⬅ חזרה לאינדקס

ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2016 16:59
ברור לכולנו שנושא שכר מכיל בתוכו משתנים רבים, ימי חופשה ימי מחלה תשלום שעות נוספות וכו'.

כמוכן גם נושא העלייה בקריירה נזיל מאד, לאחד עלייה היא חברת סטארטאפ, לשני קביעות, לשלישי תפקיד ניהולי וכו'.

ובכל זאת אם היינו מצמצמים את הדיון, האם בראייה רחבה השכר חשוב מהפיתוח האישי בעבודה או לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2016 18:56
בהחלט שכן רק חשוב לי להגדיר שמבחינתי "עלייה בקריירה" אומרת שאיכות החיים שלי משתפרת ולא בהכרח התפקיד שלי בעבודה כלשהי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2016 19:01
דיונים כאלה הם חסרי משמעות ללא תוכן והקשר...

אני המטומטם בן ה 20 היה עוד חד משמעית כן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2016 12:46
הכל תלוי אם הקריירה חשובה לך או כמו שאני מאמינה לרוב חברי הפורום, העצמאות הכלכלית חשובה לך יותר ולכן אולי הפורום הזה לא מייצג במיוחד את האוכולוסייה הכללית.

אני כרגע עובדת בהייטק, יש לי קריירה לא רעה ושם טוב בשוק שלי. אני יכולה ללכת לתחום אחר לחלוטין כמו שלפעמים אני חולמת לעשות ולקבל שם שכר נמוך יותר, אבל אני לא רואה סיבה לכך. הקריירה שבחרתי בה היא 50% מתוך עניין ואתגר ו-50% מתוך העובדה שידעתי שאני אוכל לעשות בה כסף טוב. העבודה הזו מאפשרת לי לחסוך כ-60% מההכנסה שלי מדי חודש ועדיין לחיות טוב מאוד (לפי סטנדרטים של אדם רגיל לא של המשקיעה) ואפילו ליהנות בדרך. בשנייה שאגיע למספיק הכנסה פסיבית שאני לא חייבת לעבוד בה אני אתפטר בלי לחשוב פעמיים. כרגע, העבודה שלי עוזרת לי לחסוך כסף לקראת הפרישה ומעבר לכך, כרגע אני בוחנת מספר הצעות לעבודה עם שכר גבוה יותר וכנראה שאעזוב לשם. גם בגלל שמקום חדש ותפקיד חדש יספק לי יותר עניין אבל בעיקר בגלל שזה יקצר לי את הדרך לעצמאות כלכלית.

בשלב הזה, שבו אני עצמאית כלכלית ולא תלויה בהכנסה מעבודה, אז לא תהיה לי שום בעיה לבחון תחומים בשכר נמוך יותר וכמובן בפחות שעות עבודה. אז העבודה היא מרצון, בשביל הנשמה ולא בשביל הצורך להתפרנס. אני אוכל לבחון הרבה תחומים ולבדוק אם אני אוהבת אותם והאם יש לי תשוקה מהם, אבל המשכורת בכלל לא תהיה פונקציה בהאם אני רוצה לקחת את המשרה הזו או לא ולכן בשלב הזה לא תהיה לי בעיה לרדת במשכורת בשביל הקריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2016 16:25
כשיש התחייבויות, משפחה עם ילדים, משכנתא, יעד לעצמאות כלכלית, זה מותרות להעדיף משרה שתקדם את הקריירה עם שכר נמוך יותר.

זכור, לדור הצעיר צפויות 25 עד 30 שנות עבודה כדי לממן מחיה בגיל פרישה עד לגיל 95, 97.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 02:03
אני הייתי משנה את השאלה בסקר, "עד איזה שיעור ירידה בשכר היית מוכן לספוג לצורך עלייה בקריירה" 10%...20%...30%...40%.........
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 11:59
לאו דוקא, ייתכן שאחרי שנים בודדות עם שכר נמוך יותר, אפשר יהיה להגיע לשכר הרבה יותר גבוה בגלל הקידום של הקריירה. למשל, אם עוברים לתחום חדש ומבוקש, יכול להיות שבהתחלה השכר נמוך אבל אחרי כמה שנים של צבירת נסיון, השכר יכול להיות גם מוכפל ויותר. כמובן שמי שחי על הגבול, בלי חסכונות וכשכל הכנסותיו משמשות אותו למחיה שוטפת יתקשה לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:19
לדעתי השינוי הזה לא כל כך יועיל.

דוגמה:

שני אנשים ששניהם רוצים 10 אלף נטו בשביל לחיות.

אחד מקבל משכורת נטו של 20 אלף והשני מקבל משכורת נטו של 10 אלף.

הראשון יסמן "50%" והשני יסמן "0%" כי אפילו ירידה של 1% תוביל אותו לתזרים שלילי - איך זה מקדם אותנו?

האם עוזר לי לדעת שמישהו מוכן לספוג ירידה של 50% בשכר ומישהו אחר לא מוכן לספוג ירידה כלשהי בלי לדעת בכלל מה השכר שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:20
והשאלה הנוכחית כן מועילה? 100 שח הפחתה אתה מוכן לספוג? 10K גם?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:31
השאלה הנוכחית שואלת אם אדם מוכן לרדת בשכר בשביל לעלות את הקריירה בלי לנקוב במספרים (מבחינתי גם ירידה של אגורה אחת זו ירידה בשכר).

אני מוכן לספוג ירידה - לא ציינתי מפורשות של כמה (ואני לא בטוח שיש לי מספר לציין בכל מקרה).
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:33
אז לדעתך 7 המצביעים שלא מוכנים לספוג ירידה בשכר יתבצרו בעמדתם גם אם מדובר באגורה אחת?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:36
אם הם ענו על השאלה כפי שהיא הוצגה אז כן.

אם הם לא הבינו את השאלה וענו על משהו אחר...
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:39
ומה לדעתך הם הבינו? שהשאלה מתייחסת גם לירידה של אגורה בשכר?

לדעתי מי שקורא את השאלה שופט בליבו על טווח מסוים שאליו מתייחסת השאלה ומצביע בהתאם לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:41
אני לא מתיימר לנסות לשער מה אנשים אחרים מבינים.

האם לדעתך כל האנשים על פני כדור הארץ יגיעו לאותו הטווח בדיוק?

כי אם לא אז כל מי שעונה בצורה כזו יודע שהסיכויים שהוא ומי שכתב את השאלה מתכוונים לאותו הטווח נמוכים מאוד והסיכויים שכל העונים מתכוונים לאותו הטווח שואפים ל-0 עגול וגדול ואז למעשה הוא ענה על שאלה שהוא המציא לעצמו ולא על השאלה שפותח השרשור שאל...
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 12:43
כמעט נכון ולכן הצעתי לשנות את נוסח השאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 13:05
אני אוטוטו במצב שאני אצטרך לעשות בדיוק את מה שאתם מתארים.

מסיים לימודי תעודה ומתחיל לחפש מקומות עבודה שיתנו לי ניסיון.

אני מוכן לרדת בשכר השאלה בכמה ? ואם כן אז מהם התנאים שמלווים לירידה בשכר ?

תנאים טובים יותר לפנסיה ? השתתפות בנסיעה/דלק ? דמי אש"ל ? מהו האופק הקידומי באותו מקום עבודה ?

האם המקום עוזר להתפתח עם קורסים כדי לפתח יותר ידע ?