🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2023 12:32
שלום לכולם,
אני מתחיל עבודה נוספת אצל מעסיק חדש, שמעוניין להפקיד לי לקה"ש ופנסיה. המעסיקים האחרים שלי כבר מפקידים לי עד התקרה, ואני תוהה מה האופציות שלי.
ההכנסות שלי כיום לפני התוספת: (הכנסות ברוטו)
1. משכורת שכיר לאורך השנה, הכנסה של 25k בחודש, הפקדות מלאות עד כלל גובה השכר.
2. משכורת שכיר בחודשים ינואר-מרץ בלבד, משכורת 20k הכוללת הפקדה לפנסיה.
3. הכנסה חודשית כעצמאי, לא מפקיד לפנסיה בגינה, מפקיד מקסימום אפשרי (18 בערך) לקה"ש.
אצל המעסיק החדש, אקבל 16k ברוטו למספר חודשים ואז 1k בחודש.
השאלה - אני יודע שלפי החוק המעסיק החדש לא מחויב להפקיד עבורי לפנסיה/השתלמות, אבל הוא מעוניין ובחוזה בנינו יש התייחסות מפורשת לכך. המטרה שלי היא לבקש הגדלת שכר במקום הפקדות לקה" ולפנסיה שיגררו זקיפה.
1. רואים בעיות אפשריות?
2. האם יש מונחים טכניים שאני צריך להשתמש בהם בכדי להסביר זאת לרו"ח אצל המעסיק החדש?
3. האם יש פתרון אחר יעיל יותר?
תודה!
אני מתחיל עבודה נוספת אצל מעסיק חדש, שמעוניין להפקיד לי לקה"ש ופנסיה. המעסיקים האחרים שלי כבר מפקידים לי עד התקרה, ואני תוהה מה האופציות שלי.
ההכנסות שלי כיום לפני התוספת: (הכנסות ברוטו)
1. משכורת שכיר לאורך השנה, הכנסה של 25k בחודש, הפקדות מלאות עד כלל גובה השכר.
2. משכורת שכיר בחודשים ינואר-מרץ בלבד, משכורת 20k הכוללת הפקדה לפנסיה.
3. הכנסה חודשית כעצמאי, לא מפקיד לפנסיה בגינה, מפקיד מקסימום אפשרי (18 בערך) לקה"ש.
אצל המעסיק החדש, אקבל 16k ברוטו למספר חודשים ואז 1k בחודש.
השאלה - אני יודע שלפי החוק המעסיק החדש לא מחויב להפקיד עבורי לפנסיה/השתלמות, אבל הוא מעוניין ובחוזה בנינו יש התייחסות מפורשת לכך. המטרה שלי היא לבקש הגדלת שכר במקום הפקדות לקה" ולפנסיה שיגררו זקיפה.
1. רואים בעיות אפשריות?
2. האם יש מונחים טכניים שאני צריך להשתמש בהם בכדי להסביר זאת לרו"ח אצל המעסיק החדש?
3. האם יש פתרון אחר יעיל יותר?
תודה!