⬅ חזרה לאינדקס

IRA או לא

🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 14:31
כרגע פנסיה וקרן השתלמות במגדל

ק.ה דמי ניהול 0.25

פנסיה דמי ניהול 0.7 מהפקדה ו 0.05 מצבירה

כל הכספים מושקעים בעוקב s&p

הצעה מגלובלנט לIRA ב0.25

אם IRA אז גם כן בעוקב s&p

לעבור או להישאר? אם להעביר, את כל הכספים? רק השתלמות? רק פנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 16:01
שים לב שבגלובלנט מתכננים לעלות את דמי הניהול, כך שאם אתה מתלבט תנסה לעבור בדמי הניהול הנוכחיים

בפורומים בטח יגידו שיעיל יותר לנהל את הכסף ב IRA. אני אישית חובב נוחות, ובדמי ניהול כאלה הייתי נשאר בקרן ההשתלמות הקיימת
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 16:06
למעט נוחות וגמישות, ישנם עוד שיקולים שכדאי לי לקחת בחשבון? למשל הוצאות ניהול השקעות, עלויות נוספות? מיסוי?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 17:15
אני ויתרתי וחזרתי למנוהלת. אחרי שבשנתיים "עברתי" 3 חברות בגלל מכירה עד לגלובל נט ואחרי חצי שנה של מרדף אחרי כספים שנפלו בין הכסאות במעבר, העברתי הכל למנוהל. גם בקה"ש. לדעתי לא שווה את כאב הראש
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 17:33
איך השגת את דמי הניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 20:10
כן.

קח בחשבון כ0.7% עלויות אחרות (הוצ' ניהול השקעות, חוסר יעילות וכו')

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 20:55
כלומר בהנחה והתשואה והתנאים בIRA ובמגדל (או כל גוף אחר לצורך העניין) הם 1:1, למגדל יש חסרון של 0.7% לעומת IRA? זה משמעותי מאוד. האם לא מצדיק חד משמעית ניהול בIRA?

מה לגבי מעבר בין מסלולים בתוך גוף מנהל לעומת בIRA? אם אני מבין נכון בתוך גוף מנהל זה לא אירוע מס ובIRA זה כן?

והאם בIRA יכולים לשנות לי את דמי הניהול כאוות נפשם או שמה שקיבלתי כשנכנסתי זה מה שישאר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 20:58
שילוב של תיק מספיק גדול + התחלת מעבר לגוף אחר ועקב כך שיחה מנציג שימור
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 21:09
לא כלכך הבנתי את השאלה.

זה לא משנה אם אתה מנהל את הIRA שלך במגדל או בחברה אחרת. ניהול אישי (IRA) יותר משתלם ממסלול מנוהל כשאר מדובר באותו מוצר.

כלומר גמל IRA עדיפה על גמל מנוהלת מבחינת העלות.

זה לא אומר שגמל IRA בהכרח עדיפה על פנסיה, כי יש המון הבדלים בין גמל לפנסיה שצריך לקחת בחשבון.

בכל מקרה זה לא ארוע מס.

יכולים בדיוק כמו בכל מסלול אחר.

אאל"ט אסור להם לשנות ל5 שנים או משהו כזה, לא זוכר בדיוק את הפרטים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 21:42
לגבי גמל הבנתי תודה.

לגבי פנסיה - מה בגדול ההבדלים שצריך לקחת בחשבון? בהנחה שבכל מקרה שומרים על רצף הפקדות לפנסיה כדי לשמור על הכיסויי הביטוחי
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2023 21:47
ביטוח, הבטחת תשואה (יתרון וחיסרון) ועוד דברים בסגנון.

א. צריך לבדוק מה ההשלכות של משיכת הכספים על הביטוח. גם אם אתה ממשיך להפקיד יכולות להיות לזה השלכות.

ב. העברת הצבירה תעלה לך את עלות ביטוח השארים.

ג. כמו שאמרתי יש את עניין הבטחת התשואה (אג"ח מיועדות לשעבר). שזה יכול להיות יתרון או חסרון בזמן החיסכון, תלוי איך אתה מסתכל על זה.

ד. מעבר להבטחת התשואה בזמן החיסכון, יש את אותו סיפור גם בפרישה. לא בטוח שתוכל להעביר את כל הכסף חזרה למקיפה כשתרצה לפרוש, ואז תקבל מקדם פחות טוב.

ובטח שכחתי עוד כמה הבדלים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 09:55
אפשר מקור לטענה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 10:41
תקרא את התקנות בנושא או את הבלוג של נדב והתגובות שלו פה בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 11:04
אני בדיוק באותה הנקודה :( גם לי נמאס מכל המעברים והתחלתי להתעניין במנוהלות למען שקט תעשייתי, אעביר בקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 18:09
למה ההנחה שהקרנות לא יכולות לנהל את הכספים באותה יעילות כמו IRA? מה הבעיה שלהם לקנות קרנות איריות או אפילו להשתמש בכלים יותר מתוחכמים כדי לצבור תשואה עודפת? הם מגלגלים מיליארדים ולא יודעים את מה שאצל המשקיעה כבר גילו מזמן?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 18:59
זה לא שהם לא יודעים אלא שהם לא יכולים בגלל רגולציה.

הם חייבים להחזיק חלק מהכסף במזומן לטיפול בהפקדות/משיכות.

אסור להם להחזיק הכל ב ETF אחד אלא הם חייבים לפזר.

העלויות (ק/מ, המרות מט"ח וכו) מתחלקות בין כלל החוסכים לפי כמות הכסף שלהם ולא לפי העלות שהם יצרו (כלומר אם מישהו מנייד פנימה עכשיו מליון ש''ח, עמלות הקניה יתחלקו בין כלל החוסכים, גם כאלו שלא הפקידו כלום החודש).

ועוד דברים בסגנון.

חוץ מזה שמה שמעניין אותם זה לא למקסם את הרווח שלך. התמריץ שלהם שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 13:50
במצב הנוכחי ששניהם באותם גובה דמי ניהול - אתה תוכל לחסוך כמה עשיריות האחוז בIRA במידה ותקנה קרנות איריות יעילות.

האם זה אומר שכדאי לעבור?

לדעתי לא.

נוחות, זמן ואוטומציה שוות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 16:08
אני אומר לעבור, אין כמו להשקיע את הכספים שלך בעצמך ללא מתווכחים.

אה וגם קרנות איריות זה החיים :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 17:53
כמה עשיריות האחוז (אזור ה 0.5%-0.7%). זה לא הרבה בשנה אחת, אבל כשזה ככה כל שנה... זה נהיה די דרמטי בעיקר למי שיש יותר מ 15 שנים עד לנקודה שבה הוא צריך את הכסף.