⬅ חזרה לאינדקס

מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה?

🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2016 17:35
קיבלתי מתישהוא מכתב מחברת הביטוח שאומר שאפשר לבחור גיל פרישה והוא יכל להיות 60 (כמובן בפנסיה נמוכה יותר). מה ההשלכות ומדוע סוכן הביטוח שכנע אותי לא לעשות את זה? זה היה לטובתי או לטובתו?

ההשלכות שאני יכל לחשוב עליהן:

פנסיה נמוכה יותר (אם כי לאורך יותר שנים אז אולי מתקזז).

עדיין צריך לשלם ביטוח לאומי (נכון?)

צריך לשלם מכספי האישי כל מיני הטבות שיש לי מעבודה כמו ביטוחים שמשלמים לי וכדומה (אבדן כושר עבודה, בריאות, וכדומה).

עוד השלכות? ומדוע שוכנעתי לא לבצע מעבר זה (הטיעון המרכזי היה שאני יכל לבצע את השינוי בכל שלב כולל בגיל 59 אז למה לעשות את זה עכשיו, הוא ממש התעקש)?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2016 01:59
פרישה זה נושא כל כך מורכב ובעל השלכה משמעותית.

לא הייתי מוותר על יועץ פרישה אובייקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2016 08:10
כל קופות הגמל כפופות לחוק שמאפשר קבלת קצבה החל מגיל 60, גם אם המסלול בו בחרת נקרא בשם "עד גיל 67" או שתום התקופה בפוליסה מוגדרת לגיל כזה או אחר.

בשל כך, ברוב המקרים, אין הגיון רב בבחירת גיל זה בעת ההצטרפות ו"נעילת" אפשרויות אחרות.

אני חייב להוסיף, שבפוליסות ישנות יש מקרים רבים בהם אפילו יותר משתלם לקבל קצבה בגיל 60, וכפי שמתכנת כתב לפני - מומלץ ללכת לבדיקה מקיפה ובלתי תלויה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2016 08:31
אם משנים את המסלול לגיל פרישה 60 - הביטוח מתעדכן לגיל 60, כלומר בין 60 ל-67 אין אבדן כושר עבודה/נכות/מוות... אאל"ט.

אחוז עלות הביטוח יורדת.

מצד שני - אם אכן תצא לפנסיה בגיל 60 - מניח שיחתכו לך את הקצבה לפי מקדם גבוה יותר/יש פחות שנים להפרשה...