⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה מור או הפניקס ?

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2023 19:37
שלום חברים

אשמח לשמוע דעתכם האם כדאי לעבור מקרן פנסיה של מור ( מסלול 50 ומטה ) לקרן פנסיה של הפניקס

בנוגע לתשואות אין לי כל כך דרך להשוות כי הנתונים של מור עדיין לא מופיעים כי זאת קרן חדשה ( בפנסיה נט התברברתי )

במור דמי ניהול כרגע : מהפקדה - 0.22% ומצבירה - 1% ( אני מקווה שלא הפכתי בין הצבירה להפקדה )

בהפניקס - התקשרו אליי משימור לקוחות והציעו לי מהפקדה - 0.8% ומצבירה - 0.1% ( במקום 1.4% ו-0.1% בהתאמה )

מה אתם אומרים ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2023 19:41
מקווה בשבילך שדווקא כן הפכת בינהם ;)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2023 19:41
נתוני הפקדה יעזרו פה, אבל כלל אצבע (עבורי) הוא מינימום מהצבירה, ובגמישות מההפקדה אם נחוץ
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2023 19:50
אני חושב שעדיף לבחור לפי מדיניות ההשקעה. ספציפית, אני לא אוהב את מור בגלל שהם אובר-מרוכזים בשוק הישראלי, לטעמי. הפנסיה שלך תעלה ותפול עם ישראל, דרכם. אני לא יודע לומר לגבי הפניקס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2023 19:58
הפכת.

יותר מאחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2023 09:40
כן. זו אחת הסיבות שהרווחים שלהם היו גבוהים מאחרים בתקופה שהם פרצו לתודעה. אם היית קורא בין השורות, נכתב שם שזה בגלל שהיתה שנה טובה במשק הישראלי והם מושקעים מאוד במשק הישראלי. דרך אגב, אני לא יודע אם זה נכון גם ל-2023, אבל אני מסופק שמדיניות ההשקעה שלהם השתנתה מאז מהותית. אתה צריך לוודא זאת בעצמך.

דרך אגב, אני לא אומר בכלל שהשקעות בישראל זה רע! אני חושב שאפשר להשקיע רק בישראל ולהרוויח טוב מאוד במגוון מגזרים (לא רק הייטק) גם את הפנסיה שלך ולפרוש עם פנסיה טובה, בבוא היום. אבל אני פשוט חושב שיש אסטרטגיות טובות יותר שם בחוץ, זה הכל...

ולישראל יש כל מיני נסיבות מיוחדות משלה. נכון ל-2023, המצב בישראל פנומנלי יחסית לעולם. אבל אני זוכר את האינתיפדה השניה בשנות האלפיים - שבזמן שבאירופה היתה פריחה כלכלית גדולה, אז פה התפוצצו אוטובוסים והיה מיתון מטורף. כפי שאמרתי קודם, אתה תעלה ותפול עם ישראל במצב כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2023 14:37
אין כאן עניין של שיקול בבחירה בין קופת ברירת מחדל ( מור ) לקופה רגילה ( הפניקס ) ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2023 23:26
מדיניות השקעה זה לא משהו שמשתנה בתדירות יחסית גבוהה (אחת לכמה חודשים)?

איך אפשר להסתמך על זה כדי לבחור?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 12:51
וואי, התגובה המקורית שלי התיישנה ממש טוב. לגבי פיזור החוצה מישראל. איזה עליהום היה מאז שזה נכתב…

אני מניח שהמנהלים תמיד יכולים לשנות מה שבא להם. אז במקרה הזה, אולי שווה להסתמך על דברים כמו ראיונות עם אישיויות בולטות כדי להבין איך הם מנהלים את הקרנות שלהם.

אני למשל, תמיד קורא את הראיונות של גלעד אלטשולר. יש לו תפיסת עולם מאוד דומה לשלי, בנוגע להשקעות. חוץ מאשר שאני לא מסכים עם הכיוון שהם לקחו עם סין (פרסה). אבל גם בלי סין בתמהיל, אני מאוד אוהב את המדיניות - גם בשנים שהיה נראה שהם מדשדשים קצת.

אני פשוט קצת בשוק איך עכשיו, בפברואר 2023, כולם פתאום הפסיקו להסתנוור מהגאות הכלכלית בישראל והתחילו להתעורר בנוגע לפיזור גלובלי.