⬅ חזרה לאינדקס

ריבית על העו"ש בפייבוקס

🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:06
אז פייבוקס דיווחו שיתנו 3% שנתי על הכסף שיושב אצלם (לא פקדון- הסכום הנזיל), עד תקרה של 20K.

בהנחה שיש לי די והותר בקרן כספית חירום, . האמת שסביבות 20K נשמע לי סכום נכון להשאיר בעו"ש. לא שההוצאות שלי בסדר גודל כזה, כן? אבל בהינתן חלילה אירוע שדורש סכום גדול בסופ"ש למשל, כשהקרן לא נזילה, זה נשמע כמו אחלה סכום להשאיר בעו"ש.

מודעת לכך שהניכוי מס בסכום המקסימלי שאוכל להרוויח (נומינלית כמובן) הוא 510 ש"ח, אבל אין דמי כרטיס על כרטיס האשראי שלהם ויש עוד הטבות כשפותחים אותו (עד 300 ש"ח ברכישה בשופרסל).

עד כאן האמת שנשמע לי נהדר ואני לא רואה סיבה למה לא. מה דעתכם? פספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:12
את יכולה לתת לי דוגמא לאירוע אחד ש:

אי אפשר לשלם באשראי/העברה/צ׳ק

לא יכול לחכות ליום ראשון

ותזכרי שיש מגבלה על כמה מזומן אפשר להוציא מכספומט, לא חושב שאפשר למשוך 20 אלף שקל במזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:15
אפשר למשוך מזומן?

אפשר להעביר את הכסף לכל חשבון בנק, או רק על שם בעל החשבון בפייבוקס? כי לוקח יומיים (בפועל שלושה) עד שהוא מופיע בחשבון הבנק.

אי אפשר לבצע העברת זה"ב.

היה פעם חשבון הפוך בבנק אגוד, גם נתנו 3% וזה בתקופה של ריבית אפסית. זה לא ממש גייס להם הרבה לקוחות. אולי קלות השימוש תעזור כאן, ואולי השיווק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:37
עד 5,000.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:38
אפשר להעביר לכל פייבוקס צד ג' שאתה רוצה
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:55
אבל רק עד 7500 ש''ח בחודש.

לא הבנתי, בעו"ש או בפייבוקס? שני דברים שונים עם נזילות מאוד שונה.

איך במקרה כזה פייבוקס עוזר?

ולמה לא להשתמש פשוט באשראי או להיכנס למינוס בבנק ליומיים אם חייבים מזומן?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 21:42
האם לדעתכם פייבוקס היא פלטפורמה מספיק בטוחה לשים בו כסף?

זה לא בנק או משהו

כלומר זה אחלה כדי לאסוף כמה מאות שקלים, אבל להשאיר שם באופן קבוע אלפי שקלים נשמע לי לא בטוח
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 21:56
דיסקונט ושופרסל הבעלים. די קצת בנק או משהו?

מבחינת בטיחות אני פחות מודאג, מבחינת יעילות יותר. לא מבין מה היתרון של פייבוקס על קרן כספית במצב הריבית של ימינו.

בנוסף, האם הם רשאים (בעתיד) להגביל העברות סכומים מפייבוקס לחשבונות בנקים או צד ג'.

יותר מודאג מהכנסת כסף ואי יכולת להוציא בעתיד מאשר האבטחה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 23:17
היו להם תקלות אבטחה ודליפות מידע בעבר שגרמו לי למחוק את הפרטים האישיים שלי ולהפסיק להשתמש בהם. גם שירות הלקוחות שלהם היה לוקה בחסר בזמנו.

אולי המצב שונה היום, אבל אני לא מוצא שום סיבה לחזור אליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 23:25
כנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2024 00:11
טוב לדעת, בהחלט משדרג את הבטיחות

השאלה האם בהכרח דיסקונט ושופרסל יכניסו את היד לכיס בכל מצב. כלומר - אני מעריך שיכול להיות מצב קיצון שבו פייבוקס יקרסו, אבל דיסקונט ושופרסל ממש לא. הם פשוט יחליטו לוותר
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2024 16:30
כספית לדעתי יותר משתלם, גם ריבית טובה יותר וגם מבחינת המיסוי.

במקרה שבו את צריכה להוציא כסף על הוצאה פתאומית אם בסופש או בחג, כמה ימים לפה או לפה לא יעשו את ההבדל לדעתי. וגם, כמה פעמים זה כבר קורה שאת צריכה סכום כסף פתאומי דווקא בשבת או דווקא בחג? עדיף כספית