⬅ חזרה לאינדקס

פיזור זמני השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 08:53
מעוניין להשקיע את הכסף שנשאר לי כל חודש מהמשכורת בקרן מנייתית כלל עולמית 1159235.

האם כדאי כל סוף חודש להשקיע את הסכום הזה או שעדיף לחכות כמה חודשים ואז להשקיע את כל מה שיצטבר מהחודשים ביחד?

חשוב לציין שאני לא מונע ממניע פסיכולוגי של איזה שיטה תעזור לי להתמודד יותר טוב עם ירידות בשוק. (אני אצליח להתמודד פסיכולוגית במצב כזה גם בלי שיטת פיזור מסוימת).

אני רק מנסה להבין מה יותר יעיל ומה יתן תשואה גבוהה יותר לטווח הארוך (מבחינה מתמטית).

עמלות זה לא שיקול מכיוון שאין עמלת הפקדה ועמלת קנייה היא אחוזית ולא קבועה אז זה לא משנה כמה פעמים אני אקנה בסוף אם מדובר על אותו סכום השקעה אז העמלה תהייה אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:00
1. למה דווקא בקרן הזה ולא בקרן אירי, למשל?

2. לדעתי אם מדובר על ההשקעה לטווח ארוך אז הייתי קונה כל חודש -+ באותו תאריך -+5% אותו סכום.

3. אם זה קשה פסיכולוגי, אפשר לעשות הוראת קבע וקניה תהיה אוטומטית אז זה היה יותר קל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:04
די זניח בכל מקרה כי רוב הסכום כבר מושקע.

אם כך, להכניס כמה שיותר מהר כדי שהכסף יעבוד עבורך.

אבל כאמור, ההבדל זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:08
זאת קרן אירית

אין קושי פסיכולוגי.אני רוצה למצוא את השיטה שהכי יעילה ופשוט לדבוק בה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:14
מה הכוונה ברוב הסכום כבר מושקע? האם הכוונה לזה שרוב הכסף שלי עכשיו כבר מושקע?

למה זה יוצר הבדל זניח בעצם?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:15
כן.

תעשה חישוב באקסל ותראה שכמעט לא תהיה השפעה על הסכום הסופי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:19
אם כבר יש לך סכום משמעותי בקרן הזאת וכל חודש אתה מוסיף סכום שהוא כמה עשיריות האחוז מזה אז ההשפעה תהיה בהתאם.

אם רק התחלת לחסוך זה יותר משמעותי, אבל זה ילך ויצטמצם עם הזמן.

לדעתי השיטה הכי טובה זו זה שתוכל לדבוק בה לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:23
אני צעיר בתחילת הדרך אז הסכום שעכשיו מושקע הוא קטן יחסית.כלומר בשנה אחת של עבודה אני מגיע אליו.האם עדיין ההדבל יהיה זניח?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:26
אני צעיר בתחילת הדרך אז הסכום שעכשיו מושקע הוא קטן יחסית.כלומר בשנה אחת של עבודה אני מגיע אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:37
לקנות כמה שיותר מוקדם.

(עד כדי התחשבות בעמלות מינימום)

לא ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2023 09:37
מתמטית נטו - שווה לך להכניס את הכסף כמה שיותר מוקדם (בהנחה שעמלות המינימום לא הורגות אותך). תוחלת ההשקעה היא חיובית.

בפועל זה לא באמת משנה, משתי סיבות:

1. השונות בשוק בפרק זמן כלכך קצר היא גדולה. ההסתברות ששיטה א' תביס את שיטה ב' קרובה ל 50%

2. מדובר בסכום קטן והבדלים זניחים גם אם יש לך חיסכון קודם וגם אם לא. אם יש לך חיסכון קודם אז בכלל ההשפעה זניחה. אם אין לך סימן שעוד שנים רבות של השקעה לפניך ומה תעשה בחודשיים שלושה הקרובים לא באמת ישפיע בטווח הארוך.