⬅ חזרה לאינדקס

שכירות - תשלומים רטרו

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 14:39
שלום,

בעל הדירה שלנו נצמד למחיר הסף מס של השכירות כל שנה.

לצרוך הדוגמא החוזה מתחיל בספטמבר עד ספטמבר ובינואר מתחדש המדד.

עכשיו אחרי שנתיים בדירה הוא דורש מאיתנו את ההפרש תשלומי רטרו כי הוא נצמד למדד בספטמבר ובינואר המחיר סף עלה כלומר 8 חודשים להשלים את ההפרש למרות שבחוזה חתמנו על המחיר סף של המס.

האם זה חוקי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 14:41
מה הניסוח המדויק בהסכם השכירות שלכם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:03
תקופת השכירות על פי חוזה זה הינה לתקופה של 12 חודשים המתחילה בתאריך ............ והמסתיימת בתאריך ............ (להלן - "תקופת השכירות").

לשוכר ניתנת אופציה להאריך את תקופת השכירות ב- 12 חודשים נוספים המתחילים ביום .......... ועד ליום .......... (לעיל ולהלן: "תקופת השכירות הנוספת") ובלבד שנתן על כך הודעה למשכירים 60 יום מראש ובכתב, צירף להודעתו את השיקים בגין תקופת השכירות הנוספת וכן בתנאי שמילא במהלך תקופת השכירות את כל חובותיו במלואן ובמועדן. בתקופת השכירות הנוספת יחולו כל הוראות הסכם זה, למעט האופציה ובכפוף להעלאת דמי השכירותבשעור עליית מדד המחרים לצרכן בין המדד הידוע במועד חתימת הסכם זה (מדד מאי 2021; אשר פורסם ב-15.6.2021 אשר יכונה מדד הבסיס) לבין המדד אשר יהיה ידוע ביום ............. (אשר יכונה המדד החדש). בכל מקרה לא יפחתו דמי השכירות מהסך הקבוע בסעיף 6.1. להלן.

4.2. השוכר יהא רשאי להפסיק את השכירות ו/או לפנות את המושכר לפני תום תקופת השכירות בכפוף למתן הודעה למשכיר בכתב ומראש של 60 יום טרם הסיום המוקדם של תקופת השכירות ובכפוף לתשלום פיצוי בשווי שכר דירה בגין חודש שכירות אחד.

4.3. על אף כל האמור בס"ק 4.1-4.2 לעיל, יהיה השוכר חייב בתשלומים המפורטים בחוזה זה גם בתום תקופת השכירות וכל עוד לא פינה את המושכר. לא יהיה באמור בסעיף זה משום הסכמה ו/או היתר לשוכר שלא לפנות את המושכר במועד הקבוע בהסכם זה ו/או להמשיך את תקופת השכירות מעבר למצוין בהסכם זה.

4.4. המשכיר יהיה רשאי להודיע לשוכר על סיום תקופת השכירות ובלבד שתקופת השכירות תסתיים בתוך 6 חודשים ממתן הודעה בכתב.

5. מטרת השכירות

השוכר מצהיר ומתחייב כי הוא שוכר את המושכר אך ורק למטרת מגוריו שלו ושל ילדיו במושכר ולא יהיה רשאי להשתמש במושכר לכל מטרה אחרת מאשר המטרה המפורטת לעיל.

6. דמי השכירות ותשלומים נוספים

6.1. השוכר ישלם למשכירים החל ממועד תחילת תקופת השכירות, ובגין כל חודש דמי שכירות חודשיים בסך של 5,100 ₪.

6.2. דמי השכירות ישולמו פעם בחודש עד החמישה לכל חודש עבור החודשהבא. התשלום בגין החודש הראשון ישולם בהמחאה במזומן במעמד חתימת ההסכם. להקלת בגביית דמי השכירות החודשיים יתן השוכר בידי המשכיר 11 שיקים מעותדים לכל אחד מהחודשים העתידיים.

6.3. במשך כל תקופת השכירות ישלם השוכר בנוסף לדמי השכירות, את כל התשלומים, ההיטלים, הארנונות, המסים ותשלומי החובה, העירוניים ו/או הממשלתיים ו/או האחרים החלים על המושכר, לרבות ובלי לגרוע מכלליות האמור, ועד בית, ארנונה, וכן כל תשלומים אחרים החלים על פי מהותם ו/או על פי כל דין על שוכר ו/או מחזיק ו/או משתמש.

6.4. במשך כל תקופת השכירות ישא השוכר בכל התשלומים השוטפים עבור שימוש במים, חשמל, ביוב, וועד הבית החלים על המושכר והשימוש בו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:05
לדעתי אפשר לפרש שהוא צודק.

אבל זה לא משנה, מדובר בכמה מאות שקלים, תחליט אם בשביל זה כדאי לריב איתו.

אני הייתי מנסה להגיע לפשרה (חצי מתוספת המחיר)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:06
זה הגיע ל3200 שקלים זה המון .

כמה מאות שקלים הייתי סופג אבל זה סכום רציני .
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:07
התכוונתי פר חודש. ועדיין אני בדעה שאם טוב לך שם אז תספוג את זה.

הרי ברור שבשנה הבאה הסכום יעלה במלואו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:24
בחלק של ההסכם שהבאת אין שום התייחסות לתשלומי הרטרו או ההצמדה לתקרה.

אם זה כל ההסכם אז אתה חייב לו 5100 בחודש ולא שקל יותר.

תוודא שההתייחסות לעניין לא מתחבאת בסעיף במקום אחר בהסכם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:30
אוסיף שאם זה סוכם ביניכם בע"פ בצורה ברורה, אז במקומך הייתי משלם לו את זה גם אם זה לא מופיע בהסכם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 16:00
יש הצמדה למדד של תקופת השכירות הנוספת. מצוין שם אבל במפורש התאריכים של המדדים שמצמידים אותם. הפרשנות הבסיסית שלי לפחות מהקריאה היא שדמי השכירות החודשיים עולים לסכום חדש 5100+x לתקופת השכירות הנוספת לפי המדדים והם לא משתנים כל חודש וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 16:15
הוא לא מדבר על תקופת האופציה. הוא מדבר על השכירות הנוכחית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 16:44
לפני כ 20 שנים היה לי מקרה הפוך.

היה לי חוזה ליחhדת דיור שהיה נקוב ב $. לאחר שנה ה $ ירד ובעל הבית נאלץ לשלם לי הפרשים.

בשנה לאחר מכן שיננו את החוזה ושכר הדירה היה נקוב בשקלים.

הכל תלוי בחוזה, וחוזים צריך לכבד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 17:15
לדעתי אין לזה הצדקה לפי החלק של החוזה שציטטת. מצד אחד הוא חזיר קמצן וחמדן ומצד שני לעבור דירה יעלה לך יותר...

אני באופן אישי מבעל דירה כזה הייתי ממהר להיפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 17:50
בסעיפים שהבאת אין לזה כל בסיס
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 18:25
אם אני מבינה נכון, סיימתם עכשיו את תקופת האופציה שניתנה לכם.

מה שלא ברור לי זה כמה שילמתם בתקופת האופציה?

לכאורה לפי זה:

להבנתי הייתם צריכים לשלם 5100 + העלייה במדד לפי המדד המכונה ״המדד החדש״ (לא ברור לפי איזה תאריך כי רשום נקודות).

אם בתקופת האופציה שילמתם פחות אז כנראה צריך להשלים. אם שילמתם לפי המדד החדש אז אני לא רואה בחוזה סיבה להוסיף תשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 18:26
אמת, אבל פה זה מקרה של להיות חכם ולא צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 18:31
השאלה שלו הייתה "האם זה חוקי?"

בתשובה לשאלה הזו, אין לזה סימוכין בסעיפים שהובאו.

בקר לשאלה צודק או חכם, או חוזה פני הבאות, זו כבר החלטה שלו אם משתלם לו להוציא את הסכומים האלה כדי לרצות את המשכיר, או יתכן שבכלל המצב הוא שהמשכיר יעדיף לרצות את השוכר וכו׳
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 18:42
לדעתי החישוב שלך שגוי. צריך לחשב לפי תשלום חודשי בנפרד. זה נראה כאילו לקחת את הסכום השנתי ופשוט הכפלת בשינוי היחסי במדד. בהנחה שהתחלת לפני שנה עם 5100 לחודש זה צריך לצאת הרבה פחות
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 09:43
אם תשלים את התאריך שחסר פה, יהיה אפשר לחשב כמה היית אמור לשלם.

בפועל שילמת 5100 כל התקופה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 22:48
תודה לכולם על התשובות ,

אחרי הבהרה עם בעל הדירה הוא התנה את הסכום הזה כ3000 שקלים שנצברו רטרו במשך שנתיים (ינואר-ספטמבר)ככניסה לחוזה החודש זה לא קשור לחוזה או לחוק.

חשוב לציין שהשכר דירה נמוך משמעותית מהמקובל אבל בכל מקרה ההחלטה הזאת מאוד הפתיעה אותנו, בחיים לא שמעתי על מקרה קומה של תשלום רטרו שכירות.

תודה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 14:59
אם ככה זה נשמע לי לא תשלום רטרו אלא איזה תנאי לחידוש החוזה - אם לא תשלם אין חידוש.

זה לגמרי הזוי ולא מקובל. אם תבחר לעזוב - האם גם השוכר החלופי יצטרך לשלם 3000 ש"ח כתנאי לחתום על שכירות?

מצד שני - אפשר לראות את זה פשוט כהעלאה של כ-250 ש"ח לשכר הדירה שזה כשלעצמו נשמע לי לא נורא בכלל בהתחשב במצב השוק (במידה ולא העלה שכר דירה בנוסף לזה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 15:02
נשמע שגם בעל הדירה הבין שאין לו טיעון חוקי פה.

ועדיין, אם

אז שוב לדעתי אין טעם לשחק פה משחקים של "צדק", צריך לחשב מה נכון כלכלית.