⬅ חזרה לאינדקס

טסט דרך מוסך מורשה

🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 21:23
הרכב שלי צריך לעבור טיפול שנתי וגם טסט,

המוסך המורשה מציע שירות של העברת טסט בעלות 150 ש"ח (לא כולל עלות הטסט עצמו).

זה נשמע מפתע - כי זה יהפוך שני נסיעות (אם לא יותר) לנסיעה אחת למוסך.

החשש שלי הוא שינצלו את ההזדמנות שאני נותן להם את הרכב לטסט כדי למצוא "בעיות" ולנפח לי את החשבון,

למישהו יש ניסיון עם זה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 21:27
אני עושה את זה כל שנה. השעה של לעמוד בתור ולדון עם הבוחן ולחזור על זה אם הוא החליט למצוא ליקויים שווה לי הרבה יותר מ150 שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 03:28
יש גם מוסכים לא מורשים שמציעים שירות של העברת טסט.

היתרון הוא שלמוסכניקים יש שפה משותפת עם הבוחנים במכון הרישוי, שלפעמים מאפשרת להחליק כל מיני פגמים קטנים שהיו מכשילים את הטסט ומבזבזים לך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 07:22
ההחלטה לתת למוסך להעביר טסט למכוניות שלי, לפני המון שנים, היא אחת ההחלטות הכי חכמות שעשיתי בעניין הרכב (ואולי בכלל :) . זה חוסך לי זמן, עצבים ואני בטוח שגם כסף. בעיקר עם מכוניות שהן לא חדשות לגמרי ותמיד אפשר למצוא להן ליקוי. העובדים של המוסך שמעבירים את הטסט יודעים להחליק את זה בצורה הרבה יותר טובה...זו לא שאלה בכלל...
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 07:23
להיפך, דווקא בהעברת טסט באופן עצמאי יש סיכוי גבוה יותר שימצאו לך "ליקויים".

אני נותן למוסך להעביר טסט מיד אחרי הטיפול השנתי וזה עובד מצוין כבר שנים. חוסך המון זמן והתעסקות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 07:37
בדיוק, כמו אני עושה את זה. כשהייתי עושה לבד הרבה פעמים היו מוצאים דברים קטנים שמצריכים טסט חוזר שזה עוד כמה עשרות שקלים. מאז שזה עם המוסך מעולם לא קרה +חיסכון רציני בזמן ועצבים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 08:15
זה שווה את הכסף.

אתה צריך למצוא מוסכניק אמין.

@האזרח הקטן המליץ לי שנה שעברה על מוסך,כבר הייתי כמה פעמים כולל שירות העברת טסט.מוסך מקצועי,אמין וזול.

אם תרצה פנה בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 08:17
אני עושה את זה כבר שנים ועובד יופי אבל אני עבדתי עם מוסך מאד אמין שאני סומך עליו לחלוטין, וזה לא דבר נפוץ במיוחד בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 10:47
אין לי נסיון אישי אבל חבר סיפר לי שנתן למוסך להעביר את הטסט ומצא את עצמו עם הצעת מחיר לתיקונים באלפי שקלים עקב ליקויים שנמצאו. לך תדע עכשיו אם זה היה קורה לכל אחד או שהמוסך סגר קומבינה עם הטסטר, והכי גרוע שגם אין לך איך לברוח מזה כי לא תעבור טסט אם לא תתקן. לדעתי צריך לסמוך על המוסכניק שלך ב100% כדי לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 10:55
רק אומר שבטסט בודקים ליקויים בטיחותיים וזיהום אויר.

אני לא הייתי רוצה שיחליקו לי ליקוי בטיחותי
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 11:09
צודק. השאלה היא האם באמת מדובר בליקוי בטיחותי...

בעבר הייתי מגיע כל שנה לטסט וכבר יודע מראש שהולכים לתת לי רג'קט להחליף את המספר, כמובן שגם היו עושים לי בעצמם את השרות הזה תמורת 50 שקלים D:
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 11:11
אחריי טיפול שנתי לפי הספר לא אמורים להיות ליקויים בטיחותיים שמוצאים בטסט.

מוסך מרכזי גם יבדוק את הזיהום אוויר וכל מה שבודקים בטסט לפני שיילך לטסט. (תבקש במפורש שיבדקו)

בגלל זה עדיף להצמיד טיפול שנתי וטסט. יש גם לפעמים אפשרות להיות חבר מועדון שנותן הנחות בטיפולים ואת הטסט הם עושים בחינם כחלק מההטבות של המועדון (לפחות בטויוטה יש את זה).
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 11:19
הכי טוב שיהיה לך מוסך שאתה סומך עליו. ואז עושים את מה שצריך, ומעבירים טסט בקלות ועם כל הדברים שצריכים להיות. לא מחליקים שום דבר, אבל לא עושים דברים שלא צריך, ובעיקר לא מבזבזים זמן.

אני מניח שבמוסך מרכזי/מורשה/שקר כלשהו אחר, זה יכול להיות יותר יקר. אבל זה עדיין ברוב המקרים יהיה נוח יותר וגם זול יותר מלהעביר טסט לבד. בעיקר מכוניות שהן בנות יותר מ 3-4.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 11:21
מוסכניק נוכל יזמבר אותך על טיפולים לא נחוצים בלי קשר לטסט.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 11:24
להעביר טסט לבד עולה אפס כסף (אגרה ותשלום למכון אתה מעביר בכל מקרה) וגם לא יותר מידי זמן אם זה קרוב אליך ולא בשעה עמוסה. טיפול תקופתי סטנדרטי במוסך מורשה יבואן יכול להיות יקר פי 2 ויותר ממוסך כללי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2023 12:41
כמעט ולא טיפלתי במוסכים מורשים של היבואן, אלא במוסך אמין אחר. אז אני מניח שאתה צודק. אבל ההוצאה של לתת למוסך להעביר את הטסט במקומי מיד לאחר הטיפול השנתי, היא אחת ההוצאות הכי מוצדקות בעיני :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 10:30
אין דבר כזה, בישראל כל מוסך חייב רישיון על פי חוק
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 10:46
תודה על החידוד.

השימוש השיגור במושג מוסך מורשה הוא למוסך הפועל מטעם או בהסדר עם יבואן רכבים כלשהו, לא לרישיון מטעם משרד התחבורה. בפועל גם מוסך שלא פועל מטעם היבואן יכול להיות מוסך מורשה, אבל אני חושב שלא לכך התכוון פותח השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 13:37
תודה על החידוד, הכוונה למוסך של היבואן
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 20:15
תתפלא אבל יש מוסכים שאין להם רשיון.

לרוב הם יהיו "מוסכי מדרכה" או מחוץ לקו הירוק (ובואו לא נכנס כאן לדיון אם זה בישראל או לא..).
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 11:12
כשקראתי את הפוסט הזה נזכרתי שאני איחרתי את הטסט שנגמר בסוף מאי.

נכנסתי למוסך השכונתי באזור המסחרי בנהריה ולאחר הטיפול הציעו לי שהם יעבירו עבורי את הטסט וסירבתי בנימוס.

אז מה עשיתי לפני הטסט:

החלפת שמן ופילטרים

בדיקת אורות, מהבהבים, חגורות ובלמים.

זהו זה, אפילו לא החלפתי פלאגים [נורא יקרים]

שברולט ספארק, 2017, 52K ק"מ, נוהג כ 4K ק"מ בשנה.

רכשתי את הספארק המתוקה שלי לפני 3 שנים מליסינג פרטי [נהג אחד] בשלמה סיקסט במחיר פרמיום בגלל מצבה המכני המעולה.

לפני כ5 חודשים החלפתי את כל הצמיגים שעלו 4 באלף ש"ח.

בקיצור, הבוקר בשעה 7 ורבע אני בתור במכון הרישוי בצפון נהריה, 4 רכבים לפני בתור.

מגיע בחורצ'יק ואני נותן לו את רשיון הרכב ואת תעודת ביטוח החובה [שניהם בהדפסה ביתית לאחר התשלום באינטרנט].

חוזר אלי, מצמיד את המסמכים לשמשה הקדמית.

לפני שהספקתי להגיד 'ג'ק רובינזון' יצאתי מפתחה השני של המנהרה, החניתי את הרכב, נכנסתי למשרד וקיבלתי אישור שהכול תקין.

ברצוני להוסיף כי חזות הרכב גם משפיעה על עומק הבדיקה.

כפי שכתבתי, רכב בן 5+.

אם יש לכם רכב ישן שראה הרבה ימים טובים יותר, רצוי לעשות שטיפת מנוע כדי להסיר את כתמי השמן וגם שטיפת רכב חיצונית.

הבוחן בדק רק את אורות הרכב בצד ימין ולא טרח בכלל לבדוק את צד שמאל, פתח מכסה מנוע, ערך בדיקה חזותית וסגר מכסה מנוע אחרי 5 שניות.

כשהבודק ראה את הקילומטראז' הקפיץ אותי מעבר לתחנת בדיקת זיהום אוויר.

לאחר התשלום קיבלתי גם קפה אסלי שחור.

לאחר הטסט עצרתי לכמה דקות אצל רמי לוי [עגבניות 3.90, אבטיח 1.90....]

טוב, מעט אוף טופיק אבל רציתי לשתף אתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 15:00
פורסם בחדשות ששרת התחבורה מקדמת מתווה שיאפשר גם למוסכים מורשים לבצע את בדיקות הטסט לרכבים, ולא רק למכוני הרישוי הרשמיים. שזה יהיה גיים צ'יינג'ר רציני.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 16:50
נשמע כמו מהלך שידרדר את תקינות כלי הרכב בכבישים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 20:39
אני גם חושב שאולי לחברים יש פה טראומות. בגדול, שמן מנוע, פלאגים ופילטרים אני עושה בעצמי. האוטו לא הכי שטוף וקיבל שיפשופים בחניה כיאה לחניה בדרום תל אביב. (מזל שאין לי טסלה)... סיטרואן C1 2016. בבעלותי מ 2019. אף פעם לא נכשלתי איתו בטסט שעברתי לבד. אם אני בא מוקדם בבוקר בסמוך לשעת הפתיחה, לא ממתין בכלל או כמעט בכלל לתורי.

אגב, לא יודע מדוע כתבת שהפלאגים שלך יקרים. החלפתי השנה מקוריים. בערך 50 שקל לפלאג. גם הצמיגים שלך יקרים. החלפתי השנה שני צמיגים לצמיגים אירופיים שווי ערך למקוריים - כ 550 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 23:09
שאלה תיאורטית -

מה קורה אם נגרם נזק לרכב כאשר הוא במוסך / בטסט דרך המוסך?

כמו כן, אם יש ביטוח רק לנהג ספציפי, האם זה בעצם מונע את האפשרות הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 23:50
נו ואם סתם אני עושה טיפול בלי טסט והמוסד אומר שצריך להחליף את הרפידות של הבורקסים או לחרוט על הצלחות וזה עולה לא מעט כסף. אז אגיד לו שהואמטועה ולא אחליף? בכל מקרה הוא יוכל לזמבר אותי בלי קשר לטסט.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 07:39
למוסכניקים אמור להיות (ובדרך כלל באמת יש) ביטוח מסוים שמכסה כל נזק לרכב שהם נוהגים בו.

לגבי הטסט בכל מוסך, אני לא חושב שזה יביא לעליית בכמות המכוניות הלא תקינות בכביש, מי שיודע שהרכב שלו לא עובר טסט ורוצה להעביר אותו טסט - תמיד מצליח.

דווקא ההפך, למוסך יש הרבה יותר כלים לאבחון מצב הרכב מאשר למכון הרישוי.

אני אישית חושב שזה מהלך טוב אבל לא יהיה נפוץ, עבור המוסך זו אופרציה כי צריך לקנות ציוד, להכשיר עובדים ולהקצות שטח מהמוסך ולא בטוח שזה ישתלם לו במודל הנוכחי.

בנוגע לטסט עצמו, אני חושב שסיפורי הזוועות מקורן בימים עברו, היום יש תחרות בריאה בתחום.

עדיין במחיר ״הנכון״ זה משתלם לתת למוסכניק להעביר טסט בגלל החסכון בזמן כי לפעמים יש שם תור..
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 08:21
+1
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 08:33
מה אתה עושה עם השמן הישן?

במקרה ולא סומכים על יושרה של המוסך, יש שיטה בה קודם לוקחים את הרכב לטסט ורק אח"כ לטיפול במוסך. אם נכשלים, יודעים בדיוק מה צריך לתקן וטסט חוזר לליקויים עולה כמה עשרות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 13:06
מחזיר למיכל ריק, ואת המיכל הזה שם בפתחו של מוסך לאחר שעות העבודה מתוך כוונה שבמוסך ישפכו את התוכן למיכל איסוף השמנים שלהם. אומנם הדרך התקינה היא לשאול אותם לפני, אבל אין לי חשק לדיונים, ואני מקווה שהם באמת שופכים למיכל איסוף השמנים.