⬅ חזור לעמוד הקודם
1
1337justme
פעיל במערכת החל מ- 31/10/15
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: הסכם הצטרפות לבית השקעות פסגות - חריג?
🕒 12/03/2026 13:23
אשמח גם לדעת אם יש מסקנות.
איך הצלחת להתמקח? התקשרתי למס' בתי השקעות והם טענו שלא משנה הסכום המועבר אליהם, הם לא יכולים להתקמח על התנאים (וזה באופן מפתיע בניגוד לבנקים, שם אפשר להשיג תנאים טובים יותר משל בתי השקעות ע"י מיקוח קל), אולי לא הייתי צריך לדבר עם נציג טלפונית? לשלוח מייל במקום? משהו אחר?
...
באשכול: האם כדאי להעביר את כל הפעילות הפיננסית למקום אחד?
🕒 05/01/2026 20:25
אז איך אתם מסתדרים? רוב ההוצאות משלמים במזומן? (מטפלת, קניות בסופר וכו')
ניסיתם לערב את האפוטרופוס הכללי? להבנתי הם עוזרים במצבים כאלו מול הבנקים, וכשנעזרתי בהם לשאלות על תוכן היפוי כח המתמשך הם היו דיי מועילים ורספונסיבים באופן מפתיע.
אשמח אם תוכל לומר באיזה בנק מדובר, אם זה בסדר מבחינתך...
🕒 05/01/2026 17:52
זה בדיוק החשש שלי, מתיי זה קרה? להבנתי עם הזמן הבנקים יודעים להתמודד יותר טוב עם יפוי כח מתמשך, אבל אני לא רוצה לקחת צאנסים
והכי חשוב, האם בסוף הבנק כן כיבד את יפוי הכח המתמשך והצלחתם להתנהל בצורה נורמאלית? (הנפיק לכם כרטיסי אשראי שוב?, נתן לכם לנהל את החשבון של הממנה כפי שכתוב במסמך?)...
🕒 05/01/2026 12:07
ובבתי השקעות אין דבר כזה עמלות רבעוניות\דמי ניהול\משמרת של % מסך הנכסים? רק בבנקים? בבתי השקעות העמלות התקופתיות היחידות הן בהכרח בסכום קבוע ומוגדר מראש ולא יכול להגיע לאלפי\עשרות אלפי ש"ח בשנה?.
שואל כי רוצה להמנע ממצב כזה בכל מחיר - שיכול להווצר כשלקוח סוג של שבוי של הבנק\בית ההשקעות (כספים של קש...
באשכול: העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות
🕒 01/01/2026 15:47
וזה עזר? כל פעם שבנק רצה להחיל דמי ניהול\לעלות עמלות איימת בהעברת ניירות ערך לבנק קיים אחר?
בתכלס, יפוי כח מתמשך שכתוב נכון יכול לפתור את הבעיה ע"י זה שיש הסמכה למויפה כח לפתוח חשבון בנק חדש ולהעביר לשם כספים, השאלה האם זה באמת תהליך חלק ופשוט בזמן אמת...
🕒 01/01/2026 15:29
זה בדיוק יפוי כח מתמשך ועשינו את זה, אבל לא יודע עד כמה הבנק יכול להקשות על מעבר במקרה כזה, ולו רק בכדי לנצל את המצב ולגרוף עמלות שמנות
בגלל זה הצעתי בנקאות פרטית, אבל הכוכבית היא שזה רק בתנאי שעומדים תמיד ברף המינימאלי
אני מניח שיש בפורום אנשים במצב כזה שההורים דמנטיים והם ידעו איך לפעול כדי שמצב...
🕒 01/01/2026 15:22
זה גם החשש שלי, ואני מנסה לחשוב על פתרון, יש לך רעיון?
חשבתי שאולי בבנקאות פרטית זה לא יקרה כל עוד החשבון ברף המינימום של הבנקאות הפרטית (כי כל עוד זה מתקיים, אין דמי ניהול וקללות אחרות)
אני מנסה להשיג הסדר מול הסניף הנוכחי שהוא לא פרימיום, שכל עוד החשבון מעל רף מסוים הבנק מתחייב לא להחיל דמי ניהו...
🕒 01/01/2026 12:32
אני במצב דומה עם ההורים (תודה לאל לא דמנטיים. צלולים אך סיעודיים). הבנק החליט לעשות שיטת מצליח ולהתחיל לגבות דמי ניהול של כ1% לשנה, שזה המון, לאחר שבמשך עשורים תמיד היה להם פטור מזה.
כמובן שהלכתי לסניף וצעקתי והם התקפלו (לא לפני שניסו למרוח אותי ב"זה המדיניות של הבנק, העמלות נמוכות, תנאים השתנו ובל...
באשכול: מה המקבילה של קרן כספית עם נזילות מיידית ?
🕒 13/10/2025 11:41
אז בעצם אם אין לי מסגרת אשראי בעו"ש בבנק בארץ ויש לי לצורך הדוגמא יתרה קטנה בעוש, ואני נניח מוכר קרן אירית, ומיד מפקיד את הכסף לפק"מ בבנק אז אכנס למינוס ליום אחד?
ובכיוון ההפוך, אם נפרע לי פק"מ ואני קונה עם הכסף קרן אירית, לא אכנס למינוס כי הכסף נכנס מיידית מהפק"מ נכון?
הנ"ל נכון גם עבור קרן כספית...
באשכול: חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי?
🕒 03/02/2025 09:46
אני לא מבין 2 דברים:
1) אם אכן הכסף לא נכנס בפועל לחשבון, מדוע הוא מופיע בעו"ש ואפשר לבצע פעולות איתו? זו ממש הטעיה!
2) כשאני מוכר קרן של בלקרוק שנסחרת בארץ וקונה מייד אח"כ קרן אחרת של בלקרוק, אף פעם לא קורה לי שאני מקבל חיוב על מינוס, האם במסחר בקרנות ETF בארץ הכסף כן נכנס מיידית לעומת קרן נאמנות...