⬅ חזרה לאינדקס

הקשר בין שער הדולר העתידי להשקעה בפלח האגח"י

🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 11:47
אני מעריך שעוד כמה שנים סיכוי גבוה להחלשות השקל מול הדולר לרמות של >=5 שקלים לדולר.

האם במצב זה עדיף לקנות אג"ח דולרי של ממשלת ארה"ב במקום אג"ח שקלי של ממשלת ישראל, או שגם במקרה זה סביר שתשואות

יותאמו בעקבות אינפלציה גוברת, והשפעות אחרות.

מתלבט.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 12:15
אם נסתכל על מה שקרה בלבנון למשל, כאשר המטבע נחלש התשואות אכן גדלו ל 10-20% בשנה.

ואז המדינה פשטה רגל וחדלה פרעון לכל האג"חים שלה. כך שלא הייתי בונה על זה דווקא.

מצד שני, האם באמת השקל הוא זה שייחלש? אם תסתכל במצב החוב האמריקאי אז יהיה ברור לך שמתישהו יהיה איזה פיצוץ, או חדלות פרעון או היפראינפלציה.

לדעתי במקום להמר על מט"ח עדיף להשקיע בנכסים ריאלים (זהב/נדל"ן/מניות)
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 13:51
במה החוב שלהם (ביחס לתוצר) שונה ממדינות מפותחות רבות אחרות?

לא ידועה לי קורלציה בין חוב יחסית גבוה לבין המצב הכלכלי העתידי. לרוסיה יש חוב של פחות מ-15% ביחס לתוצר, מישהו מהמר עליהם כאימפריה הכלכלית הבאה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 14:13
תודה, אכן חדלות פרעון זה אחד מהחששות, מה שכן אני לא בטוח במקרה של נפילת השקל אך ללא חדלות פרעון אילו אגחים עדיפים.

אני כבר מושקע בקרנות מניתיות, המחשבה רק על החלק האגחי, האם עדיף להשאיר אותו כישראלי גם בהנחה של קריסת השקל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 10:25
עוד דעות, הצעות, רעיונות ותובנות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 13:11
בהנחה של קריסת השקל, די ברור שעדיף ללכת למטבע אחר שאתה מאמין בו, אבל ברור לי שאתה לא באמת מניח כך, אלא אתה רק חושש מזה, אז לכן אני במקומך הייתי עושה כמו שחתול לילה אמר ומשקיע את הכול בנכסים ריאליים, כי כל הסיבה שאתה מושקע באג"ח זה בשביל להגן ולא לקחת סיכונים משמעותיים, וברגע שאתה חושב שגם האג"ח זה סיכון משמעותי, ואפילו אג"ח צמוד, אז קשה לי לראות היגיון בהשקעה באג"ח.

אם אני הייתי מאמין כמוך, (התיק שלי רק מניות, ולכן הצורה היחסית סולידית שלי להרוויח מהעניין הוא כך) אז הייתי פורס את המשכנתא לכמה שיותר שנים, שההחזרים יהיו קטנים כמה שאפשר, וכמה שיותר בריבית קבועה, והמעלה של זה, שאם התממש התחזית ברור שזה יגרור אינפלציה משמעותית ואפילו היפר אינפלציה, וכך החוב יישחק בצורה דרמטית... (הרעיון הזה העשיר הרבה הוליגרכים רוסים בתחילת דרכם)

ולדעתי האישית אם החששות שלך בכיוון הפוליטי, אז דעתי האישית זה חשש שהוא סוג של גל שיעבור, וגם אם אתה חושב שבטווח הארוך המדינה תקרוס כלכלית (שלדעתי זה לא חשש ריאלי) בכל מקרה לא נראה לי שיהיה שינויים כל כך משמעותיים בתוך 5 שנים.

ואם החשש הוא ההייטק, זה נכון שהייטק קידם את המדינה בשנים האחרונות בצורה משמעותית, אבל הכלכלה בישראל מגוונת הרבה יותר ממה שנראה כאן בפורום, ותעשיית ההייטק בסוף באמת שיש לה מה להציע... היא לא סתם מצליחה... זה נכון שיכול להיות איזונים, אבל עדיין קשה לי להאמין שינויים כל כך דרמטיים.