⬅ חזור לעמוד הקודם
מ
מישו2
פעיל במערכת החל מ- 24/5/22
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: דירות להשקעה
🕒 24/05/2025 09:01
נכון מאוד. רק שהתדירות של מקרים כאלה לא עולה על תדירות של כמה ימים רעים בבורסה הגורמים לאדם נורמלי יותר שעות של אי נוחות....
באשכול: מימוש ומינוף עליית ערך הדירה, האם אפשרי?
🕒 14/02/2025 18:43
אם רצית לקנות בכסף דירה אחרת אז יש פעולה פשוטה יותר עם פחות עמלות לדעתי ובטח פחות סיכון.
קוראים לזה "מילוי כיס הלוואה" או משהו דומה (הציעו לי את זה מזמן, אולי שיבשתי את הביטוי).
אתה בעצם מגדיל את המינוף שלך על הדירה הנוכחית ואת הכסף אתה מקבל לרכישת דירה אחרת.
ההוצאה המרכזית הינה שמאי אשר מגיע כדי...
באשכול: האם למכור דירה שרכשתי להשקעה?
🕒 10/10/2024 19:12
עשית כ-70% בשנה עלית ערך (לא לקפוץ עליי עם חישובים מדויקים וIRR עכשיו...) ואתה רוצה להמיר את זה בהשקעה של פי עשר פחות באפיק אחר.
מזכיר לי אותי בשנת 2011 - גם אני חשבתי וגם עשיתי דברים דומים בגלל חוסר ניסיון......
באשכול: מס היסף המתוכנן
🕒 09/10/2024 09:12
שלום לכולם.
קראתי על מס היסף החדש ורציתי להבין האם הבנתי נכון.
נניח נישום משתכר בשנה 721,000 ש"ח מיגיעה אישית.
בנוסף, באותה שנה, רווח ההון שלו הוא 800,000 ש"ח.
לפי מס היסף (הישן) של 3% מכל הכנסה, הרי שעליו לשלם מס יסף 3% על 800,000 ש"ח.
לפי מס היסף החדש רק על רווח הון מעל תקרה, הרי שעליו לשלם מ...
באשכול: כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת
🕒 18/09/2024 21:45
קודם כל ברוכה הבאה!
אני כמעט שלא מסכים לכל מה שנאמר בתגובה שציטטתי.
נפלה בחלקכם הזדמנות (כמעט בטוחה לדעתי) להגיע לביטחון כלכלי גדול מאוד וזאת בתוך 4-5 שנים.
כל זאת ללא מינוף, ללא סיכון, ללא יזמות, כשכיר!
זה פעם היה בלתי אפשרי (גם למנכ"ל), לפני כ-10 שנים שמור למעטים בלבד אך היום יש יותר ויותר עו...
באשכול: ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון
🕒 28/08/2024 20:33
S&P קיים רק 67 שנה..
אבל נכון שתמיד אפשר להסתכל על 500 החברות הגדולות.
שים לב שכשאתה אומר נדל"ן אתה הרבה פחות ספציפי. אתה מתכוון לדירה דמיונית ממוצעת. בפועל אין אדם בעולם שמחזיק או החזיק בכזו דירה.
אגב אני הייתי דווקא מתעניין בתשואה הממוצעת כולל מינוף (ממוצע משוקלל לכל האנשים שרכשו S&P או נדל"ן) ...
באשכול: טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר.
🕒 26/08/2024 15:29
הי. נחשפתי רק כעת לפוסט ולתגובות.
אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בהקשר הנדל"ני:
מה היה מחיר הקניה?
מה היה מחיר הקניה? אני מניח כי לא שילמתם מס רכישה כדירה שניה?
מכירה של הדירה הראשונה? באיזה מחיר? 2.6M? בכמה בממוצע השכרתם את הדירה לאורך השנים?
מכירה של הדירה השניה? באיזה מחיר?...
באשכול: הפניקס - יומן מסע
🕒 26/08/2024 10:26
לטעמי הבעיה באתגרים אינטלקטואליים בעבודה היא הציפייה והלחץ של "הסביבה" ממך לפתור את האתגרים בצורה טובה ובזמן סביר.
למעשה אלה מבחנים קטנים אך רבים במהלך הקריירה המייצרים סטרס (גם אם קטן) שחולף עם סיום האתגר אך חוזר באתגר הבא, כך לאורך שנים רבות של עבודה.
כנראה שיש כאלה אנשים שבסדר עם המצב ואולי אף ...
באשכול: הפניקס - יומן מסע
🕒 25/08/2024 11:40
זה קצת עצוב לשמוע על אנשים כאלה אבל אכן זו המציאות לרוב מזדקני ההייטק. זה מזכיר את הסיפורים על זקנים המשתחררים אחרי הרבה שנים מהכלא ובעצם מתגעגעים לחזור....
באשכול: הצעה מגאמפא
🕒 21/08/2024 07:46
תשמע, באותה מידה אתה יכול להסתכל על עובדים בעוד חברות לא גמפא בארץ ובעולם שם המנייה עלתה הרבה יותר מכל גמפא (AVGO גם בארץ, TSLA בחו"ל).
אתה אומר בעצמך "אני לא חושב שתוספת של 100 אלף בנטו בשנה תשנה לי את רמת החיים מהותית" אז לכן השאלה מה אתה מוכן לעשות כדי כן לשנות את רמת החיים מהותית?
אתה רואה בעצ...
🕒 20/08/2024 14:46
אני חושב (בזהירות) שהתשובה טמונה במה תעשה המנייה של חברת הגמפ"א המדוברת בשנים הקרובות אל מול המנייה של החברה הנוכחית.
ניכר שמנהל כמוך שעבד ב-X השנים האחרונות בחברת גמפ"א הרוויח יותר ממך (X גדול מ-0 וקטן ממספר השנים המקסימלי בו חברת גמפ"א כלשהי מעניקה RSU בארץ. אם אני לא טועה המקסימום הוא כ-12 שנים...
🕒 10/08/2024 10:11
לפי דבריך (שויכתי ל level נמוך בגלל שנות הניסיון שלי) אתה די צעיר. נראה שהחלטת כבר ואתה לא באמת מקבל עמדות אחרות.
זה אופייני לרובנו (גם אני חשבתי תמיד שאני יודע הכל). רק בעתיד תבין שאין חכם כבעל ניסיון....