ר : אני לקחתי הלוואה מקה"ש לטובת השקעות.

הכסף השוקע לא בשוק ההון, בתקווה שהשקעה בתחום אחר, מהווה קורלציה שונה מהחיסכון של קה"ש ובכך מקטינה את הסיכון.

אציין כי להלוואה/מינוף יש כמובן חסרונות - מעבר לסיכון שיש במינוף, הרי שאפיק קה"ש בגלל יתרונותיו נכון שיהיה מנייתי ככל הניתן, אך הלוואה (למיטב ידיעתי) ניתן לקחת רק מול קהש במסלול הכללי (אשמח להארה/הערה אם אפשר לקחת הלוואה גם במסלול מניתי)

לשימושך/לשיקולך - כמובן לא המלצה ולא..
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2016 21:49
יש לי קה"ש במסלול 100% מניות, כשביררתי בחברה נאמר לי שלא ניתן לקחת הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2016 02:06
במיטב אפשר.

אני כן ואף עושה זאת.

אני אישית הייתי משאיר דירה אחת לא ממושכנת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2016 13:17
נחמד מצידם.

ב-IBI לא(מסלול מחקה מדד מנייתי)
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2016 14:31
תיאורתית אתה צודק, מעשית לדעתי אתה צריך להמתין עד שאשתך תייצר הכנסה מעבודה, מאחר ותשלומי המימון החודשיים הם בגובה 7,200 זה די בעייתי, מאוד גבולי, יש בחיים בלתמים תמתין, משכנתא היא לטווח ארוך... כדי לשלם בבטחה תשלום חודשי של 7,200 ש"ח (צריך לקחת בחשבון יכולת להכיל ילד נוסף, גידול עתידי בתשלומי המשכנתא החודשיים עקב חשיפה להצמדה למדד או ריבית משתנה במסלולים מסויימים, ויתכן גם חוסר בטחון תעסוקתי בעתיד) עדיף היה אם ההכנסות שלכם היו פי 4 כלומר 28,800

כאשר אשתך תוסיף הכנסה מעבודה תוכל לקחת מימון כנגד הנכס הלא ממושכן ולקנות נכס מניב נוסף בזהירות ! כאן כבר יהיו לך שני הכנסות משכר עבודה ושני הכנסות פסיביות מנכסים מניבים.

החשיבה שלך נכונה רק יש לשמור על כללי זהירות, את הכסף הנזיל שברשותך תשמור עבור בלתמים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2016 14:44
אני מאוד שמרן ולא ממנף. מעדיף לסגור כל הלוואה (או משכנתא) לפני שמתחילים בהשקעות.

במידה וקרן ההשתלמות נזילה, הייתי מושך אותה וממחזר את המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2016 08:28
תודה רבה לעונים.

באמת אשמור כרגע את נושא מישכון הדירה הנוספת בצד.

שנה טובה!