⬅ חזרה לאינדקס

סוגיית צביעת דירה לפני יציאה/כניסת דייר - אשמח לתובנות

🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 21:41
שלום חברים,

בדירה גרים דיירים שהולכים להתחלף אחרי כמה שנים שגרו, וקיבלו דירה נקיה אחרי שפכטל, וצבע.

הם ביקשו להקדים לסיים את החוזה, עקב רכישת דירה, ובאתי לקראתם ומצאתי דייר, שנכנס ביום שהם יוצאים.

יש לי סעיף בחוזה שאומר שהדייר אמור לפני יציאתו למסור דירה אחרי שסתם את החורים שיצר, וצבועה (כמובן כמו שקיבלו אותה).

עכשיו אחרי שיצא לי לדבר עם אדם שהשכיר דירות, הוא אמר שהדבר האחרון שאתה רוצה הוא שדייר שלא יודע לצבוע יצבע את הדירה, ויעשה נזק - צבע לא אחיד, צבע על מסילות וכו' וכ'ו.

כמשכירי דירות, תוכלו לומר איך אתם מתנהלים עם הצבע ? צובעים בעצמכם, דורשים מהדיירים לצבוע עם איש מקצוע, מבקשים מהם לצבוע (תוך סיכון שמי שיצבע, נוגע פעם ראשונה במברשת) ?

אם אתם צובעים לבד, האם אתם יוצרים מרווח בין דייר שיוצא לדייר שנכנס, למטרה זו, כדי שיהיה לכם זמן לצבוע את הדירה (תוך הפסד מסויים של כמה הימים הללו ללא שוכר) ?

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 21:42
תציע להם שאתה תביא את השיפוצניק ותתחלקו בעלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 21:56
אני פחות מחפש פיתרון נקודתי למצב כיום, אלא סקריפט או שיטה איך להתנהל עם הצביעה, עם כל דייר להבא...

איך אתה מתנהל באופן כללי בנושא הזה @חתול לילה ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 21:59
כאילו שזה כל כך שונה עם בעלי המקצוע בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:00
תביא בעל מקצוע טוב ויקר ותקבל צביעה שאתה לא מאמין שקיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:02
איך מוצאים את הטובים? אני לא מתקמצן על בעלי מקצוע, הבאתי מישהו ממדרג ועדיין השאיר מלא צבע על הרצפה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:15
אני יכול להמליץ לך בפרטי על מישהו שעשה עבורי עבודה מעולה בלי להשאיר טיפת צבע אחריו. המחיר שלו גבוה יותר מהמחיר הסטנדרטי לצביעה, אבל בעיניי זה היה שווה את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:23
כרגיל: המלצות.

מדרג זה משהו שלא הייתי מסתמך עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:23
אם לא כתבת בחוזה שהדירה צריכה להיות צבועה על ידי בעל מקצוע, לא תוכל לדרוש זאת מהשוכרים בדיעבד.

מצד שני אם מישהו שכר דירה לשנה, גם לא סביר בעיניי שיאלץ לקחת איש מקצוע בששת אלפים שקל.

אם חשובה לך איכות הצביעה, תצטרך אתה להיות זה שמזמין את בעל המקצוע. אם השוכר יהיה זה שמזמין בעל מקצוע, הוא ייקח את הזול ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:45
דווקא נעזרתי בשנתיים האחרונות בכעשרה אנשי מקצוע ממדרג וכולם עשו עבודה מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 22:59
לא עומדים בסטנדרטים שלי וגם מניסיוני יקרים, גם בגלל שצריכים להפריש מעשר למדרג.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2023 23:29
גם אני עמדתי בפניסיטואציה דומה. ידעתי שאני אשפץ את הדירה לאחר הפינוי של השוכרים, אז הצעתי להם לשלם לי סכום מסויים כתוספת בתשלום השכירות האחרון ולצאת מהדירה ללא עלות נוספת מצידם.

הסכימו, הדירה הייתה במצב לא משהו ולאחר שכירות ממושכת. אכן בוצע השיפוץ לאחר מכן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 10:29
תודה, אז דאגת להכניס את הדייר הבא, אחרי כמה ימים שהם יוצאים, שיהיה לך זמן לעבוד ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 10:31
נעזרת בסיטואציה כפי שתיארתי - של צביעת דירה לאחר שוכר ? אם כן - האם דאגת שיהיה מרווח בין השוכרים ואם כן, כמה ימים ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 10:39
השוכרים לא נכנסו גב לגב, כי לא יכולתי לתאם כך (לא גרה בישראל וזה מסובך מרחוק). אז חלפו כמה חודשים בין השכירויות אך זה היה בידיעה מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 11:07
לא, זה היה לפני אכלוס. תיאמתי עם הצבע כמה שבועות לפני על תאריך העבודות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 11:11
לאחר 7 שנים יש הגדרה בחוק - מה שנקרא 'בלאי טבעי' וזה כולל צביעת דירה.

ז"א שלאחר 7 שנים לא ניתן לדרוש החזר מהשוכר על צביעת הדירה.

עברתי מספר דירות בחיי. לאחר שהות בדירה הרבה שנים לא שילמתי שום כלום כולל סתימת חורים.

לאחר עזיבת דירה עם חוזה קצר שילמתי סכום זעום סמלי כי לא היו נזקים ובעל הבית רצה רק ליפיף את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 12:26
אשמח להפנייה
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 13:06
אם בחוזה רשום שצריך לצבוע (או לסייד זה קצת שונה אם היה סיד) דירה, אז כפי שהבנתי מעורך דין , זה לא משנה כמה זמן שוכרים דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 14:52
שילמת, כי היה סעיף כזה, או שזה סוג של לשלם לבעל הדירה על "הצבע" במקום שאתה תצטרך לצבוע ? זה היה מוסדר בחוזה, או שפשוט מרצון טוב ושיחה עם המשכיר ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2023 19:35
@deussex

למה פשוט לא לגלם את עלות הצביעה בשכר הדירה?

תוכל לבחור בעל מקצוע כרצונך ומצמצם לך ״אי נעימות״ מול השוכר היוצא
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 07:25
זאת אופציה שנשמעת טוב, אבל עדיין אתה מוגבל למחיר השוק, קשה נראה לי לדרוש שכירות של עוד 200 ש"ח משכירות מקובלת לדירה באזור, בטענה שזה מגלם צבע, לא ?

מלבד זאת, אני אוהב את הגישה לא להיות תלוי בדייר, מהרעיון שלך לעיל, נרמז שבין דיירים אתה גם דואג לכמה ימים שיהיה זמן עבודה, נכון ? 3-4 ימים שהדירה ריקה ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 15:53
שכר הדירה שאתה דורש צריך להתחשב בכך שיש גם בלאי סביר, בדיוק כפי שאם הדוד שמש התקלקל זה באחריותך לשלם ולא תבקש עוד 200 ש"ח בחודש תוספת לדוד שמש. לכן, שמחשבים תשואה על דירות מתחשבים שחודש-חודשיים בשנה הולך על בלאי טבעי/תחלופת דיירים וכו'.

מה גם שאתה לא צריך לצבוע כל שנה במידה והדייר נשאר.

אפשרות אחרת היא לציין בחוזה שעלות הצביעה והניקיון (שצריך אחרי הצביעה) היא X ובעת סיום החוזה הם ישלמו את העלות.

כפי שהדייר היוצא נהנה לקבל דירה צבועה ונקייה שהוא נכנס.

כמובן, שהסכום צריך להיות הגיוני.

תמיד עדיף, לא תמיד אפשרי. המספר ימים שהדירה תהיה ריקה לא תעכב את יציאתך לפנסיה.

זה מאפשר לך למצוא תקלות, להעביר חשבונות, לצבוע ולנקות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 20:04
זה רעיון טוב, לקבע את זה בחוזה. ואם במשא ומתן הוא מתחיל להתווכח על הסעיף הזה, אפשר לומר - אתה מקבל דירה צבועה, כלומר הושקע זמן, עבודה, וגם עלות של צבע. אני אפילו לא מבקש ממך לצבוע וגם לא להשקיע זמן על זה, אלא רק את עלות הצבע, להחזיר את הדירה למצב שקיבלת אותה, כשהעבודה, הזמן עבודה הוא עלי.

מסכים לגמריי, א' זה פותר את הוויכוח של מי יצבע + רוב הפעמים אתה לא באמת רוצה שבן אדם שלא יודע לצבוע, יתחיל לצבוע לך בדירה. ב' זה באמת זמן שאתה יכול בשביל עצמך לעבור עליה ואולי אף לזהות בעיות, שקשה לפתור אם הדיירים נכנסים ישר. בגדול זה הזמן מרווח הזה הוא גם מונע וויכוחים, וגם האינטרס שלך לוודא את מצב הדירה וליישר אותה.

לגבי העברת החשבונות - אני מנסה לא להתעסק עם זה - כל דייר לפי החוזה מעביר את החשבונות אליו מהדייר הקודם, כשאני לא נמצא שם, והם פותרים את זה ביניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 20:53
אני לא עו״ד אבל בדרך כלל כשיש התנגשות בין סעיף בחוזה לחוק - החוק קובע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 21:01
מציע לך לוודא שזה אכן קורה. אם לא בוצעה החלפה של כל החשבונות, יכול להצטבר חוב עם ריבית על שם הדייר העוזב, והוא יכול לתבוע אותך בגינו. לחילופין, אם הדייר העוזב יוכיח לאותה רשות שהחוזה שלו הסתיים בתאריך x, אותו גוף עשוי להפנות חובות מאותו תאריך לבעל הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 08:06
זה העניין , אין חוק שמתייחס לצביעת דירה שכורה ואז קובע חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2023 10:58
א', מקבל את מה שאתה אומר - צריך לבדוק עם טלפון פשוט שהחשבונות על שם הדייר הנכנס.

ב', אם מצוין לי בחוזה, שעל הדייר הנכנס להעביר את כל החשובונות על שמו, תוך חודש מהכניסה - האם החוזה לא מגן עליי במקרה כזה, שהדייר לא העביר ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2023 14:53
סעיף כזה לא מגן עלייך מפני חוב של הדייר הקודם, הוא בסך הכל יאפשר לך לבוא בדרישה כלפי הדייר שהפר את החוזה. צריך להבין שחוזה חתום מתווה הסכמות בין שני צדדים, אבל זה שמשהו כתוב בחוזה לא אומר שהוא באמת מתקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 11:10
השאלה היא עד כמה צביעת הדירה משפיעה על היכולת להשכיר אותה ועל גובה שכר הדירה. כלומר, האם מדובר בסוג של השקעה משתלמת?