🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2016 12:46
הכל תלוי אם הקריירה חשובה לך או כמו שאני מאמינה לרוב חברי הפורום, העצמאות הכלכלית חשובה לך יותר ולכן אולי הפורום הזה לא מייצג במיוחד את האוכולוסייה הכללית.
אני כרגע עובדת בהייטק, יש לי קריירה לא רעה ושם טוב בשוק שלי. אני יכולה ללכת לתחום אחר לחלוטין כמו שלפעמים אני חולמת לעשות ולקבל שם שכר נמוך יותר, אבל אני לא רואה סיבה לכך. הקריירה שבחרתי בה היא 50% מתוך עניין ואתגר ו-50% מתוך העובדה שידעתי שאני אוכל לעשות בה כסף טוב. העבודה הזו מאפשרת לי לחסוך כ-60% מההכנסה שלי מדי חודש ועדיין לחיות טוב מאוד (לפי סטנדרטים של אדם רגיל לא של המשקיעה) ואפילו ליהנות בדרך. בשנייה שאגיע למספיק הכנסה פסיבית שאני לא חייבת לעבוד בה אני אתפטר בלי לחשוב פעמיים. כרגע, העבודה שלי עוזרת לי לחסוך כסף לקראת הפרישה ומעבר לכך, כרגע אני בוחנת מספר הצעות לעבודה עם שכר גבוה יותר וכנראה שאעזוב לשם. גם בגלל שמקום חדש ותפקיד חדש יספק לי יותר עניין אבל בעיקר בגלל שזה יקצר לי את הדרך לעצמאות כלכלית.
בשלב הזה, שבו אני עצמאית כלכלית ולא תלויה בהכנסה מעבודה, אז לא תהיה לי שום בעיה לבחון תחומים בשכר נמוך יותר וכמובן בפחות שעות עבודה. אז העבודה היא מרצון, בשביל הנשמה ולא בשביל הצורך להתפרנס. אני אוכל לבחון הרבה תחומים ולבדוק אם אני אוהבת אותם והאם יש לי תשוקה מהם, אבל המשכורת בכלל לא תהיה פונקציה בהאם אני רוצה לקחת את המשרה הזו או לא ולכן בשלב הזה לא תהיה לי בעיה לרדת במשכורת בשביל הקריירה.