⬅ חזרה לאינדקס

האם יש איזושהי עדיפות ל3 מדדים מחקים במקום המדד העולמי?

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2023 00:03
מצטער אם פספסתי איזושהו שרשור או דיון בנושא, אבל קראתי לא מעט בפורום וראיתי שיש לא מעט אנשים שמשקיעים בs&p 500, אירופה ושווקים מתעוררים בעוד שניתן לפי מה שאני מבין לקבל פחות או יותר את אותם השווקים ב-msci acwi + סין אם אני לא טועה. אם כך, מה הטענות בעד הפיצול? כי את הטענות נגד אפשר לראות: עצם הפיצול מסבכת יותר את העניין ויותר קל להשקיע במדד אחד, דמי ניהול גבוהים יותר? מפסידים את סין?
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2023 00:11
הסיבה שאני מכיר היא דמי ניהול. לקרן האמריקאית דמי ניהול נמוכים מאוד, ומכיוון שהיא הרוב בשלישיה, הממוצע יוצא נמוך. זה היה משמעותי יותר בעבר, עד שהקרן העולמית של בלאקרוק הורידה דמי ניהול ל-0.2%. עדיין קצת יקר מהשלוש, אבל בקטנה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2023 09:36
אחלה, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2023 09:49
סיבה נוספת מעבר למה ש @אוגורן רשם היא שבהינתן השקעה בסנופי בתיק הלא ממוסה (פנסיה והשתלמות) השקעה במדד עולמי תוביל כנראה לחשיפת יתר לארצות הברית.

אם לדוגמה 40% מההון שלך מושקע בתיק הלא ממוסה והשאר בקרן עולמית ש60% ממנה מושקעים בארצות הברית תסיים עם חשיפה לארצות הברית של 76%. דרך 40% מהתיק הלא ממוסה ועוד 36% מהתיק הממוסה (60*0.6). אישית אני מעדיף לפזר יותר את ההון שלי אבל משקיעים רבים סבורים שאין בעיה עם זה.