⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול ואיזון אקטוארי

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 10:57
שלום,

אני חדשה כאן. ואשמח להתייחסותכם:

יש לי פנסיה מקיפה בהראל והחלטתי לנייד אותה לפניקס ולעבור למסלול עוקב S&P. דמי הניהול בהפניקס הם 0.05% מצבירה ו 1.4% מהפקדה. ניסיתי להוריד אותם אבל לא הצלחתי.

הראל כדי לשמר אותי מציעים לי 0.03% מצבירהו 1% מהפקדה. כשאני נכנסת לפורום של פנסיה נט אני רואה שהאיזון האקטוארי של הראל פחות טוב של הפניקס (3 שנים אחורה) . קשה לי לחשב או לומר מה חשוב יותר. מה אתם אומרים? למה לשים דגש?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 11:05
איזון אקטוארי בעבר אינו רלוונטי לעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 11:46
כן זה נכון אבל אין הוא מעיד על איכות החברים בקופה?

אם יש קופה שלאורך זמן האיזום של שלילי והקופה השניה חיובי - האם אין זה מעיד משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 20:34
זה עשוי להעיד ועשוי לא להעיד, ויכול גם להשתנות (ברבעון האחרון האיזון האקטוארי של הפניקס ירד).

מבחוץ, אין מספיק נתונים כדי להבין מה גורם לאותו פער באיזון האקטוארי והאם זה מעיד תופעה ארוכת טווח או לא.

נקודה למחשבה, איזון אקטוארי נגזר בין השאר מכמות התביעות שאושרה. תחשבי האם את רוצה להיות בקרן שמקשה על אישור תביעות או בזו שמקלה בכך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 08:32
@אורי ג.

לשיטתך אין טעם להסתכל על איזון אקטוארי כשמשווים קרן פנסיה?

אני שואל כי דווקא חשבתי (בעקבות קריאה ושיחות) שקרן בגרעון אקטוארי יכולה לקזז את הגרעון מהצבירה מה שמהווה בפועל סוג נוסף של ״דמי ניהול״. זו טעות?

(מבין שלא כל פעם שיש גרעון זה מתרגם בדיוק לקיזוז בצבירה).

@yasa אפשר לשאול על איזו צבירה הציעו לך את זה בהראל?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 19:07
נכון.

לא טעות, רק שגרעון עבר אינו מעיד על גרעון בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 19:18
לא יכולה אלא חייבת.

קרן לא יכולה להשאר בגירעון. ולכן זה שקרן שהייתה בגרעון בשנה מסוימת לא אומר כלום לגבי מצבה הגרעוני בשנה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 19:43
נקודה נוספת

יש קרנות פנסיה שקשה להוציא מהם נכות. (כך שמעתי מסוכנת ביטוח על מיטב)

ובאמת מיטב עם איזון אקטוארי חיובי

אז צריך להבין שחוסר גמישות של הקרנות פנסיה זה מצוין כל עוד המבוטח בצד של הנותנים

אבל אם חלילה הוא יהפוך להיות בצד של המקבלים, זה לא נחמד.

בקיצור הביטוח בנוי על מודל ערבות הדדית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 22:25
גם אם זה נכון, אני לא רואה איך אפשר להפיק מזה מסקנה אופרטיבית.

אבל האמירה של סוכנת הביטוח של מיטב מוזרה. אם יש איזון אקטוארי חיובי זה אומר ששילמו פחות מהצפוי. בעצם היא מספרת לך שביום פקודה יוציאו לך את הנשמה יותר מאחרים לפני שישלמו, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 23:15
לא בהכרח, האיזון האקטוארי תלוי בין השאר מהרכב אוכלוסיית העמיתים בקרן, שאינה מתפזרת אחיד בקרב הקרנות השונות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 23:24
ההרכב הזה לא בא לידי ביטוי בפרמיה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 23:49
למיטב ידיעתי לא, הפרמיה די אחידה בין הקרנות השונות, ואין שיקול דעת למנהלי הקרן בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 00:09
אם הפרמיה לא מחושבת בהתאם לסיכון בפועל, אתה צודק.

אשמח אם יש למישהו נתונים האם כך הדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 00:33
אני מניח שזה תלוי בגרנולריות.

יש התאמה מסויימת בין הסיכון בפועל לפרמיה, למשל משלמים פחות ככל שאתה צעיר יותר. אבל אני לא חושב שמסתכלים על פרמטרים כמו מקצוע, הסטוריה רפואית משפחתית ושאר דברים בסגנון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 00:44
הסתכלתי בסעיף ג׳ (עלויות הכיסוי לפי גיל לקצבת נכות) בתקנון של מיטב דש מול אלטשולר שחם, התעריפים ביניהם נראים זהים ברמת 4 ספרות אחרי הנקודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 07:15
תודה לשניכם.

ברור שכל הקופות מחשבות את הפרמיה באופן זהה. השאלה אם גורמי הסיכון מהם הן מתעלמות, ככל שזה המצב, אכן יוצרים הבדל משמעותי ביניהן כתוצאה מהבדל משמעותי בפרופיל המצטרפים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 09:09
כן. זה מה שהיא אמרה.

היא לא סוכנת של מיטב

היא סוכנת ביטוח היא עובדת עם כל החברות.

אמנם היא רק שנה וחצי עובדת בתחום

אבל כך אמרה מנסיונה הקצר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 15:14
עלויות הביטוח בקרנות הפנסיה החדשות אמורות להיות זהות (תקנון אחיד) ולכן הגרעון האקטוארי הוא תוצאה של סטיה מהסטטיסטיקה הכללית מסיבה כזאת או אחרת.

אפשר לטעון שאם מדובר בסטטיסטיקה, זה אמור להתאזן בין הקרנות עם השנים אבל לדעתי זה מתבסס על הנחה סמויה שכל שכבות האוכלוסיה מיוצגות בכל קרנות הפנסיה בצורה אחידה. לדעתי הלא מקצועית הנחה זאת איננה ריאלית.

מה גם, שעמיתים שתבעו את הביטוח לא יכולים להחליף את קרן הפנסיה כמו עמיתים אחרים.

לסיכום, אני חושב שגרעון העבר מגדיל גם אם במעט את הסיכוי לגרעון העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 15:19
לדעתי אתה רושם את זה כי אתה מתבסס על הנחה סמויה שיש הבדל בסיכוי לארוע ביטוחי בין שכבות אוכלוסיה שונות.

לדעתי הלא מקצועית, הנחה זאת איננה ריאלית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2023 20:56
כעת אפשר לקבל בפניקס 0.9 מהפקדה ו0.13 מצבירה.

אני קיבלתי הצעה כזו וגם שמעתי מחבר שקיבל הצעה דומה.

דרך סוכן

כנראה שהיא הביאה הצעה אחרת שיותר השתלמה לה..

לא מאמינים כל כך מהר לסוכן ביטוח.

נסו לדבר עם סוכן על אלטשולר..
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2023 21:34
בדרך כלל אתה צודק.

כאן היה מקרה אחר.