🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2024 15:16
אני בעד מימוש הפסדים לא ממומשים בתיק, אם זה בסוף שנה או באמצע השנה או בכל פעם שיש הפסד לא ממומש ששווה את הטרחה.
מימוש הפסדים רלוונטי בעיקר למניות שנרכשו לאחרונה או למי שעשה שינויים גדולים בתיק מכיוון שמניות שיושבות בתיק שנים או מניות עם רווח גדול שאינו ממומש - לא סביר שיהיו בהפסד גם לאחר ירידות.
יש לי הרבה מניות דיבידנד שרכשתי לאחרונה וגם ככה אני מתכוון להחזיק אותן שנים, אז במידה שיש נפילה שמביאה להפסד לא ממומש (כזה ששווה את הטרחה) אני מתכוון לממש הפסד ולרכוש בחזרה את המניות. מכיוון שהפסדים מוכרים לנצח ע"י רשות המיסים (ואני מגיש דוחות כל שנה) - אוכל לקזז אותם מול כל רווח עתידי שאממש.
מבחינתי ההתעסקות ועלות הפעולות שוליים ביחס לאפשרות לממש רווחי הון בעתיד בלי לשלם מס.
אציין שאני סוחר דרך TWS של INTERACTIVE BROKERS ובחרתי ב TIERED PRICING - מה שמוריד את עמלות ק/מ - במיוחד אם הוספתם נזילות לשוק בפעולות.
לדוגמא אם יש לי 1000 מניות של UGI ויש הפסד לא ממומש של 10% שארצה לממש, אני יכול לעשות אחד מהבאים:
אפשרות א - למכור 1000 מניות (או LOT ספציפי) ולרכוש מחדש 1000 יח'.
אפשרות ב - (מועדפת עלי): לקנות 1000 מניות ואז למכור את ה 1000 מניות הישנות יותר כדי למקסם הפסדים, זאת כדי למנוע מצב
שמכרנו ואז פתאום המנייה נוסקת לפני שהספקנו לרכוש אותה בחזרה. אם המניה ממשיכה לרדת לאחר מימוש ההפסד אפשר תמיד
לחזור על התהליך ולממש עוד הפסדים.
* אפשרות ב רלוונטית למי שיכול דרך הברוקר לשנות סדר מכירה ל Highest Cost ומי שיש לו חשבון MARGIN ולא אכפת לו לקחת
הלוואה לכמה דקות מהברוקר במידה ואין מזומן בחשבון.
בהצלחה!