⬅ חזרה לאינדקס

איך מחושב מחיר מניה בזמן אמת?

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 16:56
מה קובע את מחיר המניה בזמן אמת? האם כל עסקה שמתבצעת במחיר מסוים היא הקובעת לאותו רגע את מחיר המניה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 17:36
היצע וביקוש...

אי אפשר לחשב, השוק קובע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 18:07
כן. אגב אין דבר כזה באמת "מחיר מניה בזמן אמת". המחיר אינו רציף אלא דיסקרטי (בדיד) - אוסף הנקודות בהן היצע וביקוש באותו מחיר נפגשו.

אם אתה מתכוון למחיר שמציגים אתרים שונים - הרי שאכן מדובר במחיר של העסקה האחרונה.

ככל שהמניה סחירה יותר, שינויי המחיר (מחיר העסקאות לפי ציר הזמן) ידמו לרציפים יותר מבדידים ועל כן נוצרת יותר התחושה של "מחיר מניה בזמן אמת".
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 18:20
בגדול אין כזה דבר.

בשעות המסחר יש מחיר ביקוש ומחיר היצע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 18:26
אם זה כך יוצא שאין לשוק "רצון" אמיתי לגבי מניה מסוימת. המחיר במהלך היום ובסופו הוא פשוט אוסף "הורדת ידיים" בין המוכר לקונה

אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 18:42
לא יודע מה זה הורדת ידיים

אבל יש קונים ויש מוכרים

כשקונה ומוכר לוחצים יד (מחיר פקודת הקניה גדול או שווה למחיר המכירה), יש עסקה

וזה כנראה המחיר שאתה רואה (last deal price)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 18:49
לא. פשוט אין כזה דבר.

תחשוב על זה אחרת:

לך לחלפן כספים ותשאל אותו "מה שער הדולר", מה הוא יענה לך?

"קונה או מוכר?"

לפי התשובה שלך הוא יתן לך שער.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 15:39
לך לגוגל ותשאל אותו "מה שער הדולר", יתן לך מספר.

זה יהיה השער היציג, שאף אחד לא קונה בו או מוכר בו, אבל מקובל לחשוב שהוא שער הדולר.

כנ"ל בבורסה, תשאל כמה שווה מניית אפל ותקבל מספר. זה לא אומר שאתה יכול לקנות או למכור במחיר הזה, אבל זה השער.

והשער הזה הוא המחיר בעסקה האחרונה. בערך. זה בעצם די מסובך, יש עסקאות שנחשבות ועסקאות שלא (אם אני מוכר לך מניה יחידה בשקל השער לא יזוז אפילו לרגע), אבל בעקרון המחיר בעסקה האחרונה.

ואפילו שהשער לא משפיע על המחיר בעסקה הבאה, יש לו חשיבות. למשל בקביעת NAV של קרן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 16:08
זה לא אומר שזה נכון...

אני לא יודע מה "מקובל" רק שאין לו יותר מדי משמעות, כלומר אפשר להניח שאתה תמכור או תקנה קרוב למספר הזה אבל כמעט בוודאות שלא במספר הזה בדיוק.

אחלה, חסר משמעות, במיוחד לא בשעות המסחר.

נכון מאד, רק מה זה נותן לך?

תסתכל על שער של אפל כרגע, איך זה רלוונטי לך אם יש לך אפל ואתה רוצה למכור או שאין לך ואתה רוצה לקנות?

וזה עוד דוגמא אופטימית, קח מניה ממדד היתר בת"א גם כן בשעות המסחר ותראה שהשער פעמים רבות אפילו לא קרוב לשער שאתה תמכור או תקנה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 23:17
בני אדם אוהבים דברים פשוטים. מה שער הדולר? תביא מספר, אל תספר לי על קניה ומכירה, המחאות ובנקנוטים.

ברור שאם אני רוצה בפועל לקנות או למכור זה משנה, כל זה ועוד קצת.

אפשר יותר טוב.

לפלוני (או כמו שסבא שלי היה מתחיל סיפור - ליהודי אחד) יש 398 מיליון מניות של פייסבוק. השער (הלא אמיתי) הוא 136$. כמה הוא יקבל אם יחליט למכור הכל?