⬅ חזרה לאינדקס

קרן ib01

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 14:01
אני סוחר באינטרקטיב ואי אפשר לסחור שם בבורסת תל אביב. אז חיפשתי קרן דומה לקרן כספית נקובה דולר ומצאתי את ib01. עלתה יפה בחודשים האחרונים אבל בשבועיים האחרונים היא פשוט לא זזה. עולה 0.04 אחוז ואז יורדת את זה. סימנתי בתמונה למטה... כמו כן בהסתכלות בגרף ניתן ליראות שמינואר השיפוע של הגרף עולף פחות למרות שהריבית בכלל עלתה. למשהו יש הסבר?

למשהו יש קרן אחרת שדומה לקרן כספית דולרית, שנסחרת בדולר. משהו שיתן לי פחות או יותר את ריבית הפד. שצוברת ולא מחלקת דבידנדים עם עדיפות לקרן אירית בטעמי מס ירושה.

תודה

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 19:04
הקרן מגלגלת בשבילך אג"ח. היא מכילה אג"ח שהונפק בריבית נמוכה יותר מהריבית הנוכחית.

חוץ מזה - עלות יחידה בקרן משקפת גם את ציפיות השוק לגבי עליה או ירידת ריבית, לא רק את ריבית האג"ח שבתוכה. הקרן תרוויח יותר כשיהיו ציפיות שהריבית תרד. כרגע אלו לא הציפיות למיטב ידיעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 22:19
אנחנו לא מסתכלים בפורום הזה בקבועי זמן כאלו.

מצחיק שסוחר כמוך פתאום חושב על שיקולי ירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2023 01:57
לגבי הקבועי זמן אתה צודק. פשוט עבורי זה אמור להיות תחליף לפיקדון או קרן כספית והיא לא מספקד כרגע את הסחורה בהשוואה לפיקדון או כספית נקובה דולר.

אתה מכיר מכשיר אחר שגומה לקרן כספית נקובה דולר? הייתי קונה את הכספית נקובה דולר פשוט החשבון שלי באינטרקטיב ושם הם לא מאפשרים מסחר בבורסת תל אביב.

כמו שאמרתי מחפש משהו שלא מחלק דבידנדים שדומה לכספית נקובה דולר.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2023 07:32
אני גם מחפש משהו כזה, מצאתי לדוגמה VMFXX, על פניו זה MONEY MARKET FUND שזה ממה שאני מבין המקבילה לכספית. יכול להיות שזה מה שאנחנו מחפשים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2023 08:30
ב-IB בתיק גדול מ-100K$ מקבלים כ-4% ריבית (ריבית משתנה) על היתרה הדולרית שמעל 10K$.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2023 10:34
תודה, לא יודע לגבי פותח השרשור, אבל לי זה לא רלוונטי, כי יש לי סכום נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2023 04:31
לא טוב כי אתה לא יכול לקזז הפסדים עם הרווחים מהריבית הזו
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2023 21:03
יש לי דולרים בחשבון WISE ואני רוצה להשאיר אותם כדולרים וכרגע לא להשקיע אותם במניות \ משהו אחר.

חשבתי לרכוש את IB01 הצוברת, או דומה לה. תוהה אם זה באמת נייר בטוח בשביל להחנות סכום של כמה עשרות אלפי דולרים למשך זמן לא ידוע של 0-3 שנים קדימה. במקום שיישב בעו"ש.

לדעתכם אפשר להגיד שקרן זו דומה לקרן כספית ותספק לי את המענה המתאים? לפי מה שאני רואה הקרן משקיעה ב Treasury Bond 0-1yr, למיטב הבנתי אלו אג"חים קצרי מועד (פרעון עד שנה) של ממשלת ארה"ב, אז סה"כ נשמע שכן אבל אשמח לשמוע דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2023 23:16
כן ואפילו בטוח יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2023 00:21
אם הזמן לא ידוע אז קשה מאד לענות לך.

לזמן לא ידוע כפי שהגדרת אותו גם בהקשר של נכס כזה ההבדל בין 3 חודשים לבין 36 חודשים הוא עצום!

תחזור שלב אחד אחורה בפירמידה ותנסה להגדיר אותו (לעצמך) בצורה טובה יותר.