⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח נסיעות דרך כרטיס אשראי

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 13:09
הי,

בממוצע ביטוח נסיעות עולה לי 50-70$ לנסיעה.

באמריקן אקספרס ובכרטיס כזה אני רוצה יש ביטוח נסיעות חינם לחמישה ימים, שאמריקן גם כולל ביטוח כבודה חינם.

מישהו התנסה בביטוחים האלה? קרא את האותיות הקטנות? זה חסכון אדיר בשביל בן אדם כמוני שמטייל די הרבה ולרוב לגיחות קצרות של חמישה ימים או פחות.

בבקשה, תאירו את עיני. מה הקאצ׳.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 13:52
אין קאצ'.

בעבר קראתי שיצרו הגבלות כמו עד 10$ הנחה לביטוח, לא מוצא את זה כרגע ולא ברור אם זה מיושם.

אני לוקח את כל כרטיסי האשראי שלי ובודק מי נותן כיסוי יותר מלא באותו מחיר.

חוסך כך בין 20-30 דולר.

גם לישראכרט ולכאל יש (עם כיסוים שונים בתלות המועדון/רמה של הכרטיס)

כיסוי זהה (עד כמה שאני יודע להבדיל ובלי לקרוא את כל הפוליסה) בין הראל דרך כאל ופספורטקארד שלא עובדים עם חברות האשראי יצא לי הפרש של 15$.

בחלק מחברות הביטוח יש גם 5% קאשבאק (במגדל וכלל יש בוודאות)

שווה לבדוק גם דרך קופת החולים שלך.

אני קיבלתי הצעה משתלמת מאוד (תחרותית לעלות של הביטוח דרך אשראי) ממכבי שבדיעבד הייתי לוקח אבל גיליתי את זה אחרי שסגרתי כבר ביטוח.

הם גם נותנים כרטיס אשראי דיגיטלי לכיסוי הוצאות שזה נחמד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 14:05
אשאל אותך שאלת פולו-אפ, אני צעיר בלי ילדים, בלי מחלות רקע ובאמת ככה עם וי על כל דבר (בלי עין הרע). עלות הביטוח (לא כולל ספורט אתגרי או חילוץ שאני לא זקוק לו בטיול עירוני) משתקלל לי ל-0 עגול.

במידה וחס וחלילה אתאשפז , האם יש הבדל בין הביטוח של חברת האשראי לבין הביטוח של פספורטקארד?

אני שם בצד את שאלת מי משלם ומתי מחזירים. רק מבחינת הכיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 14:34
אין מנוס מלקרוא את הפוליסה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 14:52
לנסיעה של 5 ימים? זה נשמע לי המון.

ביטוח בד"כ עולה 2-3 דולר ליום, אלא אם כן יש הרחבה למחלות קיימות, גיל מבוגר או דברים כאלה (ואמרת שאצלך זה לא המצב).

מהנסיון שלי, אני משתמש בביטוח של חברת האשראי לנסיעות של עד 6-7 ימים (לפעמים מפעיל 2 במקביל אפילו), אבל מעבר לזה הולך לביטוח אחר.

אם יש לך הרבה נסיעות ארוכות, שווה לשקול ביטוח שנתי. עולה סביב ה 350 דולר אם אני זוכר נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 15:52
לרוב טס עם פרטנר/ית, כנראה שמשקלל בראש גם את המחיר שלהם. פספורטקארד לרוב יוצא לי משהו באיזור ה30 דןלר לאדם אם אני לא טועה. מבטח גם כבודה תמיד. ייתכן ואני מבטח סתם שטויות ובגלל זה העלות יוצאת ככה.

יש יתרון בלהפעיל שני ביטוחים של חברת האשראי במקביל? מעבר לכך, יש הגיון בנסיעה של עשרה ימים להפעיל שני ביטוחים כל אחד לחמישה ימים?

ביטוח שנתי פחות רלוונטי לי, אני טס 5-6 פעמים בשנה ל4-5 ימים לא מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 16:36
יכול להיות שיש דברים שאחד מכסה והשני לא, ולהיפך.

לא אפשרי.

הביטוח צריך להיות מופעל מהיום שאתה טס. אי אפשר להפעיל אותו באמצע נסיעה.

אם אתה טס רק ל4-5 ימים כל פעם אז באמת זה לא רלונטי כי יש לך את החינמי מכרטיס האשראי.

אבל אם אתה משלם כל פעם 50-70$ וטס 5-10 פעמים בשנה אז הביטוח השנתי כבר משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 16:54
בקצרה:

צריך להפעיל ביטוח מההמראה עד הנחיתה, לא באמצע

הביטוח של חברת האשראי די סבבה והוא עונה על הצורך לנסיעה של חמישה ימים

כדאי להפעיל שני ביטוחים, סתם כי אפשר וכי שניהם בחינם (בתנאי ששניהם על אותם התאריכים ומכסים את כל הנסיעה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 14:09
@roneng

האם לא עדיף שיהיה סוכן טוב עם זמינות גבוהה במקרה וחלילה אתה צריך להפעיל ביטוח בארץ זרה אחרי תאונה ואשפוז? האם זה באמת שווה את החסכון של הכמה עשרות דולרים?

בנוסף:

1) אני רואה שבשביל ביטוח על קיצור וביטול טיסה, ואיתור והצלה (במקרה שצריך) יש גם ככה תוספת תשלום, האם זה לא יתקזז כבר עם ההפרש מול סוכן ביטוח לרמה שההפרש במחיר יהיה זניח?

2) ביטוח של מקרה חירום בשיניים מוגבל מאוד (ראיתי 1000$ בחברת אשראי אחת), לעומת דרך חברת ביטוח שמבטחת עד תקרת גבול האחריות של הביטוח (כמה מיליוני $)

3) יש גם את העניין שחברות ביטוח מסויימות משלמות עבורך את הסכום הדרוש שיכול להיות גבוהה מאוד, לעומת ביטוח דרך כרטיס האשראי שצריך לבקש החזר לאחר מקרה ביטוחי
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 17:27
תמיד טוב שיהיה שירות טוב.

מכיר איזה סקר שמוכיח שהשירות של הביטוח בכרטיסי אשראי הוא פחות טוב מביטוחים אחרים?

מניח שזה תלוי בביטוח ובכרטיס. ממה שאני זוכר, לפחות בחלקם, זה בחינם.

לא יודע. תבדוק כמה עולה לך התוספת הזאת (אם בכלל קיימת) וכמה עולה לך ביטוח דרך מקום אחר.

האמת שלא בדקתי כל פרט ופרט.

אם זה משהו חשוב לך ואתה מוכן לשלם על זה אז לך על זה.

אגב, אני לא רואה הרבה סיבות שטיפול חירום בשיניים יעלה סכומים מאוד גבוהים. זה לא כמו אישפוזים וכאלה.

לא הבנתי אם אתה מציין את זה כיתרון או חיסרון :-)

אני אישית תמיד אעדיף לשלם באשראי שלי ולקבל החזר אם יש אופציה כזאת.

חוץ מזה שלדעתי גם בביטוחים דרך כרטיס האשראי לא יתנו לך לשלם בעצמך על דברים ממש יקרים אלא ידאגו לשלם ישירות לבית החולים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 07:10
מי נותן אופציה לביטוח כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 09:04
לפספורטקארד יש אפשרות כזו (לא יודעת עלויות עשו לי דרך העבודה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 09:19
David Shield, שהם חברה אחות או אם של פספורטכרד. הם היחידים שאני מכיר והשתמשתי בהם לטיול ארוך (מעל חודשיים).

לא בדקתי את זה לעומק, אבל לטענתם הכיסויים שהם מציעים זה בעיקר מיועד לישראלים ברילוקיישן. אי אפשר לרכוש כיסוי אצלם של פחות מחודש.

זה מכוון לישראלים שלומדים או עובדים בחו״ל באופן זמני שלא בטוח שווה להם ללכת על ביטוח מקומי שהוא חוץ מהביטוח הלאומי המקומי שהם משלמים עליו דרך מסים. למרות שהנציגה הסבירה לי בזמנו שיש ישראלים שמשתמשים בהם גם מעל עשור כי זה פשוט נוח להם. שווה לחקור אם זה רלוונטי, אבל אני לא יודע בנוגע לכלכליות. ניתן להניח שלטווח ארוך עדיף סידור מקומי.

פספורטכרד ולמעשה שאר חברות הביטוח של נסיעות כמו שאנחנו מכירים אותן (נסיעות קצרות) מספקות את השירות שלהן כל כך בזול כי הן מסתמכות על זה שאם יקרה לך בחו״ל משהו באמת רציני שזה מעבר לביקור רופא, אז הן ידאגו לייצב את המצב שלך ואז יטיסו אותך הטסה רפואית לארץ כדי לזרוק אותך על מערכת הבריאות הציבורית של ישראל - קרי הביטוח הלאומי וקופת החולים שלך.

ככה הסבירה לי פעם נציגה. דיווידשילד זה מוצר שונה בתכלית ששם יטפלו בך עד הסוף בחו״ל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 10:04
אפשר להגיד אותו דבר על סוכן פנסיוני גם...

מעבר לזה שלרוב חברות הביטוח יש מוקד חירום למי שבחול 24 שעות

בכללי רוב חברות האשראי גם ככה מבטחות בחברות ביטוח רגילות כמו הראל וכדומה...

פספורט גארד באמת מצטיינים יותר בשירות ובתשלום ישירות במקום במקום החזרים

זה עניין של נוחות וזמן

בסוף לכל ביטוח יש כיסוי מסוים, אז אפשר להשוואות אותם

לא חושב שיש הבדל דרמתי בין הכיסוים

כן יכול להיות מצב שתחכה כמה חודשים להחזר וידרשו מלא מסמכים וכו
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 10:53
אני עשיתי דרך ג'ינג'ר.

אני יודע שגם פספורטכארד עושים, אבל השירות שקיבלתי מהם כשניסיתי לברר פרטים ולהירשם היה מתחת לכל ביקורת. ואם במכירות השירות גרוע אני לא רוצה לחשוב מה קורה אחרי שאתה כבר לקוח...

בג'ינג'ר בינתיים השירות מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 10:57
זה משהו אחר לגמרי.

אני לא דיברתי על ביטוח לטיולים ארוכים אלא על ביטוח שנתי לטיולים באורך רגיל.

לרוב ביטוח שנתי מוגבל למקסימום 30 יום פר נסיעה, או משהו באזור.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 10:58
מהנסיון שלי בדיוק להיפך
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 12:21
פספורטכארד משתמשים בשירותים של דוויד שילד.

אז כניראה שנפלת על נציג מחורבן.

הניסיון שלי אתם הוא A+. בטיול האחרון באירופה הייתי צריך זריקת חיסון לזיהם בחתך בזרוע. טלפון מקומי, הפניה למרפאה הקרובה אלי, טענו את הכרטיס ולא הוצאתי מזומן. בארץ התקזזנו לפי תנאי הפוליסה. מה שחשוב זה, כשאתה לא בארץ אתה מקבל את התמיכה המצופה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 12:31
כמו שאמרתי, זאת החוויה האישית שלי.

מכיר הרבה חברים עם חוויה חיובית שם.

אגב, אצלי זה לא היה רק נציג אחד, לי היה רושם שכל החברה לא רוצה לתת שירות. אבל אולי זה רק אני.

מסכים.

בינתיים כשהייתי צריך דברים מג'ינג'ר, גם כשהייתי בחו"ל וכאלה, השרות שלהם היה מעולה.

אבל לדעתי ברוב החברות תקבל שירות סביר ומעלה ברוב המקרים, ולדעתי בכל חברה תמצא לפחות לקוח אחד שמתלונן על שירות גרוע.

בכל מקרה, ממה שאני הצלחתי למצוא יש 2 חברות שיש להן אפשרות של ביטוח שנתי לאנשים פרטיים. שכל אחד יבדוק איזה מהן מתאימה לו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 18:11
לא דיברתי בהכרח רק על איכות השירות אלא גם על זמינות, סוכן אמור להיות זמין כמעט תמיד ואמור גם לעזור אם יש בעיות מול חברת הביטוח (לפחות סוכן טוב), אם מצאת סוכן כזה, לא עדיף לבטח דרכו ולא ישירות מול חברת ביטוח?

לא יכול להיות אשפוז בגלל משהו שקרה בשיניים? וגם אם לא, במדינה יקרה כמו ארה"ב למשל, אתה חושב שהכיסוי של כ1000$ מספיק לתאונות שיניים? נכון שאולי לא צריך גובה של 5M$ אבל מספיק שתצטרך להוסיף מהכיס כמה אלפי דולרים וזה בכלל לא יהיה שווה את הכמה גרושים שחסכת בביטוח

למזלי (ואני מקווה להמשיך עם המזל הזה :) ) לא התנסתי במקרים שצריך להוציא כסף על אשפוזים בחו"ל וכו', אבל מה קורה אם יש מקרה ביטוחי בסכום גבוהה שכבר מחסל לך את המסגרת אשראי? האם במקרים כאלו כל חברות הביטוח ישלמו בעצמן?

ראיתי שהיום רוב החברות גם נותנות שירות של החזר כסף מיידי בbit, ככה שכנראה פספורטכארד כבר לא כאלו מיוחדים עם הפ'ציר הזה
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 19:39
אם מצאת סוכן כזה אשרייך.

מנסיוני סוכנים הם בני אדם, ולכן בהגדרה לא יכולים להיות זמינים תמיד. במיוחד אם אתה טס לחו"ל לאזורי זמן שונים שאז במהלך היום שלך לילה בארץ והפוך.

זה הייתרון הגדול של לעשות ביטוח בחברה - יש נציג זמין 24/7 שאפשר לדבר איתו אם צריך.

ואז זה נופל תחת אישפוז ולא תחת טיפול שיניים.

מספיק בהחלט לטיפול ראשוני. את ההמשך תעשה בכל מקרה כבר בארץ.

רק אם באמת קרה אירוע ביטוחי.

אבל זה די מפגר להגיד "אם באמת קרה אז זה היה משתלם". זה כמו להגיד "אם לא קרה לך כלום אז בדיעבד למה בכלל עשית ביטוח?"

כן, בעניינים כמו אישפוזים ודברים יקרים בסגנון התשלום הוא ישירות מחברת הביטוח ולא עובר דרך כרטיס האשראי שלך.

לי ג'ינג'ר העבירו מיידית זיכוי בכרטיס האשראי (כרטיס לבחירתי).

ככה שבאמת אני לא רואה יתרון בהקשר הזה לפספורטכארד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 23:37
לא מיוחדים כבר בכלל. היתרון היחסי שלהם היה בעשור הקודם - ברמת השירות. אבל היום כל חברות הביטוח ככה (בביטוחי הנסיעות).

השתמשתי בהם שנים עד שפג התוקף של הכרטיס שלהם, האדום. ואז הרשיתי לעצמי כבר להינות מהמתחרים שכבר הדביקו את הקצב ואפילו לא צריך לקחת את הכרטיס שלהם - למרות שהם מציעים.

פספורטכארד פשוט היו נורא מהפכניים בזמנו. עם הכרטיס שלהם שתפקד בפועל כמו החזר מיידי וזה שיכולת לכתוב לנציג שזמין 24/7 בוואטסאפ. אבל שאר החברות יישרו איתם קו כבר מזמן וכל הקטע של הכרטיס הזה זה באמת כבר פאסה כי נותנים החזרים בביט ולכרטיס אשראי לבחירתך...
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 08:54
ג'ינג'ר הם לא סוכנות כאשר המבטח הוא מגדל? (זה מה שאני מוצא כשאני מחפש אותם, פעם ראשונה שאני שומע עליהם)
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 09:10
כן.

גם פספורטכארד הם סוכנות כאשר המבטח הוא דיוידשילד לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 09:11
נשמע שמצאת ;-)
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 09:14
סוכן וסוכנות זה לא בדיוק אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 09:19
נכון, אבל לרוב האבחנה היא בין חברת ביטוח לסוכן/סוכנות שאמורים לסייע למבוטח מול חברת הביטוח.